Omaishoidon vapaapäivä

Omaishoidon sijaispalvelu

Kotipalvelu Mehiläinen tarjoaa helpotusta omaishoidon vapaiden järjestämiseen asiakkaan kotiin tarjottuna palveluna palvelusetelimallilla useassa eri kunnassa ja kaupungissa.

Miten vapaiden sijaistaminen toimii?

Omaishoidon vapaan palvelun suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu niin omaishoitajan kuin itse hoidettavankin vaihtelevat tarpeet ja toiveet. Hoitaja käy tarvittaessa esittäytymässä asiakkaalle jo ennen ensimmäistä sijaistamista, jotta asiakas saa erityisen varmuuden omaishoidon vapaan sijaisen sopivuudesta. Tällöin omaishoitaja voi viettää ansaitun vapaan turvallisin ja rauhallisin mielin, kun tietää etukäteen, kuka sijaisena toimii.

Omaishoitajan vapaa

Omaishoitaja on henkilö, joka pitää huolta perheenjäsenestään tai muusta läheisestään, joka joko sairaudesta, vammaisuudesta tai muusta erityisestä hoivan tarpeesta johtuen ei selviydy arjestaan omatoimisesti. Sitovassa omaishoitotilanteessa olevalla omaishoitajalla on oikeus, lakisääteiseen vapaaseen, eli vähintään kolmeen vapaavuorokauteen kuukaudessa. Vapaapäivät voi pitää kuukausittain tai kerätä pidemmäksi jaksoksi.

Kysy lisää

Jos kiinnostuit ja haluat tietää onko omaishoidon vapaiden sijaispalvelu mahdollista juuri sinun paikkakunnallasi, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Tutustu myös muihin kotiin tarjottaviin palveluihimme!


Yhteydenottolomake

Toivon, että minuun ollaan yhteydessä *