Mehiläisen hoivakoti Huvilaharjun koronatilanne esillä mediassa

23.4.2020

Yle julkaisi tänään 23.4. verkkosivuillaan Espoon kaupungin vahvistaman uutisen Huvilaharjun hoivakodissa tapahtuneista kuolemantapauksista.

Haluamme esittää lämpimän osanottomme menehtyneiden asukkaidemme läheisille. Otamme koronavirustilanteen äärimmäisen vakavasti. Noudatamme viranomaisten ohjeistuksia ja teemme kaikki mahdolliset suojautumistoimenpiteet viruksen leviämisen estämiseksi sekä asukkaidemme ja henkilöstömme turvallisuuden varmistamiseksi. Haluamme myös kiittää henkilökuntaa ja esimiehiä tärkeästä työstä, jota teette vaativassa koronatilanteessa.

Huvilaharjussa on tehty tiivistä yhteistyötä Espoon kaupungin vanhuspalveluiden ja kaupungin tartuntatautilääkärin kanssa. Olemme noudattaneet tartuntatautilääkärin ohjeita. Huvilaharjun asukkaat ja henkilökunta on testattu kokonaisuudessaan ja kodissa käytetään suojavarusteita. Tällä hetkellä tilanne kodissa on rauhallinen. Hoivakodin asukkaita ja heidän läheisiään on tiedotettu tilanteesta.

Olemme toteuttaneet hoivakodeissamme lukuisia suojautumistoimia koronavirustartuntojen estämiseksi. Hygieniakäytäntöjä on tehostettu ja henkilökuntaa on koulutettu aktiivisesti. Suojavarusteet otettiin käyttöön jo ennen valtakunnallisia ohjeita. Samoin vierailuja kehotettiin välttämään jo ennen valtakunnallista vierailukieltoa. Ohjeistuksemme mukaisesti henkilöstömme ei työskentele oireisena. Olemme myös toteuttaneet kohdennettua työntekijöiden testaamista mahdollisten oireettomien tartuntojen löytämiseksi.
Mehiläisen varautumistoimet koronaviruspandemiassa löytyvät viikkotasolla listattuna verkkosivuiltamme.

Haluamme vaikean koronapandemian keskellä poikkeusoloissakin suojella asukkaidemme ja henkilöstömme turvallisuutta ja yksityisyyttä.

Kaisla Lahdensuo
Lääketieteellinen johtaja
Mehiläinen


Uutinen julkaistu 23.4.2020