Julkisen terveydenhuollon mahdollisuudet Mehiläisen lääkäreille

Julkisissa terveyspalveluissa pääset työskentelemään päivystyksissä, Mehiläiselle ulkoistetuilla terveysasemilla, Harjun terveydessä, Mehiläinen Länsi-Pohjassa tai terveydenhuollon kohteissa.

Meillä mehiläisillä on elämä tehtävänä. Jos tunnet samoin, tule meille töihin.

Mehiläinen tarjoaa lääkäreille laajat mahdollisuudet työskennellä osana julkista terveydenhuoltoa toimivissa yksiköissä. Julkisissa terveyspalveluissa pääset työskentelemään päivystyksissä, Mehiläiselle ulkoistetuilla terveysasemilla, Harjun terveydessä, Mehiläinen Länsi-Pohjassa tai terveydenhuollon kohteissa. Sinulla on mahdollisuus räätälöidä työnkuva ja työaika elämäntilanteeseesi sopivaksi. Saat aina henkilökohtaista tukea nimetyn yhteyshenkilön kautta.

Mehiläisellä on erinomaiset mahdollisuudet kouluttautua, erikoistua ja tehdä tutkimustyötä. Lue lisää täältä!

Niko suosittelee lämmöllä lääkärin työtä Mehiläisessä: ”En ole katunut päivääkään”

Päivystykset

Mehiläisen vastaa usean julkisen sektorin päivystyspisteen toiminnasta. Päivystysvuoroja on tarjolla iltaan, viikonloppuun ja yöhön, mutta myös päiväpäivystysvuoroihin. Voit tehdä yksittäisiä päivystysvuoroja, ryhtyä kokopäiväiskesi päivystäväksi lääkäriksi tai toimia varalääkärinä. Mehiläisen osittain tai kokonaan pyörittämiä lääkäripäivystyksiä ovat tällä hetkellä:

Mehiläisen lääkäripäivystykset

 • HUS Helsingin Haartmanin ja Malmin ilta-, yö- ja viikonloppupäivystykset
 • Helsingin Vuosaaren ja Myllypuron päiväpäivystykset ma-pe klo 8-18
 • HUS Helsingin uuden lastensairaalan ilta- ja viikonloppupäivystykset
 • HUS Jorvin tk- ja lastenpäivystyksen ilta- viikonloppu- ja yöpäivystykset
 • HUS Lohjan ilta-, viikonloppu- ja yöpäivystykset
 • Vantaan vuodeosastojen viikonloppukierrot
 • Harjun Terveyden kiirevastaanotto arkisin klo 10-20
 • Nokian terveyskeskuksen viikonloppupäivystykset
 • Ylöjärven terveyskeskuksen viikonloppupäivystykset
 • Tampereen Acutan ilta- ja viikonloppupäivystykset
 • Länsi-Pohjan päivystys

Vastuulääkäripalvelut

Mehiläinen toimii useilla hyvinvointialueilla yhteistyökumppanina ikääntyneiden palveluissa keskittyen tehostetun palveluasumisen ja kotihoidon lääkäripalveluihin. Vastuullamme on erilaisia yksiköitä, yksittäisistä pienistä hoivakodeista aina suurempiin, tuhansia asukkaista koskeviin ulkoistettuihin kokonaisuuksiin. Palvelumme koostuvat lähikierroista yksiköissä 1-2 kuukauden välein, viikoittaisista etäkierroista sekä akuuttikäynneistä ja konsultoinneista. Lääkäreidemme tukena toimii 24/7 geriatrinen etäpäivystys, joka palvelee vastuulääkärin yksiköitä ja hoitajia akuuttitilanteissa ja päiväajan ulkopuolella.

Lue lisää muista etämahdollisuuksista Mehiläisellä

Hyvinvointialueiden yhteistyöpisteet

Voit työskennellä Mehiläisen kumppaneina toimivien hyvinvointialueiden terveyskeskuksissa ja sairaaloissa ympäri Suomen. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, kandista erikoislääkäriksi asti. Viime vuosien aikana olemme tehneet yhteistyötä yli 100 kunnan kanssa. Työmahdollisuuksia löytyy terveyskeskusten ja sairaaloiden lisäksi esimerkiksi vankiloiden ja puolustusvoimien klinikoilta.

Terveyskeskus Mehiläinen

Mehiläiselle ulkoistetut perusterveydenhuollon terveyskeskukset toimivat Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lohjalla, Siikalatvalla Rantsilassa ja Pulkkilassa, Torniossa, Keminmaalla ja Kemissä, sekä siviilipalveluskeskus Lapinjärvellä. Terveyskeskusten palveluihin kuuluvat hoidontarpeen kautta ohjautuvat yleis- ja erikoislääkäreiden vastaanotot, hoitajien vastaanottotoiminta sekä Mehiläisen Digiklinikka. Väestövastuullamme on jo yli 300000 asiakasta.

Pyrimme korkeaan asiakastyytyväisyyteen ja pystymme varmistamaan nopean hoitoon pääsyn ja erinomaiset perusterveydenhuollon palvelut asiakkaillemme. Mitattua laatua edustavat jatkuvat ja säännölliset ulkoiset auditoinnit sekä ympäristöämme huomioiva toimintamme kaikissa terveyskeskuksissamme.

Mehiläisessä voit erikoistua aina erikoislääkäriksi asti.

Lue lisää erikoistumisesta Mehiläisessä

Paina tästä avataksesi kuvan isompana

Mehiläinen Länsi-Pohja Oy

Kemin, Tornion, Keminmaan, Simon ja Mehiläisen perustama yhteisyritys vastaa Meri-Lapin alueen yli 60000 asukkaan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluista. Kaikilla alueemme terveyskeskuksissa (Kemi, Keminmaa, Tornio) sekä Länsi-Pohjan keskussairaalassa tuottamillamme erikoisaloilla on yliopiston myöntämät koulutusoikeudet, joten meillä voit suorittaa erikoistumisjaksojasi kattavasti. Jokaisessa toimipisteessämme on kokeneet kouluttajalääkärit ja kollegat. Lisäksi autamme asumisjärjestelyissä. Lue lisää .

Harjun terveys Oy

Harjun terveys on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän ja Mehiläisen yhteisyritys, joka tuottaa laadukkaita sote-keskuspalveluja Lahdessa, Kärkölässä ja Iitissä noin 130000 asukkaalle. Harjun terveys on tuonut asukkaille myös uudenlaisia mahdollisuuksia asioida digitaalisesti. Harjun terveydessä vastaanottotyötä tehdään moniammatillisena tiimityönä. Tiimeissä toimii lääkäreiden lisäksi sairaanhoitajia, mielenterveys- ja päihdehoitajia, fysioterapeutti ja sosiaaliohjaajia. Lahdessa tiimejä on seitsemän, Iitissä ja Kärkölässä kummassakin yksi sekä Nastolassa kaksi.

Vastaamme Harjun terveyden alueella koulujen ja neuvoloiden lääkäriresurssista. Pääsääntöisesti kouluissa ja neuvoloissa on yhteisvastaanotto, joissa päivän aikana on 10 tarkastusta. Lastenneuvolatoiminta on keskitetty perhekeskukseen. Opiskelijaterveydenhuolto palvelee Lahden sote-keskuksessa. Meillä voit toimia myös ehkäisy- ja äitiysneuvolalääkärinä. Lue lisää työskentelystä Harjun terveydessä  ja katso video!

Harjun terveyden päivystystyö

 • Lahden sote-keskuksen kiirevastaanotto on avoinna ma–pe klo 8–20 ja lauantaisin klo 10–16.
 • Nastolan kiirevastaanotto palvelee ma–ke klo 8–18 ja to–pe klo 8-16.
 • Iitti ja Kärkölä ovat avoinna arkisin klo 8–16.