Estetiska injektionsbehandlingar i ansiktet

När det gäller ansiktets skönhet kommer behandlingen av rynkor och fåror först på tal. Hudfyllnadsmedel och Botox-behandlingar har använts i allt större utsträckning under de senaste 20 åren för att släta till fåror och uttrycksrynkor.

Restylane-behandlingar

Hyaluronsyra (t.ex. Restylane) finns naturligt i människans kropp, men dess mängd minskar med åren. Hyaluronsyrans effekt baserar sig på dess förmåga att binda vatten som finns i kroppen och ge hudvävnaden form och volym. När rynkorna på huden inte beror på aktivitet som uttrycksmusklerna orsakar, kan fåran jämnas ut med injicerad hyaluronsyra. Det mest kända kommersiella namnet är Restylane.

Dessa behandlingar är helt reversibla åtgärder. Behandlingens effekt kan ses omedelbart och dess livslängd i kroppen är cirka 6-8 månader. Vanligaste åtgärder är behandling av skåran mellan näsan och läppen och fåror i mungiporna samt accentuering av munnens gränser och ökning av läpparnas volym. Man har också börjat behandla förlorade volymer med injektioner in i djupare vävnader och på det viset ta itu med orsakerna till ansiktets fåror och slappa vävnader. Resultatet är en mycket naturlig uppfräschning och föryngring av ansiktsuttrycket. Sådana djupa volymfyllningar t.ex. på kindknotornas och pannans och hakvinkelns område återställer och korrigerar ansiktets åldersförändringar och vid behov harmoniserar ansiktet i önskad riktning. Målet är att mina patienter efter behandlingarna fortfarande ser ut som sig själva.

På mottagningen bedövas kunden vid behov, för vanligtvis upplevs införandet av fyllnadsmedel som litet obekvämt. För oral- och käkkirurgen är bedövningarna inom munnens område tekniskt lätta att utföra och därför är det helt smärtfritt att införa fyllnadsmedel.

Botulintoxinbehandlingar

Botox har använts i hälso- och skönhetsvård i över 20 år. Botox är ett säkert och effektivt protein som minskar målmuskelns verksamhet och rätar ut hudveck vid injicering i uttrycksmusklerna. Dess verkan i muskeln börjar 1-2 veckor efter injektionen och verkan håller i 3-6 månader. Det är fråga om en åtgärd som är helt reversibel. Det är tryggt att upprepa Botox-behandlingen när ämnet har försvunnit ur kroppen. Botox orsakar inte en känsla av domning eller stelhet i ansiktet, som man ofta hör sägas. Lite rodnad och svullnad på injektionsstället kan förekomma. Man kan använda smink genast efter behandlingen. De

vanligaste estetiska behandlingsområdena är rynkpunkterna mellan ögonbrynen (s.k. Sibeliusrynkor), de vågräta rynkorna i pannan och skrattrynkorna runt ögonen.

Botulin används också med fördel hos tandgnisslare i de starka tuggmusklerna. Så här kan man minska muskelns aktivitet och smärttillstånden försvinner ofta helt.

Andra användningsändamål för botulinbehandling av ansiktet är behandling av kronisk migrän, stoppandet av överdriven svettning i pannan, muskelspänningshuvudvärk, behandling av musklerna runt munnen och smärttillstånden i halsens muskler.

Inom medicinen i allmänhet har användningen av botulintoxin vid olika sjukdomstillstånd ökat betydligt. Det uppskattas att det ges 12-15 miljoner botoxbehandlingar i världen årligen. Trots det stora antalet är biverkningarna få, och därför anses botulintoxin vara ett mycket säkert läkemedel.

Kombinationsbehandlingar

Det bästa övergripande behandlingsresultatet uppnås genom att använd en kombinationsbehandling med ovannämnda fyllnadsmedel och botulintoxin.

När de ovannämnda behandlingarna upprepas regelbundet bevarar de ansiktets fräschör jämnt utan att det skulle komma överraskande förändringar i ansiktet t.ex. på grund av ansiktslyftskirurgi. En definitiv föryngring med kirurgiska ingrepp baserar sig ofta på åtstramning av vävnaderna, och resultaten kan komma så snabbt att patienterna och deras anhöriga upplever dem som onaturliga.

Med nya vårdformer har de senaste årens trend minskat behovet av egentliga kirurgiska ansiktslyft vars antal håller på att sjunka.

Priser
TjänstHintaSjälvriskMer information
Hammastarkastus69,00 €
53,50 €
Hampaiden ja kokoleuan röntgenkuva103 €
94 €
Panoraamatomografia
Boka tid
Hammaskiven poisto115-163 €
107-145 €
Suuhygienistikäynti, 30-45 min
Boka tid
Hampaan paikkaus87-238 €
77-215 €
Yhdestä-kolmeen pintaa
Boka tid
Hampaan keraaminen paikkaus234-587 €
217-587 €
Yhdestä-kolmeen pintaa
Boka tid
Hampaan keraaminen kruunu517-632 €
517-632 €
Puudutus33-34 €
30-31 €
Lohkeama87-238 €
77-215 €
Hinta-arvio hammaslääkäriltä
Boka tid
Hampaan poisto99-667 €
89-605 €
Valkaisukonsultaatio0 €
0 €
Hampaiden valkaisu84-467 €
84-467 €
Hinta-arvio maksuttomassa valkaisukonsultaatiossa
Boka tid
Poliklinikkamaksu23,60 €
23,60 €
Hammaslääkärikäynti
Boka tid
Alennettu poliklinikkamaksu 9,90 €
9,90 €
Suuhygienistikäynnit, hammaslääkärin juurihoidon ja oikomishoidon käynnit sekä proteettisten töiden välivaiheet ja valmistelevat toimenpiteet.
Boka tid