Suorita erikoistumisen terveyskeskuspalvelut Yleislääketieteen Mestari -ohjelmassa

Mehiläisen Yleislääketieteen Mestari -ohjelmassa suoritat yliopiston vaatimat terveyskeskuspalvelut yleislääketieteen erikoislääkäriksi työnteon lomassa.

Haluatko erikoistua yleislääketieteeseen?

Mehiläisen Yleislääketieteen Mestari -ohjelmassa suoritat yliopiston vaatimat terveyskeskuspalvelut yleislääketieteen erikoislääkäriksi työnteon lomassa. Terveyskeskusjakson aikana erikoistuva lääkäri on töissä Mehiläisen terveysasemalla:

 • Helsingissä
 • Lahden alueella
 • Jyväskylässä
 • Tampereella
 • Turussa
 • Siikalatvalla
 • Kemissä, Keminmaalla tai Torniossa.

Työnteko räätälöidään lääkärin toiveiden ja koulutustavoitteiden mukaan. Työaika on sovittavissa joustavasti elämäntilanteen ja toiveiden mukaan. Mehiläinen tekee yhteistyötä Suomen lääketieteellisten tiedekuntien kanssa ja opastaa tarvittaessa erikoistumisohjelmaan hakemisessa.

Kiinnostuitko Mehiläisen Yleislääketieteen Mestari -ohjelmasta?

Jätä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.

Jätä yhteystietosi

Yleislääketieteen Mestari -ohjelmassa pääsee modernin terveysasematyöskentelyn näköalapaikalle työyhteisöön, jossa erikoistuvien mielipidettä kuunnellaan ja heidät otetaan mukaan terveysaseman kehitystyöhön. Olemme panostaneet kattavaan perehdytysohjelmaan ja sisäiseen koulutukseen. Ohjaustunnit järjestetään aina oman kouluttajalääkärin kanssa, omalla terveysasemalla valmiiksi suunniteltuina ja työjärjestykseen sovittuina. Kaikilla terveysasemillamme on myös kokenut yleislääketieteen erikoislääkäri helposti konsultoitavissa.

Todistetusti korkealaatuista koulutusta

"Terveyskeskus Mehiläinen sai korkeimman viiden tähden arvosanan Nuorten Lääkärien Yhdistyksen (NLY) vuoden 2021 koulutuspaikkakyselyssä. Upean tuloksen on mahdollistanut pitkäjänteinen työ yleislääketieteeseen erikoistuvien lääkärien koulutuksen kehittämisessä. Mehiläisen Tampereen keskustan terveysasema palkittiin yksityissektorin parhaana koulutuspaikkana – Mehiläinen Länsi-Pohja ja Mehiläinen Työelämäpalvelut saivat kiitettävät neljä tähteä."

Lue lisää:
Terveyskeskus Mehiläinen sai korkeimman viiden tähden arvosanan Nuorten Lääkärien Yhdistyksen (NLY) vuoden 2021 koulutuspaikkakyselyssä

Yleislääketieteeseen erikoistuvien lääkäreiden sitaatteja koulutuksestamme

"Erinomainen yhteishenki, hyvä ja matalan kynnyksen kollegatuki, joustavasti koulutuksiin ja erikoistumispätkille. Töitä riittävästi mutta ei siten, että niihin hukkuisi. En vaihtaisi pois."
Erikoistuva lääkäri, 48

"Mehiläisen erikoistumispolku on suunniteltu jokaiselle omakohtaisesti. Ohjaus on yksilöllistä, säännöllistä ja järjestelmällistä sekä tukee saavuttamaan omat tavoitteet."
Erikoistuva lääkäri, 29

"Asemalla on loistava työyhteisö, jossa kaikki auttavat toisiaan. Avun ja konsultaatiovastauksen saa nopeasti, usein samantien. Ohjaajat ovat motivoituneita ja innovatiivisia. Omaa työtä pystyy seuraamaan erilaisin mittareihin."
Erikoistuva lääkäri, 35

Videolla erikoistuva lääkäri Juho Loponen kertoo millaista on suorittaa koko erikoistumispolku Mehiläisessä

Kiinnostuitko Mehiläisen Yleislääketieteen Mestari -ohjelmasta?

Jätä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.

Jätä yhteystietosi

Miksi erikoistua yleislääketieteeseen?

Yleislääkärin työ ei ole koskaan tylsää, vaan vaihtelevaa ja monipuolista. Työtä tehdään potilaslähtöisesti ja työ antaa mahdollisuuden pitkäaikaisiin potilas-lääkärisuhteisiin. Työllisyystilanne on loistava ja työtä voi tehdä joustavasti. Kompensaatiotaso on hyvä, vaikka työhön ei kuulu päivystysvelvoitetta. Kokemukset yleislääkärin työstä ovat olleet hyviä, moni lääkäri on vaihtanut erikoisalansa yleislääketieteeseen oltuaan terveysasemillamme töissä.

Miksi tehdä terveyskeskuspalvelut Mehiläisen Yleislääketieteen Mestari -ohjelmassa?

 • Terveyskeskus Mehiläisen terveysasemilla voi suorittaa osan tai kaikki yleislääketieteen erikostumiseen vaadittavista terveyskeskuspalveluista sekä suurimmassa osassa myös erikoisalakohtaisen 9 kuukauden pituisen terveyskeskusjakson. Kysy tarkemmin yksikkökohtaisista koulutusoikeuksista asiantuntijoiltamme, joiden yhteystiedot löytyvät alta.
 • Monipuoliset yleislääkärin tehtävät joustavalla työsopimuksella​.
 • Työskentely vaikuttavassa ja tehokkaassa ympäristössä Mehiläinen Terveyskeskus –konseptilla ​tai tiimityömallilla.
 • Koulutusoikeudet Terveyskeskus Mehiläinen -aseman oman alueen yliopiston kanssa, palvelut hyväksytään henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti kaikissa yliopistoissa​:

  - Helsingin Ruoholahden terveysasema toimii Helsingin yliopiston koulutusterveysasemana erikseen sovittavin yksilöllisin suunnitelmin.
  - Lahden alueella toimiva Harjun terveyden terveysasema toimii Helsingin yliopiston koulutusterveyskeskuksena, lisätietoja  (Helsingin yliopisto).
  - Tampereen 3 asemaa toimivat Tampereen yliopiston koulutusterveyskeskuksina
  - Pansion terveysasema Turussa toimii Turun yliopiston koulutusterveyskeskuksena
  - Tornion, Keminmaan, Kemin ja Siikalatvan terveyskeskukset toimivat Oulun yliopiston koulutusterveyskeskuksina
  - Tikkakosken, Korpilahden ja Säynätsalon terveysasemat Jyväskylässä toimivat Kuopion yliopiston koulutusterveyskeskuksina

 • Kokeneet kouluttajalääkärit vastaavat henkilökohtaisesta ohjauksestasi​.
 • Mehiläisen yhteiset valtakunnalliset koulutukset, paikalliset toimipaikkakoulutukset sekä helppo pääsy toimipaikan ulkopuolisiin koulutuksiin​.
 • Edistyneet oman työn laadun ja vaikuttavuuden mittarit.
 • Loistavat uramahdollisuudet.

Mehiläinen terveyskeskusten vastuuväestö on noin 300 000 suomalaista.

Mehiläisen terveyskeskuksissa on hyvä saatavuus. Perusterveydenhuollon asemien T3-aika kiireettömälle lääkärin vastaanottoajalle oli vuonna 2022 keskimäärin 5,3 päivää ja kiireettömälle hoitajan vastaanottoajalle vuonna 2022 keskimäärin 3,3 päivää.

Toimimme terveysasemillamme ISO 14001 ympäristöjärjestelmän laatusertifikaatin mukaisesti.

Tarkempi kuvaus koulutuksesta

Erikoistumisjakson aikainen koulutus terveysasemillamme suunnitellaan henkilökohtaisesti kouluttajalääkärin kanssa aina ½ -vuoden jaksoissa. Koulutus noudattaa yliopistojen 1. elokuuta 2020 voimaan tulleessa opinto oppaassa yleislääketieteen erikoistumiskoulutusohjelmalle asettamia kriteereitä. Osaamisperustaisen erikoislääkärikoulutuksen sisältö pohjautuu valtakunnallisesti laadittuihin osaamisalueisiin ja oppimistavoitteisiin (Erikoistuvan etapit).

Ohjaustunteja järjestetään tunti viikossa, sen lisäksi osallistut yhteisiin kokouksiin ja toimipaikkakoulutuksiin. Työpaikan ulkopuoliseen koulutukseen voit osallistua kokonaisen päivän kuukaudessa, työajalla ja työnantajan kustannuksella.

Panostamme yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen, esim. päivän tauot suunnitellaan työohjelmiin kaikille samaan aikaan, tapaat kollegasi lounastauon lisäksi myös sekä aamu, että iltapäiväkahvin merkeissä.

Meillä on koulutuslääkäreiden lisäksi runsaasti kokeneita yleislääkäreitä töissä, kaikkia heitä voit tarvittaessa konsultoida vaikka jokaisesta potilaasta.

Tarvittaessa autamme sinua eriytyvän jakson sairaalapalveluiden hakemisessa. Kaikki sairaalapalvelut voit tehdä sairaalassamme Länsi-Pohjassa.

Ota yhteyttä, kerromme lisää

Terveyskeskus Mehiläinen - Helsinki, Jyväskylä, Tampere, Turku

Antti Salmela
Myyntipäällikkö
Helsinki, Turku
antti.salmela@mehilainen.fi
Lauri Salmela
Resurssipäällikkö
Tampere, Jyväskylä
lauri.salmela@mehilainen.fi

Harjun terveys - Lahti, Nastola, Iitti

Laura Vuorensola
Projektipäällikkö
laura.vuorensola@mehilainen.fi

Siikalatva

Riikka Nurmela
Rekrytointivastaava
riikka.nurmela@mehilainen.fi

Kemi, Keminmaa ja Tornio

Outi Rauma
Myyntipäällikkö
outi.rauma@mehilainen.fi
Yhteydenottolomake