Mehiläisen Työterveyden Akatemia

Mehiläisen Työterveyden Akatemia -koulutusohjelmassa erikoistutaan työterveyshuollon erikoislääkäriksi työnteon lomassa.

NLY:n koulutuspaikkakyselyssä  Mehiläisen Työterveyshuolto sai täydet viisi tähteä!

Suorin ja sujuvin tie työterveyshuollon erikoislääkäriksi

Koulutusohjelman aikana erikoistuva lääkäri on töissä Mehiläisellä. Työskentely onnistuu joko palkkasuhteessa tai ammatinharjoittajana. Työaika on sovittavissa joustavasti elämäntilanteen ja toiveiden mukaan. Mehiläinen tekee yhteistyötä kaikkien Suomen lääketieteellisten tiedekuntien kanssa ja opastaa tarvittaessa erikoistumisohjelmaan hakemisessa.

Mehiläisen johtava työterveyslääkäri Jarkko Mäkelä kertoo videolla miksi kannattaa erikoistua työterveyteen Mehiläisellä.

Miksi erikoistua työterveyslääkäriksi?

 • Päivätyö ei vaadi päivystyksiä ja sopii hyvin esimerkiksi perheelliselle.
 • Erinomaiset työllistymisnäkymät.
 • Mielenkiintoinen ja monipuolinen työ. Suuntautuminen eri erikoisalueille onnistuu (esim. tules, mielenterveys, yritysyhteistyö, johtaminen, kouluttaminen tai digikehitys).
 • Potilastyön lisäksi näköalapaikka suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään.
 • Työterveyshuoltoon erikoistumisen voi aloittaa yliopistolta saadun opinto-oikeuden jälkeen.

Miksi erikoistua työterveyslääkäriksi Mehiläisen Työterveyden Akatemiassa?

 • Työterveyden Akatemian koulutusohjelmaan voi liittyä joustavasti mihin aikaan vuotta tahansa ja ohjelma sisältää 12 osaisen koulutusohjelman.
 • Työterveyden Akatemia mahdollistaa sujuvan erikoistumisen työnteon lomassa.
 • Erikoistumisjakso suoritetaan Mehiläisen toimipisteessä, joita on ympäri Suomen, joten erikoistumisen voi suorittaa lähellä omaa kotipaikkaa.
 • Opastamme erikoistumiskoulutukseen hakemisessa ja olemme erikoistuvan tukena koulutusjakson aikana.
 • Työterveyden Akatemian kokeneet kouluttajat ovat työterveyshuollon erikoislääkäreitä, jotka tukevat ja auttavat koko erikoistumisen ajan.
 • Tarjoamme hyvän palkan ja joustavat työmahdollisuudet myös erikoistumisaikana. Työskentely Mehiläisellä erikoistumisjakson aikana onnistuu joko palkkasuhteessa tai ammatinharjoittajana.
 • Erikoistuvalla lääkärillä on käytössä alan nykyaikaisimmat digitaaliset työkalut, erikoistuvien lääkärien digitaaliset yhteisöt sekä hyvät konsultointimahdollisuudet.

Mehiläinen Työterveyden Akatemia

Tiina Linnavirta erikoistuu työterveyslääkäriksi Työterveyden Akatemiassa. Duunitorin kanssa yhteystyössä toteutetulla videolla Tiina ja kouluttajalääkäri Perttu Vähämurto keskustelevat kokemuksistaan.

Erikoistuminen onnistuu ympäri Suomen Mehiläisen toimipisteissä

Työterveyden Akatemiassa erikoistumisopintojen suorittaminen onnistuu eri puolilla Suomea. Erikoistumisopinnoissa ei ole tarvetta yliopistosairaalassa suoritettavalle jaksolle, ja Mehiläisen laaja Työelämäpalveluiden toimipisteverkosto  mahdollistaa joustavan erikoistumisen työn ohessa lähellä kotipaikkaa.

Lähes kaikki erikoistumiseen vaadittavat vaiheet, terveyskeskusjakson, työterveyden erikoistumisjakson, kuntoutuksen kokonaisuuden sekä sairaaloissa suoritettavat reunapalvelut, voi suorittaa Mehiläisen toimipisteissä ympäri Suomen.

Mehiläisen Työelämäpalvelut verkosto

Työterveyden Akatemia tarjoaa laajan koulutustarjonnan

Työterveyden Akatemiassa erikoistuvan lääkärin omana ohjaajana toimii kokenut työterveyshuollon erikoislääkäri, jonka kanssa erikoistuja on tiiviissä yhteydessä viikottain. Yhteistyö yliopistojen kanssa varmistaa koulutuksen pedagogisen laadun ja kouluttajalääkärit kehittävät jatkuvasti ammattitaitoaan. Työterveyden Akatemian erikoistuvat lääkärit osallistuvat Mehiläisen erikoistujien koulutuksiin, työterveyden eritysalueiden, kuten liikennelääketieteen, erityiskoulutuksiin sekä valtakunnallisiin seminaareihin, joissa on mahdollisuus tavata ja verkostoitua muiden erikoistujien kanssa. Erikoistuvan päiväohjelmassa on varattu riittävästi aikaa perehtymiseen ja käytössä on Työterveyden Akatemian digitaaliset keskustelu- ja konsultaatiotyökalut, joilla voi seurata erikoistumiseen liittyviä asioita ja erilaisiin työterveyshuollon käytännön tilanteisiin liittyvää keskustelua.

Mehiläinen järjestää myös yhdessä Työterveyslaitoksen kanssa säännöllisesti työterveyshuollon pätevöittävän kurssin, ns. pitkän kurssin, jolle Työterveyden Akatemian erikoistuvat lääkärit pääsevät osallistumaan.

Erikoistuvan tukena on Mehiläisen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto ja koulutusorganisaatio. Monipuolisesta asiakaskannastamme johtuen hoidat erilaisia työterveyshuollon asiakkuuksia. Mehiläisessä työskentelevän työterveyslääkärin käytössä on Suomen parhaat ja moderneimmat työterveyshuollon työkalut, kuten työkykyjohtamista tukeva Työkykykompassi ja työkykyriskejä ennakoiva tekoälysovellus Työkykytutka. Erityisesti panostamme koulutuksessa lääkärintyön vaikuttavuuden kehittämiseen.

Työterveyslääkärin esimerkkiviikko

Laadukas työterveyshuolto ja digitaaliset työkalut motivoivat työterveyslääkäriä

Tytti Maisila on toiminut työterveyslääkärinä Mehiläisellä jo usean vuoden ajan. Katso videolta, mitä asioita Tytti erityisesti arvostaa työssään ja millaisia ajatuksia moniammatillisen tiimityö herättää.

Tutustu myös muihin Mehiläisen työterveyden ammattilaisiin

Erikoistuminen työterveyslääkäriksi Mehiläisellä

Matti ja Ramachandra ovat työterveyslääkäreitä Mehiläisellä. Miksi he valitsivat juuri työterveyden erikoistumisalakseen? Katso Duunitorin kanssa toteutettu video, jossa Ramachandra ja Matti kertovat urapoluistaan.

Ota yhteyttä, kerromme lisää!

Mikäli kiinnostuit tai haluat kuulla lisää Työterveyden Akatemiasta, ota yhteyttä osoitteeseen tyoterveydenakatemia@mehilainen.fi

Lue lehdistötiedote

Työterveyshuollon erikoislääkärin erikoistumiskoulutus

Hakeminen tapahtuu valitun yliopiston opintopolun kautta.

Helsingin yliopisto, lääketieteellinen tiedekunta 

Tampereen yliopisto, Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta 

Turun yliopisto, Lääketieteellinen tiedekunta 

Itä-Suomen yliopisto, Terveystieteiden tiedekunta 

Oulun yliopisto, Lääketieteellinen tiedekunta