Muut ihmiset eivät välttämättä ymmärrä, miten suuri henkinen, fyysinen tai sosiaalinen ongelma rintojen epätyydyttävä muoto tai koko kantajalleen voi olla. Plastiikkakirurgin kanssa voi keskustella, mitä on tehtävissä.

Tietoa rintaimplanteista

Rintaimplanteista on keskusteltu julkisuudessa. Mehiläinen auttaa, jos sinua mietityttää jokin rintaimplanteissasi. Varaa aika suoraan plastiikkakirurgeiltamme.

Lääkärin vastaanotolla päätetään, onko tutkimuksia tarpeen jatkaa esim. ultraäänitutkimuksin. Mehiläisen käyttämät implantit ovat tutkittuja ja turvallisia tuotteita. Mikäli tutkimuksissa päädytään ratkaisuun, jossa implantit on syytä poistaa, teemme myös implanttien poistoja ammattitaidolla.

Suuremmat rinnat turvallisesti silikoni-implanteilla

Pienirintaisuutta korjataan rintaimplanttien avulla. Tavallinen potilas on nuori, pienirintainen, itsestään huolehtiva nainen, jonka toiveena on saada luonnollisen näköiset rinnat. Toinen ryhmä on jo synnyttänyt nainen, jonka rinnat ovat surkastuneet synnytyksissä ja imetyksissä. Harvoin potilaat haluavat kasvattaa suuria rintojaan suuremmiksi. Alaikäisille implantteja ei asenneta muuten kuin harvinaisissa rinnanpuutossairauksissa.

Tietoa rintaimplanista

Proteesit ovat silikonikuorella päällystettyjä, anatomisesti muotoiltuja, karkeapintaisia ja silikonigeelillä täytettyjä pusseja. Ne valitaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tavallinen koko on 250-300 g. Pyrkimyksenä on luonnolliset ja naisen mittasuhteisiin sopivat rinnat.

Rintaproteesit eivät estä mammografia- eivätkä ultraäänitutkimuksia rintasyöpäseulonnassa.

Rintaimplantin asennus

Proteesit asennetaan tavallisesti rinnanaluspoimusta rintalihaksen alle. Varsinkin hoikalla potilaalla rintalihas tasoittaa muotoja eikä proteesi pullota haitallisesti. Proteesit eivät vaikuta imetykseen, joskin imetys saattaa vaikuttaa rinnan muotoa muuttavasti.

Rintaproteesileikkaus kestää 1-2 tuntia. Kotiin pääsee samana tai leikkausta seuraavana päivänä. Töihin voi palata 1-2 viikon kuluessa. Arvet sijoittuvat paranemisen jälkeen huomaamattomasti rinnanaluspoimuun.

Hoidon vaiheet käydään huolellisesti läpi ennen leikkausta

Plastiikkakirurgin vastaanotolla käydään läpi korjaukseen soveltuva tekniikka, leikkaukseen sisältyvät riskit, tarvittavat tutkimukset ja odotettavissa oleva tulos. Ilman harkintaa ei pidä leikkauksiin mennä ja rintaproteesien koon suhteen ei pidä suorittaa valintaa hetken mielijohteesta. Rintaleikkausten jälkeen arvet ja muodot paranevat lopulliseen muotoonsa 3-6 kuukauden kuluttua. Rintamuotoilujen jälkeinen potilastyytyväisyys on varsin suuri.

Lue myös:

Rintojen suurennus rasvansiirrolla