Näin annat biopankkinäytteen Mehiläisen laboratoriossa

Biopankkinäytteiden avulla edistetään lääketieteellistä tutkimusta, jonka tarkoituksena on kehittää uusia lääkkeitä ja hoitomuotoja. Mitä useampi suomalainen tekee vapaaehtoisen biopankkisuostumuksen ja antaa luvan tallettaa näytteen biopankkiin, sitä paremmin tutkijat voivat niiden avulla kehittää uusia lääkkeitä, hoitoja ja rokotteita erilaisia tauteja vastaan.

Anna biopankkinäyte Mehiläisessä

Nyt voit antaa biopankkinäytteen myös Mehiläisen laboratoriossa. Mehiläisen ja Helsingin Biopankin yhteistyön aikana voit antaa biopankkinäytteen laboratoriokäynnin yhteydessä ja autat uusien lääkkeiden ja hoitomuotojen kehittämisessä. Näytteen voit antaa seuraavissa toimipisteissämme:

Biopankkinäytteen voit antaa laboratoriossa arkisin aamupäivällä klo 12 mennessä. Biopankkinäytteen antaminen on ilmaista eikä se vaadi erityistä valmistautumista, kuten esimerkiksi paastoa. Voit myös ottaa käyttämäsi lääkkeet normaalisti ennen laboratoriokäyntiäsi.

Ennen kuin näytettäsi ja tietojasi voidaan käyttää biopankkitutkimuksessa tulee sinun tutustua biopankkitoimintaan  sekä täyttää Helsingin Biopankin suostumuslomake. 

Huomioithan, että annettuasi biopankkisuostumuksen , sinusta jo aikaisemmin HUS:ssa talletetut näytteet ja terveystiedot ovat myös käytettävissä biopankkitutkimuksissa.

Kuka voi antaa biopankkinäytteen?

Näytteen voi antaa kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö, jonka on mahdollista täyttää suostumuslomake sähköisesti.

Miten pääsen antamaan biopankkinäytteen Mehiläisessä?

Perehdy lisätietoihin ja anna biopankkisuostumus. 

Tämän jälkeen vieraile Mehiläisen Forumin, Töölön tai Ympyrätalon laboratoriossa aamupäivän aikana klo 12 mennessä. Voit mennä laboratorioon joko ilman ajanvarausta tai ottaa biopankkinäytteen muun laboratoriokäyntisi yhteydessä. Lähete näkyy OmaMehiläinen-palvelussa  noin 5-10 min kuluttua suostumuksen antamisesta. Tästä johtuen voit antaa suostumuksen myös juuri ennen laboratoriokäyntiäsi.

HUOM! Jos et ole koskaan aikaisemmin asioinut Mehiläisessä, käy ennen laboratoriota toimipisteen asiakaspalvelupisteessä tai kirjaudu sisään OmaMehiläinen-palveluun. Lähetteen muodostuminen edellyttää että henkilötietosi löytyvät Mehiläisen asiakasrekisteristä.

Kysyttävää biopankkisuostumuksesta tai näytteestä?

Laita sähköpostia osoitteeseen biopankkiyhteistyo@mehilainen.fi

Jos haluat kuulla lisää Helsingin Biopankista, suostumuksen antamisesta ja sen sisällöstä tai muusta biopankkitoimintaan liittyvästä, ota yhteyttä biopankki@hus.fi tai soita virka-aikaan numeroon 050 421 7659.