Nainen istuttaa kukkia
Needs review

Diabetesta on kahta muotoa, tyypin 1 diabetes sekä tyypin 2 diabetes. Molemmat diabeteksen muodot ovat Suomessa lisääntymässä ja erityisesti tyypin 2 diabeteksesta on muodostunut suoranainen kansansairaus. Työikäisistä ja ikääntyvistä diabetesta sairastaa yli 15 %, ja jopa puolet heistä tietämättään. Omia elintapojasi muuttamalla voit vaikuttaa terveyteesi.

Diabeteksen hoidossa yksilöllinen kokonaisarvio ratkaisee hoitolinjat - ei pelkästään diabeteksen tyyppi.

Tutustu asiantuntija-artikkeleihimme diabeteksestä

Diabeteksen tutkiminen

Diabeteksen riskikartoitus voidaan tehdä ilman laboratoriokokeita, mutta diabeteksen toteamiseen tarvitaan veren sokeripitoisuuden määritys. Yksilöllinen kokonaisarvio ratkaisee hoitolinjat. Hoidon kulmakivenä on potilaan omien elämäntapojen muutos, jota monialainen hoitotiimi tukee. Diabeteksen hoito kannattaa, koska siten voidaan tehokkaasti estää myös lisäsairauksien ilmaantumista.

Varaa aika Mehiläiseen verkkoajanvarauksesta tai soittamalla. Jos epäilet diabetestä, voit varata ajan yleislääkärille, työterveyslääkärille tai suoraan diabeteshoitajalle, joka työnjakomme mukaisesti tekee kaikki tarpeelliset selvitykset ennen lääkärin vastaanottoa.

Verensokeriarvojen tarkistus aika ajoin sekä keskustelu lääkärin kanssa kuitenkin kannattaa, erityisesti jos sinulla on taipumusta keskivartalolihavuuteen ja lähisukulaisesi sairastaa diabetesta.

Diabetesklinikan lääkäri kertoo diabeteksestä

Diabeteksen tunnistaminen ja oireet - mistä diabetes johtuu?  Kuunetele diabetologi Antti Virkamäen haastattelu.

 

Diabetesklinikka

Diabetesklinikka toimii seuraavissa Mehiläisen toimipisteissä:

Tutustu diabetesklinikan tapaan toimia >>