Fysioterapia leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeisellä eli post-operatiivisella fysioterapialla tarkoitetaan leikkauksen jälkeen tehtävää kuntoutusta. Fysioterapialla on suuri merkitys kuntoutumisessa ja toimintakyvyn palautumisessa normaaliksi leikkauksen jälkeen. Fysioterapiasta on merkittävä hyöty erityisesti, kun potilaalle on suoritettu:

Fysioterapiakäynti ennen leikkausta

Fysioterapia käynnistyy jo ennen leikkausta fysioterapeutin tapaamisella tai yhteydenotolla. Tapaamisessa fysioterapeutin avulla valmistaudutaan leikkaukseen ja leikkauksen jälkeiseen kuntoutumiseen.

Omatoiminen harjoittelu tärkeää kuntoutumisessa

Kuntoutus aloitetaan välittömästi leikkauksen jälkeen. Sen tavoitteena on lievittää kipua ja aloittaa lihasten aktivointi. Tämän jälkeen fysioterapiassa keskitytään liikkuvuuden parantamiseen sekä aloitetaan omatoiminen harjoittelu.

Fysioterapeutti seuraa kuntoutumista tiiviisti erilaisilla testeillä ja mittareilla sekä neuvoo oikeanlaisten omatoimisten harjoitteiden tekemisessä. Omatoiminen harjoittelu ja itsehoito ovat ratkaisevia kuntoutumisen onnistumisen kannalta. Kuntoutuksen ensisijaisena tavoitteena on palauttaa yksilöllisesti jokaisen asiakkaan fyysinen toiminta- ja työkyky riittävälle tasolle.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Jukka Aho
OMT-Fysioterapeutti
9.3
Antti Aitasalo
Työfysioterapeutti, fysioterapeutti
9.8
Christoffer Andersson
OMT-fysioterapeutti
9.6
Jari Anttila
Fysioterapeutti, OMT
9.3
Katso seuraava vapaa aika
huhtikuu 2021viikko 16
Ei vapaita aikoja tälle valinnalle, ole hyvä ja ota yhteyttä soittamalla numeroon:010 414 00*