Petri Rainio

Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri
Ammatinharjoittaja

Olen Petri Rainio, gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri vuodesta 2017.Suhtautumiseni potilaaseen on kokonaisvaltainen, sillä olen vuosia tehnyt myös yleislääkärin työtä. Yleislääketieteen erikoislääkäriksi olen valmistumassa 1v sisällä.

Kirurgisessa toiminnassa painopiste on tähystystoimenpiteissä. Mahalaukun ja paksunsuolentähystyksissä koepalat otetaan ja polyypit poistetaan tilanteen niin vaatiessa. Paksusuolitähystystä edeltävästi kipulääkitään ellei toisin sovita.

Tervetuloa tutkimukseen, oli skopian syy lisäselvittelyä vaativa vatsaoireilu, epäselvä anemia, peräpukamat tai esim. polyyppien tai tulehduksellisen IBS-sairauden kontrollitähystys.

Toimenpiteissä tarvitaan ajoittain sisätautista kannanottoa tulehduksellisten suolistosairauksien ilmetessä. Pystyn myös näiden tilojen hoidollisiin arvioihin, sillä olen lähimenneisyydessä toiminut aika ajoin HUS:n sisätaudeilla tähystysyksikössä.

Kirurgiset toimenpiteet kuten peräpukamat, paiseet, patit, luomet, haavaompelut, punktaatiot ja kortisoni-injektiot ovat tulleet tutuiksi jo kirurgian erikoistumiskoulutusvaiheessa.

Tarvittaessa varaa aika vastaanotolleni myös muissa kuin vatsa-asioissa. Esim. määräaikaiskontrollit perussairauteesi liittyen tai esiintynyt jokin uudempi oire, mikä vaatisi lisäselvittelyä.

Ajokorttiasiat kuuluvat myös perusrepertuaariin.

Tervetuloa vastaanotolle!

Erikoisalat ja erityispätevyydet

 • Gastroenterologinen kirurgia

Kiinnostuksen kohteet

 • Vatsan ja suoliston vaivat
 • Toiminnalliset vatsavaivat

Tutkinnot

 • Erikoislääkäri

Palvelut

 • Kolonoskopia, paksusuolen tähystys
 • Gastroskopia, mahalaukun tähystys
 • Peräpukamien hirtto, Barronin ligatuurat
 • Erikoislääkärin etävastaanottokäynti

Toimipisteet

Mehiläinen Vantaa Tikkurila
Väritehtaankatu 8
Avoinna tänään
07:30 - 16:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min

Hinnat

Hinta-arvio sisältää lääkärin- tai asiantuntijanpalkkion sekä poliklinikka- ja Kanta-maksun. Lisäksi voidaan veloittaa muitakin kuluja, kuten tehdyt toimenpiteet ja tutkimukset. Suluissa esitetään hinta-arvio Kela-korvauksen jälkeen. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin voidaan käyttää korotettuja hintoja. Lisätietoja Hinnasto-sivulta.

 • Erikoislääkärin etävastaanottokäynti
  Hinta-arvio 167.80-178.80 € (*151.80-162.80 €)