Haluatko potilastiedot itsellesi?

Saat halutessasi Mehiläisen lääkäri-, hammaslääkäri- ja diagnostiikkapalveluiden potilastiedot itsellesi. Potilastietoina voidaan toimittaa esimerkiksi lääkärikäyntien potilaskertomukset ja Mehiläisessä otetut tutkimuskuvat, kuten röntgenkuvat.

Potilastiedot ja tutkimustulokset digipalveluissamme

OmaMehiläinen on nopein ja vaivattomin keino tarkistaa omat potilastiedot, tutkimustiedot ja tutkimuskuvat.

OmaMehiläinen-digipalvelussa  tai maksuttomassa mobiilisovelluksessa näet Mehiläisen käynteihin liittyvät käyntitekstit, tutkimustulokset sekä röntgen- ja magneettikuvat. OmaMehiläisessä on nähtävillä lähes kaikki käyntiäsi koskeva tieto. Voit myös tulostaa itsellesi kertomustekstit ja tutkimustulokset OmaMehiläisen kautta. OmaMehiläiseen pääset joko kirjatumalla verkkopankkitunnuksillasi osoitteessa oma.mehilainen.fi  tai lataamalla mobiililaitteelle OmaMehiläinen-sovelluksen ja kirjautumalla sen käyttäjäksi. Maksuttoman mobiilisovelluksen voit ladata App Storesta  tai Google Playsta .

OmaMehiläisessä voit myös katsoa muita terveystietojasi, varata lääkäriajan tai käydä Digiklinikan lääkärillä ja uusia reseptin.

Potilastietojen tilaaminen ja saaminen

Jos kuitenkin haluat potilaskertomuksen tai tutkimuskuvat itsellesi paperilla, toimi näin

1. Tulosta Potilastietojen tilauslomake  ( pdf, 104 kB)verkkosivuiltamme tai pyydä lomake lääkärikeskuksestamme.

2. Täytä lomake ja tuo se mihin tahansa Mehiläisen lääkärikeskukseen (katso Mehiläisen toimipisteet tästä). Emme valitettavasti voi tietosuojasyistä ottaa tilauslomakkeita vastaan sähköisesti, esimerkiksi sähköpostilla.

3. Tuodessasi tilauslomakkeen esitäthän samalla kuvallisen henkilötodistuksen. Näin varmennamme henkilöllisyytesi ja pidämme huolta jokaisen asiakkaamme tietoturvasta. Henkilöllisyyden osoittamiseen käyvät seuraavat asiakirjat:

  • Passi (myöntäjänä Euroopan talousalueen (ETA) jäsenvaltio, Sveitsi tai San Marinon viranomainen)
  • Kuvallinen henkilökortti (matkustaja-asiakirjaksi hyväksyttävä henkilökortti, alaikäisen henkilökortti, ulkomaalaisen henkilökortti tai väliaikainen henkilökortti)
  • Ajokortti (Suomen viranomaisen myöntämä)
  • Kuvallinen kelakortti
  • Muukalaispassi tai pakolaisen matkustuskirja, jonka haltijanhenkilöllisyys on voitu luotettavasti varmistaa ja jonka Suomen viranomainen on myöntänyt

4. Postitamme tiedot sinulle kotiin 1–2 viikon kuluessa.