Supracor-laserleikkaus

Supracor - ainutlaatuinen silmien laserleikkaus ikänäön hoitoon

Supracor-laserleikkaus on teknisesti femtolasik-leikkaus, mutta laser muodostaa keskelle mustuaista lähinäköalueen. Supracor-laseroinnin optinen periaate on sama, kuin joidenkin monitehoisten piilolasien. Toimenpiteessä käytettävä laserohjelma on myös ainoa ikänäön korjaamiseen CE-hyväksytty laserhoito. Sen turvallisuus ja toimivuus on testattu sairaalalaitteiden ja lääkevalmisteiden tapaan.

Supracor-laserleikkaus soveltuu henkilöille, jotka tarvitsevat lasikorjausta kauas sekä lähelle.

Ikänäön oireet alkavat tyypillisesti 40–45 ikävuoden vaiheilla, jolloin silmän sisällä oleva mykiö eli linssi menettää elastisuuttaan, eikä silmä mukaudu enää lähietäisyyksien tarkasteluun ilman lukulaseja. Lähi- eli aikuisnäön korjaamiseen on vaihtoehtona myös ainutlaatuinen, uusi Supracor-menetelmä, jossa silmän pinnalle muodostuu kaukonäön lisäksi alue lähelle näkemistä varten. Vastaavaa taittovirheen korjausleikkausta ei tehdä Suomessa muualla kuin Mehiläinen Ympyrätalossa.

Supracor-silmien laserleikkaus menetelmässä muodostetaan sarveiskalvolle laseroinnin avulla kaukonäön lisäksi myös lähinäkemistä parantava alue. Näin vältytään raskaalta linssileikkaukselta (silmän sisäisen mykiölinssin vaihto), joka on usein perusteltua vasta esimerkiksi harmaakaihin yhteydessä. Supracor soveltuu kaukotaitteisille (pluslasit) sekä likitaitteisille (miinuslasit) henkilöille, joilla on lisäksi tarve lähilasien käytölle.

Aikaisemmin lähinäköä on voitu parantaa korjaamalla silmät eritaitteisiksi. Tässä tapauksessa toiseen silmään jätetään miinusta lähelle näkemistä varten, ja toinen silmä korjataan teräväksi kaukokatselua ajatellen. Tällöin kyseessä on ns. monovision-ratkaisu. Monovisionin ongelmana on ollut eriparisuudesta johtuva häiriintynyt syvyysnäkö. Monovisionia suositellaan ensisijaisesti vain niille, jotka ovat jo esimerkiksi piilolaseilla tottuneet silmien eriparisuuteen. Sopiva silmien laserointimenetelmä lähi- ja ikänäön korjausleikkaukseen löytyy yksilöllisessä soveltuvuusarvioinnissa.

Supracor-laserleikkaus menetelmänä

Supracor yhdistää kaksi kehittynyttä ja koettua tekniikkaa eli femtolasik laserleikkauksen ja toisaalta monitehoisen piilolasin optisen periaatteen. Femtolasik-laserleikkauksia on maailmalla tehty jo yli 10 miljoonaa ja monitehopiilolaseja puolestaan on ollut saatavilla yli 30 vuotta. Työryhmällämme on usean vuoden kokemus Supracor-ikänäköleikkauksista ja teemme tiivistä yhteistyötä muiden Eurooppalaisten klinikoiden kanssa.

Supracor-silmien laserleikkausmenetelmä ikänäön hoitamiseen on käytössä Mehiläinen Ympyrätalossa Helsingissä.

Varaa aika maksuttomaan ennakkoarvioon  tai kysy lisää silmien laserleikkauksesta. Voit varata ajan myös soittamalla silmähoitajan ajanvarausnumeroon 040 487 8481.

Lisää aiheesta

lokakuu 2021viikko 43