Mehiläisen terveysasemille ja työterveydelle menestystä NLY:n koulutuspaikkakyselyssä

Mehiläisen Oma Lääkärisi -terveysasemat ja työterveyshuolto pärjäsivät hyvin Nuorten Lääkärien Yhdistyksen (NLY) vuoden 2020 koulutuspaikkakyselyssä. Oma Lääkärisi -asemat ja työterveysasemat saivat kyselyssä neljä tähteä viidestä. Yksityisistä yleislääketieteen erikoislääkäreiden kouluttajista Mehiläinen sai parhaat arvosanat. Myös Mehiläinen Länsi-Pohjan terveysasemat saivat niin ikään hyvän arvosanan, neljä tähteä.

- Olemme tehneet paljon työtä edellisen 6 vuoden ajan näiden tulosten eteen. Laadukkaan koulutuksen lisäksi Mehiläisessä huomioidaan erikoistuvien lääkäreiden kokonaisvaltaisen ammatillisen kasvun mahdollistaminen sekä hyvinvointi, toteaa Oma Lääkärisi -asemien koulutusylilääkäri Marja-Leena Hyypiä.

Mehiläinen osallistuu työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoislääkärikoulutukseen tarjoamalla laadukkaita ja monipuolisia koulutuspaikkoja ympäri Suomen. Sekä työterveyshuollon että yleislääketieteen erikoistumista varten on rakennettu omat koulutuskokonaisuudet, akatemiat, joissa kullekin erikoistujalle on mahdollista suunnitella yksilöllinen, laadukas ja monipuolinen kokonaisuus. Keskeinen osa akatemioita on yliopistojen määrittämät vaatimukset. Mehiläinen toimii koulutustoiminnassaan yhteistyössä tiedekuntien kanssa ja kehittää monipuolisesti koulutuksiaan vastaamaan erikoistujien, palvelujärjestelmän ja yliopistojen tarpeisiin.

Mehiläisessä starttaa vuoden 2021 aikana lisäksi nuorten lääkäreiden mentorointiohjelma.

- Mentorointiohjelmamme tavoitteena on tarjota lääkärin työuran alkuvaiheessa ammatilliseen pohdintaan tukea ja ympäristö, jossa on mahdollisuus keskustella kokeneemman kollegan kanssa luottamuksellisessa ilmapiirissä, kuvailee Hyypiä.

Nuorten Lääkärien Yhdistyksen vuoden 2020 Koulutuspaikkakyselyyn vastasi 1742 henkilöä. Kyselyn tavoitteena oli kerätä systemaattista tietoa erikoistumiskoulutuksen laadusta eri koulutuspaikoissa.

Kaikki Mehiläisen osalta arvioidut koulutuspaikat saivat kyselyssä keskiarvoisen tai sitä paremman tuloksen. Asteikkona toimi 1-5 tähteä.

Lue lisää:

Koulutuspaikkakyselyn tulokset Nuorten Lääkäreiden Yhdistyksen sivuilla .


Uutinen julkaistu 14.1.2021