Maatalousyrittäjän työterveys

Mehiläisen työterveys on luotettava kumppani maatalousyrittäjän työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Toiminta perustuu ennaltaehkäisevään toimintaan, jossa terveystarkastukset laboratoriokokeineen, toiminnan suunnittelu ja tilakäynnit toistuvat säännöllisesti. Työterveyden kautta pääset myös kuntoutukseen, jos työkykysi on uhattuna tai se on jo alentunut. Tarvittaessa saat neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi uneen, ravintoon tai ensiapuvalmiuteen liittyvissä asioissa. Oman fyysisen ja psyykkisen kokonaiskuormituksen ja palautumisen tasoa voidaan mitata lisäpalveluna saatavan Mehiläisen hyvinvointianalyysin ja apua elämäntapamuutoksiin saa esimerkiksi yksilöllisten valmennusohjelmien avulla.

Maatalouteen perehtyneet asiantuntijat käytössäsi 

Mehiläisessä Maatalousyrittäjän työterveyspalveluita on saatavilla kattavasti ympäri Suomen ja työterveydenammattilaisemme tuntevat maatalouden altisteet ja niiden terveydelliset merkitykset. Erityisesti maatalousyrittäjien alttius tuki- ja liikuntaelinsairauksille, työn sitovuus sekä henkinen kuormittavuus otetaan huomioon yhteistyön alusta asti. Työterveyshoitajamme ovat perehtyneet maatalouden erityispiirteisiin. Mehiläisen oman maatalouden asiantuntijan osaaminen on työterveyshoitajien käytettävissä. Tilakäynneillä on mukana ProAgrian asiantuntijoita, joilla on hallussaan myös ajantasainen maataloustieto. Tilakäyntien jaksotus on suunniteltu nykyaikaisten maatilojen tarpeisiin.

Työterveyssopimukseen sisältyvät myös sairaanhoitopalvelut

Maatilayrittäjän työterveyspalveluun sisältyvät kattavat ja monipuoliset sairaanhoidon palvelut. Ne takaavat yrittäjän tarvitseman tuen ja nopean hoitoon pääsyn. Käytettävissä ovat kaikki Mehiläisen toimipisteet valtakunnallisesti. Sairaanhoitopalveluista laskutetaan käytön mukaan. Työntekijöiden sopimukseen yrittäjä voi valita yritykselleen sopivimman palvelupaketin.

OmaMehiläinen-palvelun kautta asiointi on helppoa

Maatalousyrittäjän kannattaa ottaa käyttöön maksuton OmaMehiläinen-sovellus tai verkkopalvelu. Voit hoitaa työterveysasioitasi suoraan sovelluksen kautta silloin, kun sinulle sopii. Palvelun kautta saat käyttöösi muun muassa kattavan videokirjaston, jossa on tietoa jaksamiseen ja mielen hyvinvoinnin tueksi. Työterveysasiakkaille on myös tarjolla erilaisia yksilöllisiä ohjelmia elämäntapamuutoksiin aina uniongelmien hoidosta ravintovalmennukseen.

OmaMehiläisen Digiklinikan kautta saat apua terveyshuoliisi ympäri vuorokauden ilman ajanvarausta. Digiklinikan vastaanotto on edullisempaa kuin lääkärin tapaaminen kasvotusten ja säästää aikaa niin matka- kuin työajassa. Digiklinikassa voit lähettää lääkärille tai hoitajalle kysymyksesi sekä tarvittaessa kuvia sekä uusia reseptin. Vastauksen saat yleensä muutamissa minuuteissa. Maksat käynnistä vain, jos vaiva soveltuu etänä hoidettavaksi.

Työterveysyhteistyön alkaminen ja MATA-alennuksen saaminen 

Kun työterveyssopimus on tehty, työterveyshoitaja merkitsee uuden asiakkaan Melan tilakäyntisovellukseen. Tieto välittyy Melan laskutusjärjestelmään ja asiakas saa 20 % alennuksen MATA-vakuutusmaksusta pääsääntöisesti seuraavan kalenterivuoden alusta.

Yrittäjältä laskutetaan vain omavastuuosuus

Mehiläisessä on käytössä Kelan suorakorvaus- eli tilitysmenettely työterveyspalvelujen osalta. Työterveyssopimuksessa on oma kohtansa suorakorvaukselle ja asiakas hyväksyy menettelyn allekirjoittamalla sopimuksen. Maatalousyrittäjän suorakorvauksen edellytyksenä on voimassa oleva MYEL-vakuutus ja myös tilakäynti ja toimintasuunnitelma tulevat olla tehtyinä ennen korvausten tilittämistä. Laskutuksessa asiakkaalta veloitetaan vain Kela-korvausten jälkeen jäävä omavastuuosuus. Kela ei korvaa laskulla mahdollisesti olevaa arvonlisäveron osuutta, kuten esimerkiksi maatalouden asiantuntijan palkkioon sisältyvää arvonlisäveroa. Yrittäjä voi seurata Kela-korvaustensa tilannetta Kelan asiointipalvelussa. Lue lisää Kelan sivuilta 

Työnantajan vastuu 

Toimiessasi työnantajana, on vastuullasi järjestää työterveyspalvelut kaikille työntekijöillesi. Vastuu maatilasi työturvallisuudesta on työnantajana sinulla, mutta voit hyödyntää työterveyden asiantuntemusta työolojen riskikohteiden kartoituksessa. Mehiläinen tarjoaa modernit työterveyden palvelut, joiden avulla saat kokonaisvaltaista tukea työntekijöittesi työkykyyn, hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Mehiläisen työterveys on aktiivinen verkostoituja

Olemme Melan Välitä Viljelijästä -verkoston jäsen ja käytämme myös Työterveyslaitoksen neuvontaa ja koulutusta pysyäksemme työterveyshuollon eturintamassa. Teemme jatkuvasti yhteistyötä myös muiden maataloutta lähellä olevien yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Mehiläinen käyttää Melan uutta tilakäyntisovellusta

Melan tilakäyntisovellus sujuvoittaa tilakäyntiä ja sen raportointia eikä paperilomakkeita tarvita enää kuin erikoistapauksissa. Tilakäyntiraportti toimitetaan asiakkaalle tilakäyntisovelluksen kautta ja asiakas voi sovelluksen kautta täyttää tilakäyntiin liittyvän esitietolomakkeen, lähettää viestejä työterveyteen, lukea raportteja ja kuitata tehdyksi tilakäynnillä esille tulleet kehityskohteet. Lisätietoja Melan sivuilta