Susanna Karsila

Oikomishoidon erikoishammaslääkäri

Olen tehnyt hampaiston oikomishoitoja koko hammaslääkäriurani ajan eli siis yli 25 vuotta. Työurani olen toiminut monissa tehtävissä oikomishoitoihin liittyen - yliopistolla opettamassa ja tutkimustyötä tekemässä, terveyskeskuksessa, sairaalassa sekä yksityisvastaanotolla potilaita hoitaen.

Tällä hetkellä toimin erikoishammaslääkärinä Mehiläisessä kahdella eri vastaanotolla – Mehiläinen NEO ssa ja Mehiläinen Kauppiaskadulla sekä opetan hammasklinikalla erikoistuvia hammaslääkäreitä. Lisäksi minulla on ilo työskennellä pienessä määrin Paraisten terveyskeskuksessa sekä sitä ympäröivässä kauniissa saaristossa.

Jotta pysyn mukana hammaslääketieteen ja erityisesti oikomishoidon eri menetelmien kehityksessä, koulutan itseäni säännöllisesti kotimaassa sekä ulkomailla. Perinteisten oikomiskojehoitojen lisäksi olen suorittanut lisenssit mm Inman Aligner ® -irtokoje, Invisalign® kalvo-oikomishoito ja WIN ® lingvaali -tekniikoista. Aktiivisesti teen lähinnä Invisalign® kalvo-oikomishoitoja perinteisten irtokoje - ja kiinteäkojehoitojen lisäksi. Suurin osa hoidoista yksityisektoilla tehdään nykyisin esteettisillä tekniikoilla eli keraamisilla (=valkoisilla ) kiinteillä oikomiskojeilla tai Invisalign® kalvohoitona. Näistä asiosta myös luennoin hammaslääkäreiden ja oikojen koulutustapahtumissa.

Oikomishoitoa tehdään kaikenikäisille. Terveyskeskus hoitaa suurimman osan lapsista ja nuorista, mutta osa tuon ikäisistä tulee myös yksityisvastaanotolle. Kriteerit kunnallisen oikomishoitoon ovat melko tiukat ja siksi osa hoidoista tehdään yksityisellä omakustanteisesti. Oikeassa vaiheessa tehty lapsuusiän oikomishoito on usein helppoa ja onnistuu yökojeilla, eikä hoitojen hintakaan siksi nouse korkeaksi. Sama virhe myöhemmin hoidettuna vaatii usein raskaamman, pidemmän ja kalliimman kiinteäkojehoidon sekä mahdollisesti pysyvien hampaiden poistoja.

Aikuisten oikomishoidot ovat usein esteettisiä luonteeltaan, mutta samalla purenta hoidetaan myös toiminnan ja pureskelun sekä puhdistuvuuden kannalta paremmaksi. Oikomishoitoa voidaan tehdä myös osana muuta hampaiston kokonaishoitoa esim protetiikan ja implanttihoitojen osana. Tällaista monen erikoisalan ammattitaitoa on saatavailla juuri niillä yksityisvastaanotoilla, joissa toimin.

Oikomishoidot ovat yleensä vuoden tai pari kestäviä ja hoitokäynnit tapahtuvat säännöllisesti. Hoidon aikana tulee varsin tutuksi asiakkaiden kanssa ja se mielestäni oman työni suola. Pidän asiakkaistani ja tapaamiset vastaanotolla ovat varsin mukavia. Hoidon huippuhetki on joka tapauksessa se, kun kojeet poistetaan ja uusi kaunis purenta on valmis. Tapaamiset jatkuvat vielä harvakseltaan ylläpitokojeiden ja tukilankojen seurantakäynneillä.

Jos olet pohtinut,voisko sinun hampaitasi hoitaa oikomishoidon keinoin ja haluaisit lisää tietoa asiasta, voit varata minulle ns konsultaatioajan ( 30 min). Tarkastan silloin purentasi ja kerron minkälaista oikomishoitoa sinulle voisi ajatella, minkälaisilla kojeilla, kuinka kauan hoito kestäisi ja mitä se sinulle maksaisi. Oikomishoito on aina oikomishoidon erikoishammaslääkärin työtä ja vaatii erikoisosaamista, jotta hoitotulos olisi esteettisesti ja toiminnallisesti hyvä ja hoitotulos pysyvä.

Tutkinnot

  • Erikoishammaslääkäri

Kielitaito

  • suomi, äidinkieli
  • ruotsi, työkieli
  • englanti, työkieli

Palvelut

  • Oikomishoito

Toimipisteet

Hammas Mehiläinen Turku NEO
Joukahaisenkatu 6, NEO-talo
Avoinna tänään
12:00 - 15:00
Puhelin, Ajanvaraus010 273 8000Hinta 0,084 €/min