Puolesta asiointi

18 vuotta täyttänyt henkilö, joka on oikeustoimikelpoinen ja kykenevä ymmärtämään valtakirjan merkityksen voi valtuuttaa toisen aikuisen asioimaan hänen puolestaan Mehiläisessä. Valtuuttaminen tehdään valtakirjalla, johon kirjataan mahdollisimman tarkasti valtuutetun oikeudet puolesta asiointiin.

Jos haluat valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestasi Mehiläisessä, toimi näin:

1. Tulosta valtakirja puolesta asiointiin-lomake ( pdf, 649 kB) verkkosivuiltamme tai pyydä lomake lääkärikeskuksestamme.

2. Täytä lomake ja tuo se mihin tahansa Mehiläisen lääkärikeskukseen. Emme valitettavasti voi tietosuojasyistä ottaa lomakkeita vastaan sähköisesti, esimerkiksi sähköpostilla.

Valtakirjan voi myös toimittaa valtakirjassa valtuutettu henkilö. Mikäli valtakirjan toimittaa valtuutettu henkilö, täytyy valtakirjalle olla kaksi todistajaa.

3. Tuodessasi lomakkeen esitäthän samalla kuvallisen henkilötodistuksen. Näin varmennamme henkilöllisyytesi ja pidämme huolta jokaisen asiakkaamme tietoturvasta. Henkilöllisyyden osoittamiseen käyvät seuraavat asiakirjat:

  • Passi (myöntäjänä Euroopan talousalueen (ETA) jäsenvaltio, Sveitsi tai San Marinon viranomainen)
  • Ajokortti (Suomen viranomaisen myöntämä)
  • Poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti

Valtakirja arkistoidaan potilasrekisteriin Mehiläisen ohjeistuksen mukaisesti.

Valtakirjan peruutus

Jos haluat peruuttaa valtakirjan, täytä puolesta asioinnin valtakirjan peruutus-lomake ( pdf, 616 kB) ja toimi samalla tavalla kuin yllä. Valtakirjan peruutus arkistoidaan potilasrekisteriin Mehiläisen ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeet valtuutetulle

Valtuutettuna tulee sinun aina osoittaa henkilöllisyytesi asioidessasi toisen puolesta Mehiläisessä. Mikäli asioit puhelimitse, varaudu kertomaan ainakin nimesi, henkilötunnuksesi ja kotiosoitteesi, sekä myös valtuuttajan nimi ja henkilötunnus.

Yhteystiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää puolesta asioinnista, voit olla yhteydessä asiakaspalveluun 010 414 00 (0,084 €/min). Avoinna joka päivä vuorokauden ympäri.

Lapsen puolesta asiointi

Alaikäisen lapsen puolesta voi asioida ainoastaan lapsen virallinen huoltaja(t). Huoltajan tiedot merkitään lapsen tietoihin potilastietojärjestelmässä.

Alaikäinen lapsi voidaan liittää huoltajan perheprofiiliin OmaMehiläisessä, jolloin kaikki lapsen terveystiedot näkyvät huoltajalle automaattisesti OmaMehiläisessä. Lue lisää perheliitoksesta.

Huoltaja voi myös nähdä alaikäisen lapsen terveystietoja OmaKannassa .