Anneli Saarikoski

Uroterapeutti, erikoissairaanhoitaja
Ammatinharjoittaja

Olen terveystieteiden maisteri, lasten erikoissairaanhoitaja ja uroterapeutti. Minulla on pitkä kokemus lasten kanssa työskentelystä erilaisissa sairauksissa ja terveysongelmissa. HUS:n Lastensairaalassa olen toiminut lasten moninaisten urologisten haasteiden parissa erikoistuen vähitellen lasten rakon ja suolen toiminnallisiin häiriöihin aloittaen siellä itsenäisen uroterapeutin vastaanoton. Nykyään toimin ainoastaan yksityissektorilla.

Uroterapia

Uroterapia on tutkittuun tietoon perustuva, lääkkeetön ja ei-kirurginen hoitotyön menetelmä auttaa rakon ja suolen toiminnallista häiriöistä kärsiviä lapsia. Uroterapian keskeiset sisältöalueet painottuvat rakon ja suolen toiminnan ymmärtämiseen, uusien tapojen omaksumiseen ja niiden noudattamiseen arjessa. Hoidon kulmakivet ovat säännölliset WC-rutiinit, rauhalliset hyvässä asennossa tapahtuvat WC-käynnit, riittävä juominen ja säännöllinen syöminen. Haastavaksi hoidon tekee usein noloksi koettu aihepiiri.

Uroterapeutin vastaanotto

Uroterapeutin eli ”Pissa-kakka-tädin” vastaanotto on potilasohjaukseen painottuva erikoissairaanhoitajan vastaanotto lapsille, joilla on pulmia vessa-asioissa. Jos lapsella on kastelua yöllä tai päivällä, toistuvia virtsatietulehduksia ilman elimellistä syytä, tiuhaa pissallakäyntiä, ummetusta, tuhrimista, pidättelytaipumusta, housuun/vaippaan kakkaamista, vessapelkoa tai pottaharjoittelun haasteita, on uroterapeutin vastaanotto oikea paikka lähteä työstämään asioita eteenpäin.

Vastaanotolla edetään lapsen ehdoilla. Tavoitteenani on aina pyrkiä keskustelemaan lapsen itsensä kanssa vanhempien toimiessa taustatukena. Käytän apuna lapsen maailmaan sopivia kuvia, animaatioita, kirjoja ym. havaintomateriaalia. Monesti jo noloista asioista puhuminen sekä käytännön ohjeet ja kotiläksyksi annettavat harjoitukset pulmien ratkaisuksi auttavat eteenpäin. Vastaanotolla ei tehdä mitään tutkimuksia tai toimenpiteitä.

Ajanvarausohje

Otan vastaan Mehiläinen Töölössä. Aika varataan joko netistä tai olemalla yhteydessä ajanvaraukseen. Vastaanotolle voi varata ajan suoraan, mutta Kela-korvaukseen saaminen edellyttää lääkärin lähetteen (SV3). Vastaanoton kesto on 60 minuuttia ja käyntimaksu on 104 € ja lisäksi toimistomaksut.

Erikoisalat ja erityispätevyydet

  • Sairaanhoitaja

Kiinnostuksen kohteet

  • Kasteluvaivat
  • Vatsan ja suoliston vaivat
  • Lapsipotilaat
  • Uroterapeutin ohjaus
  • Lasten vessaongelmat

Tutkinnot

  • Uroterapeutti
  • Erikoissairaanhoitaja

Kielitaito

  • suomi, äidinkieli

Palvelut

  • Kastelun hoito

Toimipisteet

Mehiläinen Helsinki Töölö
Pohjoinen Hesperiankatu 17
Avoinna tänään
09:00 - 21:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min