Oikomishoito

Hampaiden oikomishoito voi olla tarpeellista sekä toiminnallisista että esteettisistä syistä. Hampaiden oikomishoitoa tehdään kaiken ikäisille, mutta parhaat tulokset saavutetaan, kun hoito aloitetaan kasvuiässä. Tällöin varsinaisen oikomisen lisäksi voidaan ohjailla myös leukojen kehitystä.

Virheellinen purenta yleisin syy oikomishoitoon

Yleisin syy oikomishoitoon on purentahäiriö. Virheellinen purenta kannattaa hoitaa, sillä se voi haitata pureskelua ja aiheuttaa kipua pään ja kasvojen alueelle. Jos purentavirhe on vaikea, pelkkä oikomishoito ei välttämättä riitä, vaan tarvitaan myös leuan leikkaustoimenpiteitä.

Oikomishoidossa tarvitaan irrotettavia tai kiinteitä oikomiskojeita, joita käytetään hoidosta riippuen jatkuvasti tai vain iltaisin ja öisin. Hoidon aikana hampaiden puhdistus on tavallistakin tärkeämpää.

Lapsilla oikomishoito kestää yleensä pari vuotta. Aikuisilla yksittäisen hampaan asennon korjaus voi tapahtua jopa muutamassa kuukaudessa. Laajempi hoito voi kestää pari kolme vuotta. Hoitoa seuraa yleensä ylläpitovaihe, jotta hampaat eivät palaudu takaisin.

Oikomishoidon hinta

Oikomishoidolle ei ole yhtä hintaa. Oikomiseen erikoistunut hammaslääkäri tekee päätöksen oikomishoidosta aina yksilöllisen tarkastuksen ja huolellisen suunnitelman perusteella sekä antaa mahdollisuuksien mukaan kustannusarvion koko hoidollesi.

Perinteisten oikomishoidon menetelmien lisäksi Hammas Mehiläisen hammaslääkärit tekevät myös näkymättömillä ja irrotettavilla Invisalign-oikomiskiskoilla tehtävää oikomishoitoa.

Varaa aika Mehiläisen ajanvarauspalvelusta  tai soittamalla asiakaspalveluun 010 273 8000**.