Tiina Korpela

Psykoterapiakoulutettava

Minulla on erityisosaamista ahdistus- ja mielialaoireilun, pakko-oireiden, paniikkihäiriön, ylikontrollin, uupumuksen, syömishäiriöiden ja ihmissuhdeongelmien hoidossa, kriisi- ja traumatyöskentelyssä (traumakeskeinen kognitiivinen psykoterapia), elämänmuutoksiin ja stressinhallintaan liittyvissä haasteissa, sekä psyykkisen hyvinvoinnin vahvistamisessa. Pitkä työkokemus liikunta-alalta tuo työskentelyyni vahvan kehollisuuden näkökulman.

Ajattelen psykoterapian olevan ensisijaisesti psyykkisiä oireita helpottava hoitomuoto, mutta ehdottomasti myös ihmisen psyykkistä toimintakykyä, sopeutumiskykyä, itsetuntemusta ja vuorovaikutustaitoja edistävä kokonaisvaltainen prosessi. Yhdistän kognitiivisen, sekä ratkaisu- ja voimavarakeskeisen psykoterapian työskentelytapoja asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Keskustelun lisäksi sovellan työskentelyssäni tarvittaessa myös toiminnallisia menetelmiä, kuten kehotietoisuus-, rentoutus- ja hengitysharjoituksia.

Terapeuttina minulle on äärimmäisen tärkeää välittää asiakkailleni kokemus avoimesta, kunnioittavasta, hyväksyvästä, turvallisesta ja luottamuksellisesta ilmapiiristä, koska niiden varaan terapiasuhteemme rakentuu. Työotteeni on optimistinen ja ihmiskäsitykseni rakentuu ajatukselle siitä, että vaikeista olosuhteista huolimatta muutos on aina mahdollinen.

Tarjoamani palvelut:

 • Tuki- ja kriisikäynti

Mikäli et koe tarvetta varsinaiseen psykoterapiaan, voit varata yhden tai muutamia tukikäyntejä saadaksesi apua akuuttiin ongelmaasi, kriisiisi tai elämäntilanteeseesi.

 • Lyhytterapia

Lyhytterapia on 5–15 käyntikertaa sisältävä hoito, joka perustuu tavoitteelliseen ja fokusoituun työskentelyyn. Lyhytterapiassa keskitytään 1–2 rajattuun ongelmaan, joita työstetään käynneillä jäsentelyn ja uudelleenmuotoilun avulla. Keskeisiä kohteita terapiatyöskentelyssä ovat asiakkaan haittaa tuottavat ajatukset ja uskomukset sekä niihin liittyvät hankalat tunteet.

 • Psykoterapia (psykoterapeuttikoulutettavan antama)

Psykoterapian tavoitteena on poistaa tai lievittää psyykkisiä häiriöitä ja niihin liittyvää kärsimystä, tukea psyykkistä kasvua ja kehitystä sekä lisätä henkilön valmiuksia itse ratkaista ongelmiaan. Pidempi terapiatyöskentely on aina tavoitteellista ja tulevaisuusorientoitunutta. Menneisyyttäkin on tärkeä käsitellä suhteessa nykyhetkeen ja tulevaisuuteen; menneisyys on elävä tarina, joka muuttaa muotoaan aina sen mukaan miten tuo tarina kerrotaan. Psykoterapiassa työskennellään kohti asiakkaan muutostoivetta jäsentelyn, tunne-, voimavara- ja arvotyöskentelyn, uudelleenmäärittelyn, sekä uusien näkökulmien ja merkityksien etsimisen avulla.

Tiina ei tarjoa vielä Kelan kuntoutuspsykoterapiaa, koska psykoterapeuttikoulutus Itä-Suomen yliopistossa on kesken.

 • Vanhempien ohjaus

Vanhempien ohjauskäynnillä voidaan käsitellä laajasti vanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä, esimerkiksi vanhemman oma jaksaminen, kasvatukselliset haasteet tai lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvät kysymykset.

Ajanvarausohje

Mikäli sopivia aikoja ei ole varattavana tai pohdit mikä palvelu sopisi tilanteeseesi parhaiten, voit ottaa Tiinaan yhteyttä sähköpostin kautta: tiina.korpela@komppi.net *** Jos olet uusi asiakas, laitathan lisätietokenttään, onko kyseessä psykoterapia (psykoterapeuttikoulutettavan tarjoama hoito), lyhytterapia, tuki- ja kriisikäynti, vai vanhempien ohjaus. Voit myös halutessasi kertoa ongelmasta, johon haet apua. *** Huom! Voit varata myös tupla-ajan (2x 45min). Lauantain ja maanantain vastaanottoajat toteutuvat toistaiseksi pelkästään etänä, muiden päivien vapaat vastaanottoajat toteutuvat asiakkaan valinnan mukaan joko toimipisteellä tai etänä. *** Mahdolliselle lähivastaanotolle asiakkaita suositellaan tulemaan enintään 5 minuuttia ennen varatun ajan alkua, jotta ammattilainen pääsee avaamaan oven. Peruthan ajan viimeistään edellisenä päivänä ennen sovittua ajankohtaa. Terapiapalveluihin liittyen aika on peruttava 48 tuntia ennen sovittua tapaamista. Ammattilainen varaa oikeuden laskuttaa myöhemmin perutuista tai kokonaan peruuttamattomista palveluista.

Erikoisalat ja erityispätevyydet

 • Psykoterapia

Kiinnostuksen kohteet

 • Psykoterapia
 • Mielenterveys
 • Psyykkiset ongelmat/henkinen jaksaminen
 • Psyykkinen valmennus
 • Kriisityö/debriefing

Tutkinnot

 • Lyhytterapeutti

Kielitaito

 • suomi, äidinkieli
 • englanti, sujuva

Palvelut

 • Lyhytterapia, Yksityisasiakkaat
 • Tuki- ja kriisikäynti
 • Psykoterapiakoulutettavan antama hoito
 • Vanhempien ohjaus

Toimipisteet

Komppi Mehiläinen Hyvinkää
Parantolankatu 11, 1. krs.
Avoinna tänään
07:00 - 22:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
Komppi Mehiläinen Hämeenlinna
Linnankatu 9
Avoinna tänään
07:00 - 22:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min

Hinnat

Hinta-arvio sisältää lääkärinpalkkion sekä poliklinikka- ja Kanta-maksun. Lisäksi voidaan veloittaa muitakin kuluja, kuten tehdyt toimenpiteet ja tutkimukset. Suluissa esitetään hinta-arvio Kela-korvauksen jälkeen. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin voidaan käyttää korotettuja hintoja. Lisätietoja Hinnasto-sivulta.

 • Psykoterapiakoulutettavan antama hoito
  Hinta-arvio 62.30 € (*62.30 €)
 • Lyhytterapia, Yksityisasiakkaat
  Hinta-arvio 79.20 € (*79.20 €)
 • Tuki- ja kriisikäynti
  Hinta-arvio 79.20 € (*79.20 €)
lokakuu 2021viikko 42