Saat halutessasi Mehiläisen lääkäri- ja diagnostiikkapalveluiden potilastiedot itsellesi. Potilastietoina voidaan toimittaa esimerkiksi lääkärikäyntien potilaskertomukset ja Mehiläisessä otetut tutkimuskuvat, kuten röntgenkuvat.

Potilastiedot ja tutkimustulokset digipalveluissamme

Tiesithän, että näet potilastietosi, tutkimustuloksesi sekä tutkimuskuvat OmaMehiläinen-digipalvelussa tai maksuttomassa mobiilisovelluksessa. Tunnistaudut palveluun verkkopankkitunnuksillasi ja mobilisovellukseen pin-koodilla tai sormenjäljellä. Mobiilisovelluksessa pystyt mm. katsomaan terveystietojasi, varaamaan ajan ja käymään Digiklinikalla lääkärillä tai uusimassa reseptin.

Potilastietojen tilaaminen ja saaminen

Jos haluat potilaskertomuksen tai tutkimuskuvat itsellesi paperilla, toimi näin

1. Tulosta Potilastietojen tilauslomake tai pyydä lomake lääkärikeskuksestamme.

2. Täytä lomake ja tuo se mihin tahansa Mehiläisen lääkärikeskukseen (katso Mehiläisen toimipisteet tästä). Emme valitettavasti voi tietosuojasyistä ottaa tilauslomakkeita vastaan sähköisesti, esimerkiksi sähköpostilla.

3. Tuodessasi tilauslomakkeen esitäthän samalla kuvallisen henkilötodistuksen. Näin varmennamme henkilöllisyytesi ja pidämme huolta jokaisen asiakkaamme tietoturvasta. Henkilöllisyyden osoittamiseen käyvät seuraavat asiakirjat:

  • Passi (myöntäjänä Euroopan talousalueen (ETA) jäsenvaltio, Sveitsi tai San Marinon viranomainen)
  • Kuvallinen henkilökortti (matkustaja-asiakirjaksi hyväksyttävä henkilökortti, alaikäisen henkilökortti, ulkomaalaisen henkilökortti tai väliaikainen henkilökortti)
  • Ajokortti (Suomen viranomaisen myöntämä)
  • Kuvallinen kelakortti
  • Muukalaispassi tai pakolaisen matkustuskirja, jonka haltijanhenkilöllisyys on voitu luotettavasti varmistaa ja jonka Suomen viranomainen on myöntänyt

4. Postitamme tiedot sinulle kotiin 1-2 viikon kuluessa.