Suorita erikoistumisen terveyskeskuspalvelut Yleislääketieteen Mestari -ohjelmassa

Haluatko erikoistua yleislääketieteeseen?

Mehiläisen Yleislääketieteen Mestari -ohjelmassa suoritat yliopiston vaatimat terveyskeskuspalvelut yleislääketieteen erikoislääkäriksi työnteon lomassa. Terveyskeskusjakson aikana erikoistuva lääkäri on töissä Mehiläisen terveysasemalla Espoossa, Lahden alueella, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa, Siikalatvalla, Kemissä, Keminmaalla tai Torniossa. Työnteko räätälöidään lääkärin toiveiden ja koulutustavoitteiden mukaan. Työaika on sovittavissa joustavasti elämäntilanteen ja toiveiden mukaan. Mehiläinen tekee yhteistyötä Suomen lääketieteellisten tiedekuntien kanssa ja opastaa tarvittaessa erikoistumisohjelmaan hakemisessa.

Yleislääketieteen Mestari -ohjelmassa pääsee modernin terveysasematyöskentelyn näköalapaikalle työyhteisöön, jossa erikoistuvien mielipidettä kuunnellaan ja heidät otetaan mukaan terveysaseman kehitystyöhön. Olemme panostaneet kattavaan perehdytysohjelmaan ja sisäiseen koulutukseen. Ohjaustunnit järjestetään aina oman kouluttajalääkärin kanssa, omalla terveysasemalla valmiiksi suunniteltuina ja työjärjestykseen sovittuina. Kaikilla terveysasemillamme on myös kokenut yleislääketieteen erikoislääkäri helposti konsultoitavissa.

Miksi erikoistua yleislääketieteeseen?

Yleislääkärin työ ei ole koskaan tylsää, vaan vaihtelevaa ja monipuolista. Työtä tehdään potilaslähtöisesti ja työ antaa mahdollisuuden pitkäaikaisiin potilas-lääkärisuhteisiin. Työllisyystilanne on loistava ja työtä voi tehdä joustavasti. Kompensaatiotaso on hyvä, vaikka työhön ei kuulu päivystysvelvoitetta. Kokemukset yleislääkärin työstä ovat olleet hyviä, moni lääkäri on vaihtanut erikoisalansa yleislääketieteeseen oltuaan terveysasemillamme töissä.

Miksi tehdä terveyskeskuspalvelut Mehiläisen Yleislääketieteen Mestari -ohjelmassa?

 • Kaikki terveyskeskuspalvelut, lukuun ottamatta 9 kuukauden pakollista tk-jaksoa, joka suoritettava suorassa palkkasuhteessa kuntaan
 • monipuoliset yleislääkärin tehtävät joustavalla työsopimuksella​
 • työskentely vaikuttavassa ja tehokkaassa ympäristössä Mehiläinen Terveyskeskus –konseptilla ​tai tiimityömallilla
 • koulutusoikeudet Terveyskeskus Mehiläinen -aseman oman alueen yliopiston kanssa, palvelut hyväksytään henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti kaikissa yliopistoissa​
  • Espoon asema ja Lahden alueella toimivat Harjun terveyden terveysasemat toimivat Helsingin yliopiston koulutusterveyskeskuksina, lisätietoja  (Helsingin yliopisto).
  • Tampereen 3 asemaa toimivat Tampereen yliopiston koulutusterveyskeskuksina
  • Pansion terveysasema Turussa toimii Turun yliopiston koulutusterveyskeskuksena
  • Tornion, Keminmaan, Kemin ja Siikalatvan terveyskeskukset toimivat Oulun yliopiston koulutusterveyskeskuksina
  • Jyväskylän asemilla tehdyt palvelut hyväksytään Kuopion yliopistossa
 • kokeneet kouluttajalääkärit vastaavat henkilökohtaisesta ohjauksestasi​
 • Mehiläisen yhteiset valtakunnalliset koulutukset, paikalliset toimipaikkakoulutukset sekä helppo pääsy toimipaikan ulkopuolisiin koulutuksiin​
 • edistyneet oman työn laadun ja vaikuttavuuden mittarit   ​
 • loistavat uramahdollisuudet 
 • Mehiläinen terveyskeskusten vastuuväestö on noin 230 000 suomalaista
 • Mehiläisen terveyskeskuksissa on hyvä saatavuus. Perusterveydenhuollon asemien T3-aika kiireettömälle lääkärin vastaanottoajalle oli v. 2020 keskimäärin 5,7 päivää.
 • Terveyskeskuksissa tehdään laadukasta työtä, Bureau Veritaksen ISO-9001 laatusertifikaatin mukaisissa auditoinneissa viidelle terveysasemalle vuoden 2020 aikana ei tullut ilmi yhtäkään poikkeamaa.
 • Toimimme terveysasemillamme ISO 14001 ympäristöjärjestelmän laatusertifikaatin mukaisesti

Tarkempi kuvaus koulutuksesta

Erikoistumisjakson aikainen koulutus terveysasemillamme suunnitellaan henkilökohtaisesti kouluttajalääkärin kanssa aina ½ -vuoden jaksoissa. Koulutus noudattaa yliopistojen 1. elokuuta 2020 voimaan tulleessa opinto oppaassa yleislääketieteen erikoistumiskoulutusohjelmalle asettamia kriteereitä. Sisältö pohjautua HY, yleislääketiede ja HUS:n perusterveydenhuollon yksikön 2018 julkaisemaan Erikoistuvan etappeihin, joka perustuu osaamisen arviointiin.

Ohjaustunteja järjestetään tunti viikossa, sen lisäksi osallistut yhteisiin kokouksiin ja toimipaikkakoulutuksiin. Työpaikan ulkopuoliseen koulutukseen voit osallistua kokonaisen päivän kuukaudessa, työajalla ja työnantajan kustannuksella.

Panostamme yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen, esim. päivän tauot suunnitellaan työohjelmiin kaikille samaan aikaan, tapaat kollegasi lounastauon lisäksi myös sekä aamu, että iltapäiväkahvin merkeissä.

Meillä on koulutuslääkäreiden lisäksi runsaasti kokeneita yleislääkäreitä töissä, kaikkia heitä voit tarvittaessa konsultoida vaikka jokaisesta potilaasta.

Tarvittaessa autamme sinua eriytyvän jakson sairaalapalveluiden hakemisessa. Kaikki sairaalapalvelut voit tehdä sairaalassamme Länsi-Pohjassa.

Todistetusti korkealaatuista koulutusta

Kouluttajalääkärimme Wera Sinkkonen valittiin vuoden kouluttajaksi 2018

Yliopiston kyselyssä Espoon koulutusterveysasemamme saivat lähes täydet pisteet koulutettavilta (31/33p.)

NLY:n koulutuspaikkakyselyssä vuonna 2020 Espoon koulutusterveysasemamme saivat 4 tähteä. 

Ota yhteyttä, kerromme lisää!