Polvilumpion sijoiltaanmeno

Polvilumpion sijoiltaanmeno on tavallinen polvivamma. Erityisesti nuorten henkilöiden polvilumpio voi mennä sijoiltaan. Useimmiten polvilumpion sijoiltaanmeno tapahtuu polven vääntymisen yhteydessä. Kerran pois paikoiltaan mennyt polvilumpio menee helposti sijoiltaan myös uudelleen.

Miten polvilumpio menee sijoiltaan?

Polvilumpio liukuu polvea koukistaessa ja ojentaessa reisiluussa olevaa uraa pitkin. Joskus vääntövamman yhteydessä polvilumpio voi hypätä pois paikoiltaan reisiluun urasta. Usein lumpio hypähtää hetkeksi paikoiltaan ja palaa takaisin uraansa. Joskus kuitenkin lumpio jää uran sivulle. Tätä kutsutaan polvilumpion sijoiltaanmenoksi.

Sijoiltaan menneen polven hoito

Polvilumpion sijoiltaanmeno voidaan varmistaa magneettikuvauksella. Kuvauksella selviävät myös mahdolliset rustovauriot, joita syntyy monesti polvilumpion sijoiltaanmenon yhteydessä.

Leikkaushoitoa harkitaan jos lumpio menee toisen kerran pois sijoiltaan. Leikkaustekniikoita on useita, ja tekniikka valitaan yksilöllisesti. Leikkauksen jälkeen kotiin pääsee yleensä samana päivänä.

Varaa aika ortopedille

Hoitoon hakeutuminen ja ajanvaraus

Mehiläisen ortopedit auttavat polvivammoihin liittyvissä asioissa. Varaa aika ortopedian ja traumatologian erikoislääkärille Mehiläisen ajanvarauspalvelusta tai soittamalla asiakaspalveluun 010 414 00 (0,084 €/min).

Varaa aika ortopedille

Asiantuntijat ja toimipisteet

Jyri Aalto
LL, yleislääkäri
9.5
Satu Aaltonen
Ravitsemusterapeutti
Jukka Aho
OMT-Fysioterapeutti
9.4
Antti Aitasalo
Työfysioterapeutti, fysioterapeutti
9.6

Lisää aiheesta