Tiesitkö, että näet omat tietosi OmaMehiläisestä?

Mehiläisen asiakkaana näet ja voit hallinnoida omia terveys- ja käyntitietojasi vaivattomasti OmaMehiläisen kautta. OmaMehiläisen kautta pääset myös hallitsemaan antamiasi suostumuksia esimerkiksi markkinointiviesteihin liittyen.

Voit tarkastella omia terveys- ja käyntitietojasi OmaMehiläinen-palvelun kautta joko mobiilisovelluksesta tai kirjautumalla palveluun osoitteessa oma.mehilainen.fi . Voit tarkastella tietojasi ja hallinnoida markkinointi- ja palveluviesteihin liittyviä suostumuksiasi kohdassa ”Omat tiedot”. Kansalliseen potilastietojen arkistoon taltioidut käyntitiedot sekä lokitiedot näiden tietojen käytöstä ovat nähtävissä OmaKanta-palvelusta osoitteessa kanta.fi .

Mehiläinen noudattaa hyviä tietosuojakäytäntöjä

Terveys- ja sosiaalipalveluissa henkilötietojen käsittely perustuu pääosin terveydenhuollon lainsäädäntöön, joka asettaa muun muassa vaatimuksia potilastiedon sekä sosiaalipalveluiden tiedon säilyttämiseen. Mehiläinen noudattaa toiminnassaan voimassaolevaa lainsäädäntöä, hyviä tietosuojakäytäntöjä ja täyttää yleisen tietosuoja-asetuksen General Data Protection Regulationin (GDPR) vaatimukset. Mehiläinen ei luovuta tietojasi edelleen kolmansille osapuolille lukuun ottamatta rekisteröidyn oman suostumuksen tai lainsäädännön perusteella.

Lue lisää:
Mehiläisen tietosuoja
Tutustu OmaMehiläiseen


Uutinen julkaistu 17.6.2019