Mehiläisen yleislääketieteen akatemia – Paras tapa erikoistua yleislääketieteeseen

Haluatko erikoistua yleislääketieteeseen?

Mehiläisen Yleislääketieteen Akatemiassa suoritat yliopiston vaatimat terveyskeskuspalvelut yleislääketieteen erikoislääkäriksi työnteon lomassa. Terveyskeskusjakson aikana erikoistuva lääkäri on töissä Mehiläisen terveysasemalla Espoossa, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa, Siikalatvalla, Kemissä, Keminmaalla tai Torniossa. Työnteko räätälöidään lääkärin toiveiden ja koulutustavoitteiden mukaan. Työaika on sovittavissa joustavasti elämäntilanteen ja toiveiden mukaan. Mehiläinen tekee yhteistyötä Suomen lääketieteellisten tiedekuntien kanssa ja opastaa tarvittaessa erikoistumisohjelmaan hakemisessa.

Yleislääketieteen Akatemiassa pääsee modernin terveysasematyöskentelyn näköalapaikalle työyhteisöön, jossa erikoistuvien mielipidettä kuunnellaan ja heidät otetaan mukaan terveysaseman kehitystyöhön. Olemme panostaneet kattavaan perehdytysohjelmaan ja sisäiseen koulutukseen. Ohjaustunnit järjestetään aina oman kouluttajalääkärin kanssa, omalla terveysasemalla valmiiksi suunniteltuina ja työjärjestykseen sovittuina. Kaikilla terveysasemillamme on myös kokenut yleislääketieteen erikoislääkäri helposti konsultoitavissa.

Miksi erikoistua yleislääketieteeseen?

Yleislääkärin työ ei ole koskaan tylsää, vaan vaihtelevaa ja monipuolista. Työtä tehdään potilaslähtöisesti ja työ antaa mahdollisuuden pitkäaikaisiin potilas-lääkärisuhteisiin. Työllisyystilanne on loistava ja työtä voi tehdä joustavasti. Kompensaatiotaso on hyvä, vaikka työhön ei kuulu päivystysvelvoitetta. Kokemukset yleislääkärin työstä ovat olleet hyviä, moni lääkäri on vaihtanut erikoisalansa yleislääketieteeseen oltuaan terveysasemillamme töissä.

Miksi tehdä terveyskeskuspalvelut Mehiläisen Yleislääketieteen Akatemiassa?

 • Kaikki terveyskeskuspalvelut, lukuun ottamatta 9 kuukauden pakollista tk-jaksoa, joka suoritettava suorassa palkkasuhteessa kuntaan

 • monipuoliset yleislääkärin tehtävät joustavalla työsopimuksella​

 • erikoistumispaikkoja Espoossa, Jyväskylässä, Tampereella, Siikalatvalla, Kemissä, Keminmaalla ja Torniossa

 • työskentely vaikuttavassa ja tehokkaassa ympäristössä Oma lääkärisi –konseptilla ​tai tiimityömallilla

 • koulutusoikeudet Oma Lääkärisi -aseman oman alueen yliopiston kanssa, palvelut hyväksytään henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti kaikissa yliopistoissa​

 • kokeneet kouluttajalääkärit vastaavat henkilökohtaisesta ohjauksestasi​

 • Mehiläisen yhteiset valtakunnalliset koulutukset, paikalliset toimipaikkakoulutukset sekä helppo pääsy toimipaikan ulkopuolisiin koulutuksiin​

 • edistyneet oman työn laadun ja vaikuttavuuden mittarit   ​

 • loistavat uramahdollisuudet 

 • työntekijämme viihtyvät työssään, henkilöstökyselyssä saimme kokonaisarvosanaksi 4/5 ja johtamisesta 4,3/5

 • Mehiläisen terveysasemien johtavien ja vastaavien lääkäreiden esimiesindeksi oli vuonna 2018 keskimäärin 4,5/5

 • Mehiläisen terveysasemilla on hyvä saatavuus. Lokakuussa 2019 Mehiläisen 15 ulkoistetun terveysaseman T3 lääkärin kiireettömälle vastaanotolle oli keskimäärin 7 päivää.

 • Mehiläisen terveysasemien vastuuväestö on noin 230 000 suomalaista

Tarkempi kuvaus koulutuksesta

Erikoistumisjakson aikainen koulutus terveysasemillamme suunnitellaan henkilökohtaisesti kouluttajalääkärin kanssa aina ½ -vuoden jaksoissa. Koulutus noudattaa yliopistojen 1. elokuuta 2020 voimaan tulleessa opinto oppaassa yleislääketieteen erikoistumiskoulutusohjelmalle asettamia kriteereitä. Sisältö pohjautua HY, yleislääketiede ja HUS:n perusterveydenhuollon yksikön 2018 julkaisemaan Erikoistuvan etappeihin, joka perustuu osaamisen arviointiin.

Ohjaustunteja järjestetään tunti viikossa, sen lisäksi osallistut yhteisiin kokouksiin ja toimipaikkakoulutuksiin. Työpaikan ulkopuoliseen koulutukseen voit osallistua kokonaisen päivän kuukaudessa, työajalla ja työnantajan kustannuksella.

Panostamme yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen, esim. päivän tauot suunnitellaan työohjelmiin kaikille samaan aikaan, tapaat kollegasi lounastauon lisäksi myös sekä aamu, että iltapäiväkahvin merkeissä.

Meillä on koulutuslääkäreiden lisäksi runsaasti kokeneita yleislääkäreitä töissä, kaikkia heitä voit tarvittaessa konsultoida vaikka jokaisesta potilaasta.

Tarvittaessa autamme sinua eriytyvän jakson sairaalapalveluiden hakemisessa. Kaikki sairaalapalvelut voit tehdä sairaalassamme Länsi-Pohjassa.

Todistetusti korkealaatuista koulutusta

Kouluttajalääkärimme Wera Sinkkonen valittiin vuoden kouluttajaksi 2018

Yliopiston kyselyssä Espoon koulutusterveysasemamme saivat lähes täydet pisteet koulutettavilta (31/33p.)

NLY:n koulutuspaikkakyselyssä vuonna 2020 Espoon koulutusterveysasemamme saivat 4 tähteä. 

Ota yhteyttä, kerromme lisää!

Espoo: Lauri Salmela, lauri.salmela@mehilainen.fi, 040 650 2982
Jyväskylä, Turku ja Tampere: Antti Salmela, antti.salmela@mehilainen.fi, 0401903916
Siikalatva: Maarit Matinolli, maarit.matinolli@mehilainen.fi
Kemi, Keminmaa ja Tornio: Outi Rauma, outi.rauma@mehilainen.fi, 044 545 0050