Hieronta auttaa kehon kiputiloihin ja jumeihin

Hieronta on kaikenikäisille sopiva hoitomuoto yleiseen rentoutumiseen, kivun lievittämiseen ja lihasten huoltamiseen.

Hieronta on perinteinen, kaikenikäisille soveltuva pehmytkudoksien hoitomuoto. Hieronnalla hoidetaan lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja manuaalisen käsittelyn eri tekniikoilla.

Kudosten mekaaninen käsittely tehostaa heikentynyttä laskimoverenkiertoa, sillä hieronta suuntautuu kohti sydäntä ja näin ollen veri virtaa laskimoissa paremmin ja kudosten turvotus vähenee. Samalla kudosten aineenvaihdunta ja nestekierto tehostuu.

Varaa aika hierojalle verkkoajanvarauksesta tai voit varata ajan myös puhelimitse numerosta 010 414 00. (0,084 €/min)

Mihin hieronta auttaa?

Hieronnasta on apua kehon kiputiloihin ja jumeihin. Hierontaa käytetään esimerkiksi yleiseen rentoutumiseen, kivun lievittämiseen, ummetuksen hoitoon ja lihasten huoltamiseen.

Hieronnan hyödyt:

  • Kipu lievittyy
  • Aineenvaihdunta tehostuu
  • Ihon joustavuus paranee
  • Palauttaa harjoittelusta
  • Stressi vähenee
  • Keho rentoutuu
  • Mieli virkistyy

Milloin ei saa hieroa?

Mustelmia, lihasten ja jänteiden revähdyksiä ja katkeamisia, luunmurtumia, palovammoja ja paleltumia ei saa hieroa akuutissa vaiheessa.

Hieronnan eri muodot

Hieronnassa hoidetaan lihasjännityksiä manuaalisen käsittelyn eri tekniikoilla. Hieronnan eri muotoja ovat mm. klassinen hieronta ja urheiluhieronta.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on vanha ja perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsintehtyä, pehmeiden kudosten erilaista, liikkuvaa muokkausta - esimerkiksi painelua tai sivelyä. Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, joita ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus.

Varaa aika klassiseen hierontaan

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin. Urheiluhieronta tarkoittaa hieronnan erityisaluetta, jossa hieroja keskittyy ja ottaa hoidossaan huomioon urheilijan kulloisenkin harjoitustilan, lajivaatimukset, harjoituskauden ja harjoitusohjelman. Urheiluhieronta kohdistetaan niin, että se edesauttaa urheilijaa optimaalisesti eri harjoittelu- ja kilpailujaksoissa.

Urheiluhieronnalla pyritään ennaltaehkäisemään kireyksistä ja liikerajoituksista johtuvia vammautumisia sekä ylläpitämään ja palauttamaan urheilijan ja kuntoilijan kehon normaalia toimintaa pehmytkudoskäsittelyin.

Varaa aika urheiluhierontaan

Mikä on klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan ero?

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin. Urheiluhieronta on pehmytkudoskäsittelyä, jossa käytetään monipuolisesti erilaisia hierontatekniikoita. Karkeasti jaoteltuna klassinen- ja urheiluhieronta erotellaan tekniikan ja tarpeen mukaan. Hierontaotteet sekä -tekniikka toteutetaan aina asiakasta kuunnellen, yksilöidysti asiakkaan tarpeiden mukaan, joten urheiluhierontaan tullessa ei tarvitse olla kilpa- tai aktiiviurheilija.