Urheilu Mehiläisen Fellowship-ohjelma

Urheilu Mehiläisen Fellowship-koulutusohjelman tarkoituksena on laajentaa nuorten ortopedien osaamista, tarjota konkreettista kokemusta ja tukea ammatillista kehitystä urheilukirurgian ja artroskopian saralla.

Vasemmalla kuvassa Mehiläisen Fellowship-koulutusohjelmaan osallistunut ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Henrik Sandelin ja oikealla Urheilu Mehiläisen kouluttaja ja ylilääkäri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Mikko Kirjavainen.

Urheilu Mehiläisen Fellowship-koulutusohjelman tarkoituksena on laajentaa nuorten ortopedien osaamista, tarjota konkreettista kokemusta yleisimpien urheiluvammojen hoitoon ja tukea ammatillista kehitystä urheilukirurgian ja artroskopian saralla.

Ohjelma käynnistyi ensimmäisen kerran keväällä 2020 ja siihen haetaan vuosittain alan erikoistuvia ammattilaisia syventämään osaamistaan yhdessä huippuammattilaisten kanssa.

Me mehiläiset rakennamme yhdessä parasta paikkaa ammattilaiselle. Teemme sen johtamalla reilusti ja suhtautumalla laatuun tinkimättömästi. Saamme asioita aikaiseksi toimivassa työympäristössä, jossa tukena on osaavia ja välittäviä työkavereita. Kasvamme ja kehitymme yhdessä.​

Olemme paras paikka ammattilaiselle, jolla on elämä tehtävänä.

Kouluttajina alan huippuasiantuntijoita

Fellowship-koulutusohjelman ohjaajina toimivat Urheilu Mehiläisen tunnetut ja kokeneet ortopedian ja traumatologian erikoislääkärit Helsingin ja Turun yksiköistä.

Kouluttajat

 • Anu Mykkänen, LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

  - Olen työskennellyt jalkakirurgina vuodesta 2009. Vuoden 2015 alusta lähtien olen toiminut Töölön jalkakirurgisen tiimin perustajajäsenenä. Lisätietoa

 • Juha Ranne, LT, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

  - Olen perehtynyt olkanivelkirurgiaan vuodesta 2001 ja keskittynyt pelkästään olkanivelkirurgiaan vuodesta 2008. Lisätietoa

 • Marko Mykkänen, LL, ortopedian erikoislääkäri

  - Olen keskittynyt vuodesta 2006 vain jalkakirurgisiin potilaisiin. Toimin Töölön jalkakirurgisen tiimin jäsenenä. Lisätietoa

 • Mikko Salmela, LT, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

  - Erityisosaamisalueeni ovat olka- ja kyynärseudun vammat sekä sairaudet, joista minulla laaja kokemus kattaen tähystyskirurgian, tekonivelkirurgian sekä murtumien ja sijoiltaanmenojen hoidosta. Lisätietoa

 • Mikko Kirjavainen, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

  - Olen ortopedi, polvi-, nilkka ja jalkateräspesialisti. Omaan vankan kokemuksen alaraajavaivojen, alaraajavammojen ja alaraajavammojen jälkitilojen hoidosta reilun 15 vuoden ajalta. Lisätietoa

 • Sikri Tukiainen, LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

  - Olen keskittynyt polven ja olkapään tähystyskirurgiaan. Lisäksi olen työskennellyt paljon murtumien kanssa ja tehnyt myös pienkirurgisia toimenpiteitä. Lisätietoa

Mitä Fellowship-koulutusohjelma tarjoaa?

Fellowship-koulutusohjelman tarkoituksena on syventää erikoistuvien ammattilaisten osaamista, tukea ammatillista kehittymistä ja tarjota konkreettista kokemusta yhdessä huippuammattilaisten kanssa.

Koulutusohjelma vastasi kaikkia odotuksia ja jopa ylitti odotukset. -Henrik Sandelin

- Koulutus tarjosi erittäin mielekkään ja haastavan työnkuvan. Suuren leikkausvolyymin ja toistojen ansioista opin lyhyessä ajassa oikea oppiset leikkausindikaatiot ja leikkaustekniikat, kertoo Fellowship-koulutusohjelmaan osallistunut ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Henrik Sandelin.

Urheilu Mehiläisen ylilääkäri, kouluttaja, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, Mikko Kirjavainen ja ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Henrik Sandelin, kertovat videolla miksi Fellowship-koulutusohjelmaan kannattaa ehdottomasti hakea ja mikä koulutuksesta tekee erityisen.

Lisäksi koulutusohjelmassa käytetään uutta Osgenic-yrityksen luomaa virtuaalitodellisuutta hyödyntävää VR-koulutusympäristöä, jonka avulla voidaan harjoitella kirurgisia toimenpiteitä.

Virtuaalitodellisuusympäristössä on mahdollista harjoitella leikkauksien kannalta olennaisia tietoja, kuten toimenpiteen vaiheita, anatomiaa ja mahdollisia komplikaatioita.

Lue lisää:
Virtuaalitodellisuus mahdollistaa kiireettömän tutustumisen anatomiaan

Miten kauan Fellowship-koulutusohjelma kestää?

Urheilu Mehiläisen Fellowship-koulutusohjelma kestää yhteensä 6–12 kuukautta. Koulutus on palkallinen.

Koulutusohjelma rakenne

 • 2,5 leikkauspäivää viikossa yhdessä ohjaajan kanssa.
 • 2,5 vastaanottopäivää viikossa.
 • 0,5 päivää viikossa tutkimus ja toiminnankehitystyötä.

Koulutus toteutetaan Urheilu Mehiläisen Helsingin ja Turun yksiköissä.

Suosittelen koulutusohjelmaa urheiluvammoista kiinnostuneille nuorille ortopedeille. -Henrik Sandelin

Fellowship-ohjelmaan haku

Fellowship-ohjelmaan hakijan tulee olla ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri tai kohta erikoislääkäriksi valmistuva. Emme edellytä aiempaa työhistoriaa Mehiläisestä.

Pääkaupunkiseudun lääkärikeskukset

Turku

Urheilu Mehiläisen vahva asiantuntijuus

Urheilu Mehiläinen lanseerattiin vuonna 2018 ja lyhyessä ajassa se on noussut Suomen johtavaksi urheilulääketieteen asiantuntijaksi. Urheilijoita Mehiläisessä on hoidettu aina perustamisesta eli vuodesta 1909 lähtien.

Vahva kansainvälinen maine, urheilijoiden hyvät kokemukset niin leikkauksista kuin palvelusta tuovat urheilijoita asiakkaiksi ympäri maailmaa.

Urheilu Mehiläisen tarjoaa palveluita kansainvälisten ammattiurheilijoiden lisäksi kotimaisille kilpaurheilijoille sekä perustason liikkujille.

Urheilu Mehiläinen on osa Mehiläinen Oy:ta, jonka 110 vuoden kasvun, kehityksen ja laadun keskeinen edellytys on osaavista ammattilaisista koostuva henkilöstö. Ihmiset.

Mehiläisessä tehdään joka päivä työtä terveyden ja hyvinvoinnin eteen, sitoutuneesti ja suurella sydämellä.

Lisätietoa koulutusohjelmasta:
Mikko Kirjavainen, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
mikko.kirjavainen@mehilainen.fi

Sonja Laurén, resurssipäällikkö, Mehiläinen Turun seutu
p. 040 629 0129
sonja.lauren@mehilainen.fi