Helsinki Seagulls: Tavoitteena maksimoida terveet harjoituspäivät

Kuva: Samira Lee

Urheilu Mehiläinen on tehnyt koripallojoukkue Helsinki Seagullsin kanssa yhteistyötä jo vuodesta 2017 lähtien. Yhteistyön avulla Helsinki Seagulls haluaa maksimoida pelaajiensa terveiden harjoitus- ja ottelupäivien määrän.

Helsinki Seagulls on vuonna 2013 perustettu koripallon liigajoukkue. Tasokas joukkue on pärjännyt erittäin hyvin lyhyen historiansa aikana.

– Joukkue on saavuttanut seitsemän vuoden sisällä kaksi SM-pronssia ja Suomen Cupin mestaruuden kaudella 2019–2020. Myös kausi 2020–2021 on käynnistynyt upeasti poikkeusajoista huolimatta. Johdamme liigaa, kun takana on 10 peliä ja voitot kaikista. Joukkue pelaa kotiottelunsa Töölön Kisahallissa, joka on normaalilla kaudella lähes täynnä pelien aikaan, kertoo Helsinki Seagullsin markkinointi- ja myyntijohtaja Milla Valjus.

Tavoitteena terveet urheilijat

Helsinki Seagulls haluaa panostaa pelaajien terveyteen kentällä ja harjoituksissa. Yhteistyö Urheilu Mehiläisen kanssa helpottaa ja nopeuttaa hoitoon pääsyä.

– Olemme pyrkineet yhdessä Urheilu Mehiläisen kanssa rakentamaan toimintatapoja, joilla taataan oikeanlainen hoito sairastumisen tai loukkaantumisten varalle. Yhteistyö sisältää seurallemme tärkeitä palveluita, kuten välittömän pääsyn tapaturmapäivystykseen sekä pikaisen pääsyn magneettikuvaukseen ja erikoislääkärille. Laadukkailla terveydenhuolto- ja lääkäripalveluilla tuetaan ammattiurheilijan terveenä pysymistä ja vammojen ennaltaehkäisyä, Valjus korostaa.

Yhteistyö Urheilu Mehiläisen asiantuntijoiden ja joukkueen lääkintähuollon välillä on tärkeää.

– Joukkueessamme on erikseen fysiikkavalmentaja Vesa Vertio ja ostopaatti-hieroja Aleksi Hakanto, joilla on tärkeä rooli harjoitusohjelmien yksilöllisessä suunnittelussa ja vammojen ennaltaehkäisytyössä. Mahdollisessa kuntoutustilanteessa joukkueen henkilökunta tekee yhteistyötä Urheilu Mehiläisen kanssa, jotta pelaaja saadaan mahdollisimman nopeasti takaisin kentälle.

Arvokas yhteistyö

Yhteistyö lääkärikeskuksen kanssa on tärkeää ammattiurheilijoille.

– Yhteistyö Urheilu Mehiläisen kanssa on meille erittäin arvokasta, oikeastaan välttämätöntä. Ammattiurheilijan on ensiarvoisen tärkeää päästä hoitoon nopeasti ja saada tukea kuntoutussuunnitelmiin ja itsehoitoon, Milla Valjus summaa.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Jyri Aalto
LL, yleislääkäri
9.5
Satu Aaltonen
Ravitsemusterapeutti
Jukka Aho
OMT-Fysioterapeutti
9.4
Antti Aitasalo
Työfysioterapeutti, fysioterapeutti
9.6

Lisää aiheesta