TT-kuvaus eli tietokonetomografia

Tietokonetomografia eli TT-kuvaus (TT/CT-tutkimus) antaa tarkkaa ja yksityiskohtaista tietoa mm. nivelten oireista ja vammoista, neurologisista oireista sekä selkävaivoista ja tapaturmista.

Lue lisää:
Sydämen TT-kuvaus

TT-kuvauksen hinta

Kuvantamistutkimusten hinnat näet erillisestä hinnastosta. Voit kysyä tarvittaessa lisää asiakaspalvelustamme.

Miten TT-kuvaus tapahtuu?

Tutkimus on potilaalle vaaraton ja kivuton, ja se kestää noin 30 minuuttia. Tutkimuksessa potilas makaa kuvausasennossa ja kuvauksen aikana tulee olla liikkumatta. Yksi kuvaussarja kestää 5–15 sekuntia.

TT-kuvauksen varaaminen

TT-kuvaukseen tullaan aina lääkärin lähetteellä. Kela-korvausta varten tarvitaan lisäksi lääkärin allekirjoittama tutkimus-ja hoitomääräys (SV 3).

Voit varata ajan TT-kuvaukseen Mehiläisen toimipisteestä tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 414 00 (0,084 €/min). Tietyt tutkimukset vaativat esivalmisteluja, ja saat niistä tiedot aikaa varatessasi.

Tietokonetomografian esteet

Röntgentutkimusta pyritään välttämään raskauden aikana. Myös varjoaine-allergia saattaa estää röntgentutkimuksen.

TT-kuvauksen tulokset

Lähettävän lääkärin tutkimuspyynnössä antamien esitietojen, kuvauslöydösten ja mahdollisten vanhojen kuvien vertailun perusteella radiologian erikoislääkäri antaa tutkimuksesta kirjallisen lausunnon, joka on heti Mehiläisessä toimivan hoitavan lääkärin käytettävissä.

Kuvantamistutkimusten kuvat ja lausunnot näkyvät myös OmaMehiläisessä heti hoitavan lääkärin kuitattua vastaukset tai viimeistään 3 (-14) vuorokauden kuluttua tutkimuksesta.

Lisää aiheesta