HomeHome
Ajanvaraus
FI

Ajanvaraus

Haku

Valikko

Milloin plastiikkakirurgille?

Esteettisestä plastiikkakirurgiasta on tullut Suomessakin jokaiselle sallittu keino huoltaa ja parantaa ulkonäköään karttuvan iän tuodessa mukanaan muutoksia. Termin "turhamaisuus" voi huoletta heittää romukoppaan ja nauttia tieteen saavutuksista hyvillä mielin. Myös esteettisiin toimenpiteisiin hakeutuvien miesten määrä on jyrkässä nousussa.

Nykyihminen arvostaa kauneutta niin luonnossa, kotonaan kuin ulkomuodossaan. Elintason noustessa meillä on mahdollisuus myös toteuttaa tällaisia arvoja. Hoidettu ulkonäkö on ihmisen käyntikortti ja varsinkin kansainvälisessä kanssakäymisessä tärkeä myönteinen tekijä. On myös todettu, että tämän päivän aikuiset ovat mieleltään huomattavasti nuorempia kuin kalenteri-iältään. Sanotaan "vanheta arvokkaasti", millä tarkoitetaan, että iän mukanaan tuomiin muutoksiin ei tulisi puuttua, vastaisin seuraavaa. Kun arvokas kulttuurirakennus vanhenee, sitä ei jätetä huoltamatta. Jokainen tietää sen iän, mutta arvostaa sitä, että sen ulkonäköä ylläpidetään.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Kauneusleikkaukseen hakeutuvan asiakkaan on kuitenkin tärkeää tietää, että median luoma mielikuva kosmeettisista "pikatempuista", englanniksi nicks and tucks, ei vastaa todellisuutta. Lehtiä selaileva asiakas saa helposti sen kuvan, että plastiikkakirurgisessa toimenpiteessä piipahdetaan hieman samalla tavalla kuin lounastunnilla kosmetologin luona. On muistettava, että esteettinen plastiikkakirurgia on vaativaa ja vaikeata lääketieteellistä työskentelyä, jossa kirurgin kädenjälki jää näkyviin. Tämän vuoksi vastuuntuntoisen plastiikkakirurgin edellyttämä henkilökohtainen tapaaminen vastaanotolla on tärkeää ja "säästäminen" vastaanottomaksusta voi koitua myöhemmin kalliiksi.

Vastaanotolla asiakas tapaa hoitavan lääkärinsä, jolloin luodaan myös henkilökemian tasolla toimiva suhde. Samalla neuvotellaan siitä, mikä tai mitkä toimenpiteet ovat hyödyksi, niiden hyvät ja huonot puolet sekä riskit ja kustannusarvio. Keskustelun yhteydessä käydään läpi asiakkaan aikaisemmat leikkaukset, lääkitykset, terveydentila, allergiat ja muut toimenpiteeseen vaikuttavat seikat sekä kerrotaan alustavasti, mitä toipumisvaiheessa tulee tietää. Plastiikkakirurgin vastaanotolla saa myös asiallista tietoa mediassa julkaistuista alan uutuuksista.

Millaista plastiikkakirurgille tulo on?

Plastiikkakirurginen toimenpide herättää monessa henkilössä mielikuvan kiristetyistä kasvoista tai pullottavista huulista. Taitava plastiikkakirurgi ei tee asiakkaastaan keinotekoisen näköistä, vaan ikääntymisen mukanaan tuomat muutokset korjataan hienovaraisesti, jolloin asiakas näyttää toimenpiteen jälkeen levänneeltä ja hyvinvoivalta, kuin mukavalta lomalta palanneena.

Nykyisin plastiikkakirurgin työkalupakkiin kuuluu laaja valikoima erilaisia menetelmiä, joita viisaasti yhdistelemällä päästään optimaaliseen lopputulokseen. Television amerikkalaiset kauneuskirurgiasarjat eivät ole suomalaisen plastiikkakirurgian arkea ja mielenkiintoisista lopputuloksista huolimatta saattaa säikäyttää pois esteettistä toimenpidettä harkitsevan asiakkaan. Esteettisen plastiikkakirurgian tarkoitus ei ole tehdä keski-ikäisestä teini-ikäistä ja tuskin suomalainen asiakas sitä toivookaan. Esteettisestä kirurgiasta vallitseva luulo, että siihen jää "koukkuun" on myös väärä. Toimenpiteen voi tehdä asiakkaalle vain kerran tai uusia se tarvittaessa sopivan ajan kuluttua. Kasvojen tai vartalon eri osia voi myös käsitellä vähitellen sitä mukaa kuin mahdollista tarvetta syntyy. Toistuvia kauneusleikkauksia vaativa asiakas on poikkeus, jolloin kysymyksessä on vääristynyt mielikuva omasta ulkonäöstä hieman samalla tavalla kuin anorektikko näkee itsensä lihavana. Vastuuntuntoinen plastiikkakirurgi tunnistaa kyllä tällaisen asiakkaan eikä lähde häntä hoitamaan.

Plastiikkakirurgisilla toimilla vaikutetaan hyvinvointiin

Tulee myös muistaa, että kirurgin veitsi korjaa ulkonäön kaipaaman muutoksen, mutta ei muuta asiakkaan elämänlaatua tai ongelmia. On iloinen asia, että esteettinen plastiikkakirurgia on laskeutunut mystiikan pilviverhoista tänne maan pinnalle ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin voi Suomessa tarttua turvallisin mielin. Suomalainen tietotaito alalla on kansainvälistä tasoa. Mahdollisuus hoitaa ulkonäköään viisaasti ja kauniisti tuo henkistä hyvinvointia arkielämäämme. Kun oma vointi on hyvä jaksaa hymyillä muillekin.