LiikU ja Urheilu Mehiläinen kehittävät yhdessä seuratoimintaa

Urheilu Mehiläinen ja Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry – LiikU ovat tehneet yhteistyötä yli kahdeksan vuotta. LiikU:n avulla Urheilu Mehiläinen jakaa kattavasti terveystietoa Lounais-Suomen alueen seuroille. Yhteistyön ytimessä on seurojen toiminnan kehittäminen ja yhteinen tavoite pitää urheilijat terveinä.

Liikunnan asiantuntijajärjestönä LiikU:n tavoitteena on lisätä päivittäistä liikkumista, tukea elinvoimaista seuratoimintaa ja luoda hyvinvointia liikunnan keinoin. LiikU:n ja Urheilu Mehiläisen yhteistyö painottuu pääosin koulutukseen, jonka avulla tietoa voidaan jakaa tehokkaasti Lounais-Suomen alueella toimiville seuroille.

– Tarjoamme LiikU:n kautta paljon koulutusta ja erilaisia sisältöjä alueen seuroille. Tuotamme esimerkiksi asiantuntijasisältöä artikkeleiden ja uutisten muodossa. Ykkösaiheena ovat yleensä vammojen välttämiseen liittyvät jutut ja sisällöt, mutta myös turvallinen treenaaminen. Urheilu Mehiläisen rooli on antaa asiantuntijuutta terveydelliseltä näkökulmalta, tarjota koulutuksia sekä tukea LiikU:a seurojen kehitystyössä, kertoo Mehiläisen Turun alueen markkinointipäällikkö Lauri Puustinen.

Yhteistyö on luonteva molemmille toimijoille.

– Yhteistyön kautta valmentajat saavat ajankohtaista ja kiinnostavaa tietoa Mehiläisen laajalta asiantuntijaverkostolta esimerkiksi valmennuksesta, kuntoutuksesta, palautumisesta ja lihashuollosta, kertoo LiikU:n kehittämispäällikkö Maikku Miettinen.

– LiikU:lla on kattavat verkostot kaikkiin alueen urheiluseuroihin. Urheilu Mehiläistä ja LiikU:a yhdistää myös samanlainen agenda, eli edistämme urheilijoiden terveenä pysymistä, Puustinen korostaa.

LiikU kuuntelee herkällä korvalla seurojen toiveita mahdollisista koulutuksista.

– LiikU:n kautta kerätään seuroilta tietoa ja toiveita siitä, mitä me Urheilu Mehiläisessä voisimme tarjota kentälle. Esimerkiksi syksyllä 2019 järjestettiin koulutusseminaari, joka oli tullut toiveena seurojen puolelta. Lisäksi meillä on syksyisin ja keväisin iltakoulutuksia. Yksi suosituimmista on ollut fysioterapeutin pitämä teippauskoulutus, Puustinen kertoo.

Suunnitteilla verkkokoulutuksia

Ympärivuotiselle yhteistyölle etsitään jatkuvasti uusia muotoja.

– Rattaat pidetään pyörimässä koko ajan. Juuri nyt on suunnitteilla verkossa tapahtuvia koulutuksia ja seminaareja. Verkossa niihin on mahdollista osallistua kauempaakin. Niiden avulla LiikU ja urheilu Mehiläinen yhdessä voivat palvella seuroja entistä paremmin, Lauri Puustinen kertoo.

– Yhteistyö on sujunut vuosien ajan loistavasti. Toivon, että jatkossa verkon tuomien mahdollisuuksien myötä yhteistyömme saa uusia muotoja vanhojen rinnalle, Maikku Miettinen sanoo.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Jyri Aalto
LL, yleislääkäri
9.5
Satu Aaltonen
Ravitsemusterapeutti
Jukka Aho
OMT-Fysioterapeutti
9.4
Antti Aitasalo
Työfysioterapeutti, fysioterapeutti
9.6

Lisää aiheesta