Psykologipalveluiden palvelut
Mehiläisen Psykologipalvelut on erikoistunut laadukkaiden psykologipalveluiden myyntiin ostopalveluna.
Psykologipalveluiden kautta voi hankkia psykologipalveluja ostopalveluna tarpeen mukaan räätälöidysti nopeallakin aikataululla. Pystymme toimimaan joustavasti ja räätälöimään palveluitamme erilaisten alueellisten ja rakenteellisten tarpeiden mukaan.
- Meiltä voi hankkia säännöllistä psykologin työtä tai keikkaluontoista palvelua esimerkiksi tutkimustarpeeseen.
- Hallinnossamme työskentelevät psykologit konsultoivat ostopalveluna työskenteleviä psykologejamme ja tämä lisää palveluidemme laadukkuutta.
- Meillä on toimitustakuu ja takaamme palveluiden jatkumisen joka tilanteessa. Laskutamme vain tehdystä työstä.
Palvelut
Opiskeluhuollon psykologin palvelut ovat lakisääteisiä esikoulusta toiselle asteelle. Ne ovat turvattu oppilaille oppilas- ja opiskeluhuoltolaissa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin tai kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija on tätä pyytänyt. Kiireellisessä tapauksessa mahdollisuus keskusteluun on järjestettävä samana tai seuraavana työpäivänä.
Opiskeluhuollon psykologipalvelut ovat Psykologipalveluiden erityisosaamisaluetta, jonka tiimoilta olemme tehneet yhteistyötä noin sadan Suomen kunnan ja kaupungin kanssa. Psykologipalveluista järjestyy nopealla aikataululla psykologi esim. purkamaan kasautunutta oppimisvalmiustutkimusjonoa ammattitaitoisesti ja tehokkaasti. Psykologipalveluiden kautta on mahdollista ostaa myös säännöllisempää koulupsykologipalvelua, jolloin tutkimusten lisäksi mahdollistuu myös muu koulu- ja opintopsykologin työ kuten oppilaiden tukikäynnit ja yhteisöllinen työ. Myös oppilasvalintatestaukset hoituvat Psykologipalveluiden kautta.
Varhaiskasvatuspsykologi
Varhaiskasvatuspsykologin työ on luonteeltaan ennaltaehkäisevää ja nimensä mukaisesti varhaista puuttumista. Työ voi pitää sisällään mm. varhaiskasvatuksen muiden työntekijöiden konsultointia; yhteiseen päivähoidon toiminnan suunnitteluun osallistumista; lasten ja lapsiryhmien havainnointia vanhemmuuden ohjausta, neuvontaa ja tukea sekä alle esikouluikäisten lasten perustutkimuksia ja niiden pohjalta tarvittavien suositusten/lausuntojen tekemistä oikeiden tukitoimien saamiseksi. Psykologipalveluiden kautta on mahdollista järjestää varhaiskasvatuspsykologi esimerkiksi tarjoamaan säännöllistä tai akuuttiin tarpeeseen/kriisitilanteeseen liittyvää konsultaatiota päivähoidon työntekijöille; tai osallistumaan psykologiasiantuntijana verkostoneuvotteluun, kun mietitään esim. lapsen/perheen tarvitsemia tukitoimia. Myös päivähoidossa olevien lasten tarvitsemat psykologin tutkimukset hoituvat kauttamme ammattitaitoisesti.
Koulupsykologi
Koulupsykologi auttaa lapsia ja nuoria oppimiseen ja koulunkäyntiin liittyvissä haasteissa. Koulupsykologin työhön kuuluu oppilaan oppimisvalmiuksien, erilaisten koulunkäyntivaikeuksien ja psyykkisen tilanteen arviointia sekä tukitoimien suunnittelua yhdessä oppilaan, vanhempien, opettajan, muun oppilashuoltoryhmän ja mahdollisesti muiden yhteistyötahojen kanssa. Koulupsykologin keskeinen tehtävä on arvioida erityisopetuksen ja muiden tukitoimenpiteiden tarpeellisuutta ja sopivuutta. Koulupsykologin tehtäviin kuuluu myös esikoululaisten kouluvalmiustutkimukset. Koulupsykologin työ ei ole varsinaisesti hoitotyötä, mutta se voi pitää sisällään myös lasten ja nuorten tukikäyntejä. Tarvittaessa koulupsykologi ohjaa oppilaan jatkotutkimuksiin ja jatkohoitoon.
Opintopsykologi
Toisella asteella lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa opintopsykologi tukee ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskeluprosessin sujuvaa etenemistä sekä antaa ohjausta opiskeluihin liittyvissä ongelmatilanteissa tai haasteissa. Paitsi oppimiseen liittyvissä kysymyksissä, psykologi tukee opiskelijoita ja heidän huoltajiaan myös neuvomalla ja ohjaamalla muuhun kehitykseen, jaksamiseen, stressin hallintaan, hyvinvointiin ja psyykkiseen terveyteen liittyvissä asioissa. Myös opintopsykologit tekevät oppimisvalmiustutkimuksia ja opiskelutaitojen kartoituksia (esim. psykologin lausunto luku- ja kirjoitushäiriön huomioon ottamiseksi ylioppilaskirjoituksissa), mutta työn pääpaino on tukikeskusteluissa. Opintopsykologit voivat tehdä myös kehittämistyötä yhdessä oppilaitoksen muun henkilökunnan kanssa tukien, kouluttaen ja konsultoiden heitä.
Perheneuvola- ja neuvolapsykologi auttaa ja tukee lapsen ja nuoren psyykkiseen kehitykseen ja vanhemmuuteen liittyvissä haasteissa. Kasvatus- ja perheneuvolapsykologit selvittävät sekä arvioivat lasten oppimiseen, tunne-elämään ja sosiaalisiin suhteisiin liittyviä ongelmia. He ovat kasvatus- ja kehityspsykologian asiantuntijoita, jotka toimivat lasten, vanhempien ja perheiden tukena. Työn tavoitteena on huomioida vanhempien, lasten ja perheiden yksilölliset tilanteet ja tarpeet, ja pohtia yhteistyössä neuvolan, päivähoidon, koulun ja muiden yhteistyötahojen kanssa toimivimmat keinot kunkin asiakkaan auttamiseen. Kasvatus- ja perheneuvolapsykologit tarjoavat myös konsultaatioapua muille perheneuvolan, lastenneuvolan, päivähoidon ja koulun ammattiryhmille.
Onko yksikössänne psykologien työmäärä ylitse resurssien? Psykologipalveluiden kautta saat psykologin auttamaan arkeanne helposti ja kustannustehokkaasti, oli tarpeenne sitten lyhyt- tai pitkäaikainen. Psykologit voivat toimia terveyskeskuksissa tai psykiatrian eri poliklinikoilla tai osastoilla palvellen eri ikäisiä asiakkaita. Psykologit toimivat tarvittaessa myös muissa yksiköissänne psykologin osaamista vaativissa tehtävissä, esimerkiksi kipupoliklinikalla, sosiaalityössä tai vaikka synnytysosastolla ohjaamassa synnytyspelkoryhmiä.
Terveyskeskuspsykologi
Terveyskeskuspsykologin työ on ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä. Nuorten käyntien tarkoituksena on auttaa nuorta opiskeluun ja muihin nuoren elämään liittyvissä asioissa keskustellen niistä yhdessä nuoren kanssa. Aikuisasiakkaat tulevat psykologikäynneille yleensä elämän muutos- ja kriisitilanteissa tai kokiessaan esimerkiksi masennusta, ahdistusta tai stressiä. Keskusteluhoitojen lisäksi psykologi tekee erilaisia arviointeja, kykytutkimuksia ja kartoittaa jatkohoidon tarvetta. Lisäksi psykologi voi tehdä erilaisia työterveyshuoltoon liittyviä tehtäviä, kuten työolojen arviointia ja henkilöstön koulutusta. Terveyskeskuspsykologilta voi saada apua myös kasvatus- ja perheasioihin. Psykologi tekee yhteistyötä kasvatus- ja perheneuvojan kanssa.
Psykiatria
Psykiatrian poliklinikoilla tai osastoilla psykologin työssä keskeisenä osana ovat psykologiset tutkimukset ja tilannearviot sekä moniammatillinen työryhmätyö. Tutkimuksen tavoitteina ovat oireiden syiden ja psyykkisen tilanteen selvittely sekä potilaan itseymmärryksen ja -tuntemuksen tukeminen. Erikoissairaanhoidossa psykiatrialla tutkimukset ovat yleensä laajoja ja potilaiden tilanteet monitekijäisiä. Psykologin työtä psykiatrialla ovat myös terapia- ja ohjaus/neuvontakeskustelut, joiden lähtökohtana ovat potilaan ongelmat ja tarpeet. Psykologi voi myös ohjata erilaisia ryhmiä ja osallistua perhe- ja verkostotapaamisiin. Lisäksi työhön sisältyy henkilökunnan konsultaatiota, työnohjausta ja koulutusta sekä kehittämistyöhön osallistumista.
Kuntoutuspsykologi auttaa ja tukee kuntoutukseen liittyvissä psyykkisen työ- ja toimintakyvyn sekä hyvinvoinnin kysymyksissä. Kuntoutuspsykologit ovat kuntoutuksen ja muutoksen asiantuntijoita, jotka ovat työskennelleet mm. ammatillisen, neurologisen ja mielenterveyden kuntoutuksen parissa. He auttavat vaikeassa elämäntilanteessa olevia asiakkaita, jotka kamppailevat epävarmuuden, muutospelon ja –vastarinnan kanssa. He toimivat henkilökohtaisena tukena ja kuuntelijana ja auttavat näkemään tulevaisuuteen sekä löytämään oman kadoksissa olleen itsetuntemuksen ja motivaation.
Psykologipalvelut jälleenmyy kuntoutuspsykologin palveluja osana moniammatillisia kuntoutusprosesseja sekä itsenäisinä palveluina. Kuntoutuspsykologit toteuttavat myös sopeutumisvalmennusta.
Kehitysvamma-asiakkaiden kanssa tehtävä psykologintyö on monipuolista ja erityisosaamista vaativaa. Psykologin toimenkuvaan kuuluvat mm. asiantuntijatyö itsemääräämiskyvyn tukemiseen ja rajoitustoimenpiteiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä: itsemääräämiskyvyn arviot, itsemääräämisoikeuden tukeminen, rajoitustoimenpiteiden käytön arviointi ja seuranta sekä IMO työryhmän jäsenenä toimiminen. Itsemääräämisoikeuden vahvistaminen ja rajoitustoimenpiteiden käyttö on määritelty laissa. Rajoitustoimenpiteitä tekevässä työryhmäss ä on oltava lain mukaan myös riittävä psykologian asiantuntemus.
Psykologi suorittaa kehitysvamma-asiakkaille myös kehitystason kognitiivisia tutkimuksia, yksilöterapeuttisia keskusteluja sekä ohjausta ja neuvontaa. Tutkimus- ja kuntoutusjaksoilla psykologin toimenkuvaan kuuluu mm. moniammatillista tiimityötä ja kuntoutusinterventioiden suunnittelua.
Onko teillä rekrytointeja, joiden yhteydessä toivoisitte laajempaa ymmärrystä hakijoiden työskentelytavasta, työpersoonallisuudesta tai siitä, miten he ilmentävät tiettyjä haluttuja kompetensseja? Tai haluaisitteko ymmärtää, miten motivoida tulevaa alaista parhaalla tavalla tai miten juuri hän sopisi siihen tiimiin, johon uutta jäsentä ollaan rekrytoimassa?
Mehiläisen soveltuvuusarviointien avulla saadaan kustannustehokkaasti objektiivista tietoa tukemaan rekrytointipäätöksiä ja voidaan varmistaa valitun henkilön soveltuvuus tehtävään sekä työyhteisöön. Arviointimme ovat aina laillistetun psykologin tekemiä ja arviointeja tekevät asiantuntijat ovat kaikki kokeneita ja yritysmaailmaa ymmärtäviä psykologeja. Psykologimme toimivat Psykologiliiton määrittelemän hyvän henkilöarviointitavan mukaisesti.
Soveltuvuusarvioinnissa voidaan arvioida mm. kyvykkyyttä ja potentiaalia, motivaatiota, työpersoonallisuutta ja työskentelytyyliä, haettavan tehtävän kannalta olennaisia avainkompetensseja sekä esihenkilö- ja johtamisvalmiuksia.
Soveltuvuusarviointeja käytetään usein sekä asiantuntija-, esihenkilö- että korkeamman johtotason tehtäviin rekrytoitaessa.
Psykologin etäklinikka tarjoaa psykologipalveluita valtakunnallisesti hyvinvointialueille ja muille toimijoille ympäri Suomen. Etäklinikan palvelut sopivat hyvin esimerkiksi lapsille ja nuorille sekä koulujen henkilökunnalle. Mehiläisen psykologeilla on vahvaa psykologityön kokemusta ja psykologimme ovat lasten ja nuorten kehityksen, käyttäytymisen sekä tunne-elämän asiantuntijoita.
Psykologin etäklinikka tarjoaa palvelua sekä lapsille ja nuorille että esimerkiksi koulun henkilökunnalle:
- Psykologin tuki- ja ohjauskäynnit lapsille ja nuorille
- Psykologin ryhmäinterventiot lapsille ja nuorille
- Psykologin konsultaatiokäynnit koulun opettajille tai muille verkostoille
Etäklinikan palveluita on mahdollista hankkia tarpeen mukaan ja tarvittaessa voimme räätälöidä myös tilaajan toiveiden mukaisia palvelupaketteja.
Haluatko keskustella palveluistamme?
Voit jättää yhteydenottopyynnön ja olemme sinuun yhteydessä.
Siirry yhteydenottolomakkeelle