Hengitystieinfektioiden hoitoon keskittyvät klinikat

Vallitsevan koronaepidemian aikana haluamme tarjota parasta ja turvallista hoitoa kaikille. Jos sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta ja koet, että tarvitset lääkärin tai hoitajan apua, ole ensisijaisesti yhteydessä Digiklinikan kautta. Digiklinikalla arvioimme fyysisten tutkimusten tarpeen ja ohjaamme tarvittaessa lisätutkimuksiin ja fyysiselle lääkärikäynnille.

Jos kuitenkin oireet ja vointi vaativat fyysistä lääkärissä käyntiä, olemme perustaneet Mehiläisen lääkärikeskuksiin erillisiä hengitystieinfektioiden hoitoon keskityviä klinikoita sekä kokonaisen yksikön, joissa tutkimme ja hoidamme hengitystieinfektion oireista kärsiviä ihmisiä.

Hengitystieinfektioklinikalla huolehdimme erityisen tiukasti hyvästä hygieniasta ja potilaiden suojaamisesta. Kun hengitystieinfektio-oireisten potilaiden hoito on keskitetty näihin nimettyihin klinikoihin, pystymme palvelemaan muissa asioissa Mehiläisessä asioivia turvallisesti muissa lääkärikeskusten tiloissa.

Asiointi hengitystieinfektioklinikalla

Hengitystieinfektioklinikka toimii ainoastaan ajanvarauksella. Ilman ajanvarausta ei klinikalle voi tulla. Aika varataan Mehiläisen asiakaspalvelukeskuksesta puhelimitse numerosta 010 414 1848 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min). tai verkkoajanvarauksestamme. 

Ajanvarauksen yhteydessä saat tarkat ohjeet, miten toimia klinikalle tullessasi.

Klinikat toimivat lääkärikeskusten yhteydessä, mutta erillään muusta toiminnasta. Klinikalla pyrimme välttämään kaikkea turhaa liikennettä, joten asiakkaalla ei saa olla saattajaa mukanaan, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä (lapset, vanhukset ja huonokuntoiset potilaat).

Useimmilla klinikoilla on myös näytteenottomahdollisuus. Toimipisteen sivulla on mainittu, mikäli ko. yksikössä on koronavirustestimahdollisuus.

Hengitystieinfektioklinikalla on aina lääkäri sinua hoitamassa. Useimmilla klinikoilla vastaanottoa pitää yleislääkäri, joka ottaa vastaan kaikenikäisiä potilaita. Isoimmissa yksiköissä toimii myös lasten oma hengitystieinfektioklinikka, jossa lapsipotilaita hoitaa lastenlääkäri.

Muutamalla hengitystieinfektioklinikalla on tarjolla myös korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin vastaanotto, jos vaiva kohdistuu erityisesti korvan, nenän tai kurkun alueelle.

Hengitystieinfektioklinikat Mehiläisessä:

Etelä-Suomi

Uusimaa
Kanta-Häme
Päijät-Häme
  • Lahti (myös lastenlääkärin vastaanotto)
Kymenlaakso
  • Kotka (myös lastenlääkärin sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin vastaanotto)
  • Kouvola
Etelä-Karjala

Itä-Suomi

Pohjois-Savo
Pohjois-Karjala
Etelä-Savo

Lounais-Suomi

Satakunta
Varsinais-Suomi

Länsi- ja Sisä-Suomi

Etelä-Pohjanmaa
Keski-Pohjanmaa
Keski-Suomi
Pirkanmaa
Pohjanmaa

Pohjois-Suomi

Pohjois-Pohjanmaa
Kainuu

Lappi

  • Kemi
  • Rovaniemi (myös korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin vastaanotto)