Kansainvälistä tunnustusta Urheilu Mehiläisen ortopedikoulutukselle

Maailmanlaajuinen polvi-ja urheiluvammajärjestö ISAKOS on myöntänyt ortopedian erikoislääkäri, dosentti Timo Järvelälle kansainväliset koulutusoikeudet nuorten ortopedien kouluttamiseen. Tampereen Mehiläisessä työskentelevä Järvelä on Tampere Knee Ligament Fellowship -koulutuksen vastaava johtaja.

ISAKOS  (International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine) on kansainvälinen järjestö, joka edistää artroskopian, polvikirurgian ja urheiluortopedian koulutusta ja tutkimusta. ISAKOS:n koulutusoikeuksien myöntäminen on ainutlaatuinen tunnustus Järvelälle ja hänen työlleen, ja osoitus siitä, että ortopedian opetustoiminta on Tampereen Mehiläisessä korkealla tasolla.

Tampere Knee Ligament Fellowship -ohjelma antaa ortopedeille mahdollisuuden seurata erilaisia polven tähystysleikkauksia, osallistua toimenpiteisiin ja tehdä kliinistä tutkimusta. Ortopedeja saapuu ISAKOS:n kautta Tampereelle vuosittain kaksi, ja koulutus kestää 3 kuukautta. Koulutukset ovat suosittuja: sen jälkeen, kun ISAKOS:n koulutusoikeudet myönnettiin 27.8.2019, on Mehiläiseen saapunut runsaasti hakemuksia ympäri maailmaa.

Järvelä on kansainvälisesti arvostettu asiantuntija ja kouluttaja

ISAKOS:n koulutusoikeuksien myöntäminen perustuu Järvelän uraauurtavaan työhön polvivammojen hoidossa ja tutkimuksessa viimeisen 15 vuoden ajan. Järvelä on muun muassa kehittänyt tuplasiirretekniikan, joka on uusi leikkausmenetelmä polven eturistisidevammojen hoidossa, ja julkaissut tutkimusryhmänsä kanssa kymmeniä kansainvälisiä artikkeleita menetelmän leikkaustuloksista. Järvelä ja hänen tutkimusryhmänsä on saanut useita kansainvälisiä ja kansallisia palkintoja polvitutkimuksestaan.

Järvelä käy säännöllisesti luennoimassa ja opettamassa kansainvälisissä tilaisuuksissa ympäri maailmaa. Lisäksi hän on jo aiemmin kouluttanut kymmeniä ortopedeja, jotka ovat tulleet ISAKOS:n eurooppalaisen alajärjestön ESSKA:n (European Society of Sports Medicine, Knee Surgery and Arthroscopy) kautta Tampereen Mehiläiseen saamaan uusinta tietoa polvileikkauksista.

Lue lisää:
Urheilu Mehiläinen

Asiantuntijat ja toimipisteet

Petteri Antonen
LL, ortopedian-ja traumatol. erikoislääkäri
9.8
Niclas Borgmästars
Ortopedian ja traumatologian erik.lääk.
9.8
Helena Ervasti
LL, ortopedian ja traumatologian erik.lääkäri
9.6
Peter Ess
LL,ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
9.7