Tiina Korpela

Psykoterapiakoulutettava

Minulla on erityisosaamista ahdistus- ja masennusoireilun, pakko-oireiden (OCD), paniikkihäiriön, ylikontrollin ja liiallisen suorittamisen, uupumuksen, syömishäiriöiden ja ihmissuhdeongelmien hoidossa, kriisi- ja traumatyöskentelyssä (traumakeskeinen kognitiivinen psykoterapia), elämänmuutoksiin ja stressinhallintaan liittyvissä haasteissa, sekä psyykkisen hyvinvoinnin vahvistamisessa. Pitkä työkokemus liikunta-alalta tuo työskentelyyni vahvan kehollisuuden näkökulman ja kokemusta on ehtinyt kertyä myös kilpaurheilijoiden kanssa työskentelystä.

Ajattelen psykoterapian olevan ensisijaisesti psyykkisiä oireita helpottava hoitomuoto, mutta ehdottomasti myös ihmisen psyykkistä toimintakykyä, sopeutumiskykyä, itsetuntemusta ja vuorovaikutustaitoja edistävä kokonaisvaltainen prosessi. Yhdistän kognitiivisen psykoterapian, ratkaisu- ja voimavarakeskeisen psykoterapian sekä kognitiivisen käyttäytymisterapian työskentelytapoja asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Keskustelun lisäksi sovellan työskentelyssäni tarvittaessa myös toiminnallisia menetelmiä, kuten kehotietoisuus-, rentoutus- ja hengitysharjoituksia.

Terapeuttina minulle on äärimmäisen tärkeää välittää asiakkailleni kokemus avoimesta, kunnioittavasta, hyväksyvästä, turvallisesta ja luottamuksellisesta ilmapiiristä, koska niiden varaan terapiasuhteemme rakentuu. Ajattelen myös huumorin hallitun käytön olevan tärkeä osa psykoterapeuttista työskentelyä. Työotteeni on optimistinen. Ihmiskäsitykseni rakentuu ajatukselle siitä, että vaikeista olosuhteista huolimatta toivoa voi aina vahvistaa ja luoda mahdollisuuksia muutokselle kohti omia tavoitteita ja hyvää elämää.

Tarjoamani palvelut:

 • Tuki- ja kriisikäynti 70 €

Mikäli et koe tarvetta varsinaiseen psykoterapiaan, voit varata yhden tai muutamia tukikäyntejä saadaksesi apua akuuttiin ongelmaasi, kriisiisi tai elämäntilanteeseesi.

 • Lyhytterapia 70 €

Lyhytterapia on 5–15 käyntikertaa sisältävä hoito, joka perustuu tavoitteelliseen ja fokusoituun työskentelyyn. Lyhytterapiassa keskitytään 1–2 rajattuun ongelmaan, joita työstetään käynneillä jäsentelyn ja uudelleenmuotoilun avulla. Keskeisiä kohteita terapiatyöskentelyssä ovat asiakkaan haittaa tuottavat ajatukset ja uskomukset sekä niihin liittyvät hankalat tunteet.

 • Psykoterapia (psykoterapeuttikoulutettavan antama) 70 €

Psykoterapian tavoitteena on poistaa tai lievittää psyykkisiä häiriöitä ja niihin liittyvää kärsimystä, tukea psyykkistä kasvua ja kehitystä sekä lisätä henkilön valmiuksia itse ratkaista ongelmiaan. Pidempi terapiatyöskentely on aina tavoitteellista ja tulevaisuusorientoitunutta. Menneisyyttäkin on tärkeä käsitellä suhteessa nykyhetkeen ja tulevaisuuteen; menneisyys on elävä tarina, joka muuttaa muotoaan aina sen mukaan miten tuo tarina kerrotaan. Psykoterapiassa työskennellään kohti asiakkaan muutostoivetta jäsentelyn, tunne-, voimavara- ja arvotyöskentelyn, uudelleenmäärittelyn, sekä uusien näkökulmien ja merkityksien etsimisen avulla.

En tarjoa vielä Kelan kuntoutuspsykoterapiaa, koska psykoterapeuttikoulutus Itä-Suomen yliopistossa on kesken.

Ota yhteyttä

Ajanvarausohje

Mikäli pohdit mikä palvelu sopisi tilanteeseesi parhaiten, voit ottaa Tiinaan yhteyttä sähköpostin kautta: tiina.korpela@komppi.net *** Jos olet uusi asiakas, voit halutessasi ajanvarauksen yhteydessä kertoa ongelmasta, johon haet apua (tulosyy). Voit varata myös tupla-ajan (2x 45min). Maanantain vastaanottoajat toteutuvat toistaiseksi pelkästään etänä, muiden päivien vapaat vastaanottoajat toteutuvat asiakkaan valinnan mukaan joko toimipisteellä tai etänä. *** Mahdolliselle lähivastaanotolle asiakkaita suositellaan tulemaan enintään 5 minuuttia ennen varatun ajan alkua, jotta ammattilainen pääsee avaamaan oven. PERUMISKÄYTÄNTÖ: Terapiapalveluihin liittyen aika on peruttava 48 tuntia ennen sovittua tapaamista. Ammattilainen varaa oikeuden laskuttaa myöhemmin perutuista tai kokonaan peruuttamattomista palveluista.

Erikoisalat ja erityispätevyydet

 • Psykoterapia

Kiinnostuksen kohteet

 • Psykoterapia
 • Mielenterveys
 • Psyykkiset ongelmat/henkinen jaksaminen
 • Psyykkinen valmennus
 • Kriisityö/debriefing

Tutkinnot

 • Lyhytterapeutti

Kielitaito

 • suomi, äidinkieli
 • englanti, sujuva

Palvelut

 • Lyhytterapia, Yksityisasiakkaat
 • Tuki- ja kriisikäynti
 • Psykoterapiakoulutettavan antama hoito

Toimipisteet

Komppi Mehiläinen Hyvinkää
Parantolankatu 11, 1. krs.
Avoinna tänään
07:00 - 22:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Ethän kirjoita tähän arkaluontoisia potilastietoja itsestäsi.