Työfysioterapeutti

Työfysioterapeutti on työterveyden ammattihenkilö. Fysioterapeutin ammattipätevyyden lisäksi työfysioterapeutti on erikoistunut työterveyteen, ergonomiaan ja fyysisen toiminta- ja työkyvyn edistämiseen. Työfysioterapeutti tekee Mehiläisen työterveyden tiimissä suunnitelmallista yhteistyötä työterveyslääkärin, työterveyshoitajan ja työterveyspsykologin sekä asiakasyrityksen kanssa työntekijöiden työkyvyn ja terveyden edistämiseksi.

Perinteisen fysioterapian ja työfysioterapian erottaa se että työfysioterapeutti keskittyy laajemmin työn kuormitusvaikutukseen, ergonomiaan ja aktiivisiin hoitokeinoihin.

Tutustu videolla Työfysioterapeutti Antti Pursion työhön.

Lue myös: Fysioterapia

Mitä työfysioterapeutti tekee?

Työfysioterapeutti edistää tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvointia sekä tukee fyysisen toiminta- ja työkyvyn edistämistä työpaikoilla. Työfysioterapeutti muun muassa:

 • ohjaa harjoitteita ja itsehoitomenetelmiä tuki- ja liikuntaelimistön oireiden lievittämiseksi ja hoitamiseksi
 • osallistuu työpaikkaselvityksen tekemiseen arvioimalla työn fyysisiä kuormitus- ja riskitekijöitä
 • auttaa yrityksiä suunnittelemaan ja kehittämään työtiloista ergonomisia
 • neuvoo oikeanlaisten työasentojen ja -liikkeiden löytämisessä
 • arvioi fyysistä työkykyä ja seuraa yritysten tuki- ja liikuntaelimistön oireista johtuvia sairauspoissaoloja sekä käynnistää niihin liittyviä jatkotoimenpiteitä
 • suunnittelee ja ohjeistaa työkykyä ylläpitävää sekä tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä edistävää toimintaa yrityksissä
 • arvioi fysioterapian tarvetta ja osallistuu kuntoutuksen suunnitteluun
 • arvioi työn fyysistä kuormittavuutta ja sen merkitystä terveydelle
 • tekee fyysisen kunnon ja palautumisen testauksia

Milloin työfysioterapeutille?

Työfysioterapeutin vastaanotolle kannattaa hakeutua, mikäli:

 • sinulla on tuki- ja liikuntaelinoireita tai -vaivoja, jotka vaikeuttavat työssä selviytymistä
 • tarvitset tukea tai ohjeita fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseen tai kohentamiseen
 • kaipaat apua tai opastusta työergonomiaan liittyen
 • kaipaat ohjeistusta liikuntaan tai liikunnan aloittamiseen esimerkiksi osana elämäntapamuutosta

Varaa aika työfysioterapeutille verkkoajanvarauksessa  tai OmaMehiläisen  ajanvarauksen kautta. OmaTyöterveys-puhelinpalvelua käyttävät työterveysasiakkaat voivat varata ajan OmaTyöterveyspalvelusta. Haluatko jutella lisää työfysioterapia palveluista? Ole yhteydessä omaan työterveystiimiisi.

Voit varata työfysioterapeutille myös etävastaanottoajan, jolloin vastaanotolle osallistuminen onnistuu kätevästi videon välityksellä. Löydät videovastaanottoajat työterveysasiakkaiden verkkoajanvarauksesta.

Tutustu Mehiläisen työfysioterapeutteihin.

Miten pääsen työfysioterapeutin vastaanotolle nopeasti?

Työfysioterapeutin ohjaukseen on nykyään mahdollista päästä suoraan ilman lähetettä. Yritys voi tarvittaessa ottaa käyttöön työfysioterapeutin suoravastaanottopalvelun, jossa suoravastaanottokoulutettu työfysioterapeutti voi määrätä vastaanotollaan sairauspoissaolon ja tarvittaessa suositella käsikauppalääkkeitä hoidon tueksi. Palvelun käytöstä sovitaan yrityskohtaisesti. Lue lisää: Sujuvasti ja nopeasti työfysioterapeutin vastaanotolle

Työfysioterapeutin etäpalvelut

Työfysioterapeutin vastaanotot ja ergonomiaohjaukset voi hoitaa helposti myös etäyhteyden välityksellä. Lisäksi tarjoamme erilaisia etänä toteutettavia valmennuksia ja infoja, joiden avulla saat tukea työergonomiaasi ja fyysiseen aktiivisuuteesi.

Ergonomiaohjaus ryhmälle

 • Etätyön ergonomiaohjaus ryhmälle. Lyhyt 30min info kotiergonomiasta ja työn tauottamisesta, jonka työfysioterapeutti suunnittelee yrityksen etätyömahdollisuudet huomioiden. Tutustu ja pyydä tarjous Työhyvinvoinnin palvelukaupassa
 • Ergonomia-vartti. Lyhyt 15min tietoisku ergonomiasta ja elpymisliikunnasta. Ergonomia-vartti voidaan toteuttaa kaikille aloille aina fyysisestä työstä toimistotyöhön. Vartteja voidaan järjestää säännöllisin väliajoin, jolloin ergonomiset työskentelytavat jäävät helpommin osaksi ammattitaitoa. Tutustu ja pyydä tarjous Työhyvinvoinnin palvelukaupassa 

Digivalmennukset liikunnan lisäämiseen

 • Lähde liikkeelle -valmennus liikunta-aktiivisuuden lisäämiseen (Kesto 12 viikkoa, sisältää työterveyshoitajan etätuen). Sopii henkilöille, jotka haluavat lisätä arkiaktiivisuuttaan. Laskutetaan työterveyshoitajan käyttämän ajan mukaan (KL1-korvattava neuvonta ja ohjaus). Valmennus sisältyy kaikkiin työterveys-sopimuksiimme, ellei muuta ole asiakasyrityksen kanssa sovittu.
 • Liikunta tavaksi -valmennus terveelliseen ja säännölliseen liikuntaan (Kesto 12 viikkoa, sisältää 3 työfysioterapeutin tapaamista ja etätuen). Sopii henkilöille, jotka haluavat oppia harjoittelemaan terveellisesti ja turvallisesti, huomioiden olemassa olevat tuki- ja liikuntaelinvaivat. Sisältää vastaanottokäynnillä tehtävän FMS-testauksen. Laskutetaan työfysioterapeutin käyttämän ajan mukaan (tapaamiset ja etäkontaktit, KL1-korvattava neuvonta ja ohjaus) + mahdollinen Firstbeat-mittaus. Valmennuksen käytöstä sovitaan yrityksen kanssa osana toiminnan suunnittelua.

Saat digivalmennukset yrityksesi käyttöön asiakkuusvastuuhenkilösi kautta.

Tutustu kaikkiin digivalmennuksiimme: Digivalmennukset elämäntapamuutoksiin työterveysasiakkaille

Tutustu myös Työhyvinvoinnin palvelukaupan palveluihin Työfysioterapeutin kuntosaliohjaus, Ryhti, sekä Muuttuvan toimistotyön ergonomia.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Susanna Aalto
Työfysioterapeutti
Antti Aitasalo
Työfysioterapeutti, fysioterapeutti
9.9
Seija Björklund
Työfysioterapeutti
Olli Ceder
Työfysioterapeutti, Fysioterapeutti
9.4

Lisää aiheesta