Kevätflunssaa vai koronaa? Nopea koronatestaus pitää yrittäjän arjen rattaat pyörimässä 

Eveliina Heininen hakeutui toukokuussa 2020 koronatestiin heti, kun sai koronavirustartuntaan sopivia oireita. Koska koronapandemian ensimmäisinä kuukausina koronaviruksen aiheuttamasta hengitystieinfektiosta tiedettiin vasta melko vähän, Heinistä jännitti, miten sairastuminen vaikuttaisi hänen terveyteensä ja töihinsä.

Heinisen työpäiviin yrittäjänä mahtuu monipuolisesti töitä niin hallintojohtajana ja kontrollerina kuin sosiaalisen median vaikuttajien sisältöjen ja erilaisten tapahtumien tuottajana. Vaikka Heininen pystyy hoitamaan etänä suurimman osan töistään, koronaepäily aiheutti ylimääräistä päänvaivaa yrittäjän kiireiseen arkeen.

Helposti ja nopeasti koronatestiin

Heinisellä on sairaskuluvakuutus LähiTapiolassa ja hän käyttää aktiivisesti siihen sisältyvää TerveysHelppi-sovellusta, jossa Mehiläisen sairaanhoitajat ja lääkärit vastaavat viesteihin ja hoitavat terveysasioita nopeasti viikon jokaisena päivänä.

- Laitoin viestiä, että minulla on koronan oireita ja olisi päästävä testiin, Heininen kertoo.

Heininen pääsi Mehiläiselle koronatestiin heti samana päivänä. Koronatestaus kokonaisuudessaan oli Heinisen mukaan positiivinen kokemus.

- Vaikka menin testiin ilman ajanvarausta ja testaukseen oli jonoa, koko juttu oli silti ohi vain kymmenessä minuutissa, Heininen kertoo.

Koronavirusnäytteen ottaminen nukkatikulla nenänielusta tuntui Heinisen mukaan ikävältä, mutta hoitajien rento suhtautuminen helpotti jännitystä.

- Hoitajat olivat mukavia ja huumorintajuisia. He osasivat ottaa tilanteen rennosti, vaikka olivat pukeutuneet suojavarusteisiin kuin ydinkatastrofissa, Heininen naurahtaa.

Koronatestitulos jopa kuudessa tunnissa

Koronatestaus ei häirinnyt juurikaan Heinisen työpäivää. Hän pääsi nopeasti takaisin kotiin jatkamaan etätöitä ja odottelemaan karanteenissa testitulosta. Viesti negatiivisesta testituloksesta kilahti Heinisen puhelimeen OmaMehiläinen-sovellukseen jo samana päivänä.

- Olo oli helpottunut, onneksi se oli vain nuha, Heininen kertoo.

Heininen kävi elokuussa uudestaan koronatestissä. Toisella kerralla nopeasti sujuva testaus olikin jo tuttu juttu. Nopeiden testitulosten lisäksi positiivinen yllätys oli myös se, että sairaskuluvakuutus korvasi koronatestit kokonaisuudessaan.