Hampaiden laservalkaisu

Hampaiden laservalkaisu eli tehovalkaisu perustuu hampaiden pinnalle levitettävään geeliin, jonka vaikutusta tehostetaan valolla. Valkaisu ei tehoa paikkoihin, laminaatteihin tai kruunuihin, mutta ne eivät estä valkaisuhoitoa. Tarvittaessa hampaiden paikkoja voi uusia valkaisun jälkeen. Jos mahdollista, valkaisu kannattaa tehdä aina ennen kuin hampaisiin kiinnitetään laminaatteja tai kruunuja.

Useimmilla hampaat värjäytyvät iän myötä, joillakin enemmän ja toisilla vähemmän. Hampaiden väriä voi vaalentaa valkaisemalla hampaita. Tavallisimmin värjäytymiä aiheuttavat pitkäaikainen kahvin, teen, punaviinin ja hiilihapollisten virvoitusjuomien juonti sekä tupakointi. Hampaisiin voi tulla värimuutoksia myös esimerkiksi tapaturman tai juurihoidon seurauksena. Osalla hammasluu taas on luonnostaan kellertävä.

Varaa aika valkaisukonsultaatioon

Kenelle laservalkaisu sopii?

Tehovalkaisu on turvallista ja sopii monille. Valkaisu ei kuitenkaan tehoa hampaan pinnassa oleviin pintavärjäymiin, joita tulee esimerkiksi mustikasta, kahvista ja teestä, sillä valkaisu tapahtuu kiilteen alla olevassa hammasluussa. Suuhygienisti poistaa pintavärjäymät ja hammaskiven mekaanisesti ennen valkaisua.

Parhaan lopputuloksen saa, kun valkaisu tehdään terveeseen suuhun. Siksi hammaslääkärillä on hyvä käydä ennen valkaisua varmistamassa, että hampaat ovat reiättömät ja ikenet terveet.

Miten laservalkaisu tehdään?

Laser- eli tehovalkaisu tapahtuu suuhygienistin vastaanotolla, ja toimenpide kestää noin puolitoista tuntia. Ikenet suojataan ja hymyillessä näkyvien hampaiden pinnoille levitetään tehoaine, joka on joko karbamidi- tai vetyperoksidia tai niiden yhdistelmä. Aineen vaikutusta tehostetaan erityisellä valolla. Laservalkaisun aikana tai sen jälkeen hampaissa voi tuntua pientä vihlontaa, mutta osalla se ei tunnu miltään.

Hoidon jälkeen tulee olla syömättä noin kaksi tuntia. Myös värjäävien ruoka-aineiden ja juomien nauttimista on hyvä välttää kahden vuorokauden ajan.

Valkaisutuloksen ylläpito

Valkaisutuloksen säilyminen on yksilöllistä, mutta usein lopputulos pysyy hyvänä noin 1–2 vuotta. Valkaisutulosta voi ylläpitää välttämällä värjääviä ruoka-aineita ja tekemällä toisinaan kotona kevytvalkaisun miedolla valkaisuaineella.

Kotivalkaisuun tarvittavat yksilölliset valkaisulusikat ja kotivalkaisugeelit voi hankkia vastaanotolta. Kotivalkaisulusikoiden tekemiseen tarvitaan vastaanottoaika, jolloin hampaista otetaan jäljennökset. Hammaslaboratoriossa valmistetaan yksilölliset valkaisukalvot. Kotivalkaisugeelit voivat olla päivä- tai yökäyttöisiä, ja ne tulee valita yhdessä ammattilaisen kanssa.

Hammas Mehiläisen ilmainen valkaisukonsultaatio

Voit tulla suuhygienistin maksuttomaan hampaiden valkaisukonsultaatioon, jos haluat lisätietoa hampaiden valkaisusta. Suuhygienisti käy kanssasi läpi eri valkaisumenetelmät, niiden mahdollisuudet, vaatimukset sekä toimenpiteiden kustannusarvion. Laservalkaisun hinta on usein noin 300–400 euroa.

Varaa aika valkaisukonsultaatioon Mehiläisen ajanvarauspalvelusta  tai soittamalla numeroon 010 273 8000 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min).

Varaa aika valkaisukonsultaatioon

Asiantuntijana artikkelissa suuhygienisti Jenni Tahkoniemi.

Hinnasto

PalveluHintaOmavastuuLisätietoa
Hammastarkastus72 €
56,50 €

Hinta ei sisällä poliklinikkamaksua (24,90€)

Varaa aika hammastarkastukseen

Hampaiden ja kokoleuan röntgenkuva103 €
94 €
83 € (kelakorvauksen jälkeen, lääkärin lähetteellä 74 €)

Panoraamatomografia

Hammaskiven poisto96-170 €
91-152 €

Suuhygienistikäynti 30-45 min

Varaa aika hammaskiven poistoon

Hampaan paikkaus91-248 €
81-225 €

Yhdestä kolmeen pintaa

Hampaan keraaminen paikkaus244-675 €
227-601 €

Yhdestä kolmeen pintaa

Hampaan keraaminen kruunu538-698 €
538-698 €

Laboratoriokulut eivät sisälly hinta-arvioon.

Puudutus35-36 €
32-33 €
Lohkeama91-248 €
81-225 €
Hampaan poisto103-694 €
93-632 €
Valkaisukonsultaatio0 €
0 €
Hampaiden valkaisu86-399 €
86-399 €

Hinta-arvio maksuttomassa valkaisukonsultaatiossa

Varaa aika maksuttomaan valkaisukonsultaatioon