HomeHome
Ajanvaraus
FI

Ajanvaraus

Haku

Valikko

Palveluseteli

Voit tulla Mehiläiseen myös käyttäen kuntasi myöntämää palveluseteliä. Tarkista, myöntääkö oma asuinkuntasi palveluseteleitä sosiaali- ja terveyspalveluiden ostamiseen.

Ajanvaraus ja lisätiedot: 010 414 00

Mikä palveluseteli on?

Palveluseteli tarkoittaa kunnan sitoumusta maksaa yksityisestä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusta tietty kunnan määrittämä osuus kustannuksistasi. Palvelusetelillä kunnat voivat ostaa oman toimintansa lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita yksityisiltä palveluntuottajilta. Kunnat määrittelevät palvelusetelin arvon. Palveluseteli on henkilökohtainen ja se on kohdistettu tiettyyn kunnan ostamaan palveluun.

Miten palvelusetelin saa?

Kunta myöntää palvelusetelin arviointikäynnin yhteydessä. Palveluseteli annetaan terveyskeskuksen lääkärin vastaanotolla tai kaupungin jonkun muun viranomaisen toimesta tai se lähetetään sinulle postissa kotiin. Palvelusetelistä voi kieltäytyä, jolloin kunta ohjaa sinut vastaavaan muuhun omaan palveluunsa.

Miksi palvelusetelia kannattaa käyttää?

Kaikki kunnan hyväksymät palveluntuottajat ovat luotettavia kumppaneita. Myöntämällä palvelusetelin kunnat haluavat nopeuttaa kuntalaisten hoitoon pääsyä. Tämän lisäksi palvelusetelin käyttö antaa kuntalaiselle laajan hoitopaikan valinnan mahdollisuuden.

Palvelusetelin käyttäminen

Saatuasi palvelusetelin voit itse valita yksityisen palveluntuottajan. Kuntasi www-sivuilta löytyy hyväksytyistä palveluntuottajista luettelo. Mehiläisen hinnastot löytyvät verkkosivuilta tai soittamalla Asiakaspalvelukeskukseemme kuntamyynnin numeroon 010 414 0211 (palvelemme joka päivä klo 6–22).

Kun menet vastaanotolle, muista ottaa mukaan palveluseteli. Ota mukaan myös terveyskeskuksesta tai sosiaalitoimistosta saamasi lähete ja muut käyntiä varten annetut potilastiedot (esim. sydänfilmit, laboratoriotutkimukset, röntgenkuvat). Jos palveluseteli ei ole mukana vastaanotolla, emme voi laskuttaa käyntiäsi suoraan kunnaltasi.

Palvelusetelin omavastuu

Omavastuuosuus määräytyy tuotetun palvelun hinnan ja palvelusetelin arvon erotuksesta. Palveluntuottaja tai kunta veloittaa omavastuuosuuden keskinäisen sopimuksensa mukaisesti. Lain mukaan omavastuuosuudesta ei saa sairausvakuutuskorvausta.

Palvelusetelin käytön yhteydessä voit myös ostaa haluamiasi lisäpalveluita omakustanteisesti. Näistä palveluista saat Kelan myöntämän sairausvakuutuskorvauksen suoraan Mehiläisen kassapalvelussa.

Matkakustannuksista voi saada korvausta siten kuin sairausvakuutuslaissa säädetään.

Palvelusetelin käyttäminen Mehiläisessä

Asiakkaan tulee saada palveluseteli kotikunnaltaan / sairaanhoitopiiriltä ja sen jälkeen ottaa yhteyttä Mehiläiseen ajanvaraukseen.