International Clinic

Mehiläinen-koncernen är en av de mest kända och ansedda producenterna av privata hälsovårds- och socialtjänster i Finland. Mer än hundraåriga Mehiläinen är en konventionell, men snabbt utvecklande och växande föregångare inom branschen.

Vi erbjuder högklassig medicinsk vård till privatpersoner. Vid behov kommer du snabbt till läkarmottagning, utan remiss. Du får individuell hjälp av våra experter på flytande engelska eller svenska språket, en del av dem talar även tyska, italienska och ryska. Skulle du behöva hjälp på andra språk, står vår tolktjänst till tjänst.

Förutom att ge högkvalitativ vård vill vi bemöta våra kunder individuellt, med omsorg och uppskattning. Vi använder oss av den internationellt kända NPS-mätningen, som mäter kundnöjdhet och kundernas vilja att rekommendera oss. Vi samlar in respons från kunderna på olika sätt för att få bättre förståelse för våra kunders upplevelser och kunna vidareutveckla vår verksamhet.

Systematisk kvalitetskontroll och ständig utveckling av verksamheten är grundstenar i vår verksamhet. Mehiläinens tjänster är kvalitetscertifierade enligt ISO-9001 och ISO-14001.

Läkarcentralerna

International Clinic Mehiläinen

Tidsbokning

Du kan boka tid direkt via internet en eller genom att ringa 010 414 0100 (0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min). Du behöver ingen remiss utan kan boka tid direkt hos en allmänläkare eller specialist.

Personalens språkkunskaper och tolktjänster

Vi tillhandahåller tjänster på flytande engelska och svenska språket, delvis även på ryska, tyska och italienska språket. Skulle du behöva hjälp på andra språk, står vår tolktjänst till tjänst. Vi debiterar extra för tolkningen.

Läkarintyg och dokument

Du får alla dokument om din behandling på engelska eller på svenska.

Mediciner

Recepten får du från apoteket. I allmänhet har apoteken öppet kl. 8–20, men i större städer finns det även ett apotek som har öppet dygnet runt.

Diagnostik

Laboratorium: omfattande och högklassig diagnostik

Röntgen

 • nativ- och ortopantomografiundersökningar utan tidsbokning
 • Mammografi- och ultraljudsundersökningar samt konstråledatortomografiundersökningar med tidsbokning
 • Biopsiprov, olika slags punkteringar och injektioner vid ultraljudsstyrning.

Ögonundersökningar

 • På vårt ögonlaboratorium genomförs Octopus-synfältsundersökningar, mätning av ögontryck samt optisk koherenstomografi och ögonbottenfotografering med tidsbokning

Hörselundersökningar och utprovning av hörapparater

Magnetundersökningar hos Mehiläinen Tölö

Ingrepp

 • Enheten har tre rum för mindre kirurgiska ingrepp och gynekologiska ingrepp med lokal bedövning samt för endoskopier av mage och tarmar.
 • Våra kardiologer genomför ultraljudsundersökningar av hjärtat i sina mottagningsrum.

Försäkringar

Mehiläinen samarbetar med utländska försäkringsbolag. I förteckningen nedan hittar du de försäkringsbolag med vilka Mehiläinen har kommit överens om direktdebitering enligt särskilda kriterier.

Företag:

 • AIG Europe Limited Filial
 • AXA Corporate Solutions Assurance
 • Cigna
 • Global Voyager Assistance (GVA)
 • Medical Clinic Finland Oy
 • Tata Consultancy Services Ltd, filial i Finland/TCS Finland - MayFair Insurance/Europ Assistance
 • Tricare (SOS International)
 • TSH - Travel Support Holland
 • Worldwide Insuranc Services, LLC. (GeoBlue)

I övriga fall ber vi er att först betala för ert besök själv och sedan ansöka om ersättning från ert försäkringsbolag efteråt. Om ni har betalningsförbindelse med ett försäkringsbolag så visar den er att försäkringsbolaget har bundit sig till att ersätta era kostnader. Bifoga den ursprungliga betalningsförbindelsen och de dokument som ni har fått från vår kassa till er ansökan när ni ansöker om ersättning från ert försäkringsbolag. Mehiläisen Vakuutuspalvelut hjälper dig vid behov på +35810 414 4501.