Tervetuloa vastaanotolle!

Olen sairaanhoitaja Kati ja työskentelen Leppävaaran toimipisteellä.

Vastaanotollani annan migreenin estohoitoa Vyepti-valmisteella (CGRP-lääke). VYEPTI-valmistetta käytetään migreenin estohoitoon aikuisilla, joilla on vähintään neljä migreenipäivää kuukaudessa. Valmistetta ei suositella lapsille tai alle 18-vuotiaille nuorille. Tämä lääke voi vähentää migreenipäivien määrää ja parantaa siten elämänlaatua. Lääkeinfuusion teho alkaa jo 1.päivänä annostelun jälkeen. Migreenin esiintyvyys väheni jo 50 % 1. päivänä infuusion jälkeen. VYEPTI-hoidon voi aloittaa migreeniin perehtynyt neurologi. Kela-korvattavuus on saatavilla, jos asiakas on korvaukseen oikeutettu ja hoitava neurologi tekee B-lausunnon.

VYEPTI-infuusion aloittaa ja sitä valvoo terveydenhuollon ammattilainen. Infuusio annetaan potilaalle 3 kk välein. Infuusio ei vaadi esilääkitystä. Vyepti®-valmisteen käyttö on vasta-aiheista potilaille, joilla on yliherkkyys eptinetsumabille tai joillekin valmisteen apuaineille. Infuusion antaminen kestää n 30 min ja valmistelevat työt vievät aikaa 15-30 min. Varaathan 60 min hoitaja-ajan. Infuusio voidaan toteuttaa myös akuutin migreenin aikana ja voitte käyttää omia kohtauslääkkeitä hoitoa ennen. Ennen infuusiolle tuloa käyttehän lunastamassa lääkkeen apteekista. Varmistattehan itse, että apteekissa on lääkettä saatavilla hakupäivänä ennen infuusiota. (lääke säilytetään avaamattomana jääkaapissa)

Anvisningar för tidsbokning

VYEPTI-valmistetta käytetään migreenin estohoitoon yli 18-vuotiaille.

Infuusio annetaan 3 kk välein. Infuusio ei vaadi esilääkitystä. Vyepti®-valmisteen käyttö on vasta-aiheista potilaille, joilla on yliherkkyys eptinetsumabille tai joillekin valmisteen apuaineille.

Infuusion antaminen kestää n 30 min ja valmistelevat työt vievät aikaa 15-30 min. Varaathan 60 min hoitaja-ajan. Infuusio voidaan toteuttaa myös akuutin migreenin aikana ja voitte käyttää omia kohtauslääkkeitä hoitoa ennen.

Ennen infuusiolle tuloa käyttehän lunastamassa lääkkeen apteekista. Varmistattehan itse, että apteekissa on lääkettä saatavilla hakupäivänä ennen infuusiota. (lääke säilytetään avaamattomana jääkaapissa)

Specialområde och speicalkompetens

  • Sjukskötare

Språkkunskap

  • finska, modersmål
  • engelska, flytande

Verksamhetsställen

Mehiläinen Espoo Leppävaara
Hevosenkenkä 3, Panorama Tower
Öppet idag
08:00 - 18:00
Telefon, Tidsbokning010 414 0100Pris 0,084 €/min
Telefon, Växel010 414 0112Pris 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min