Sähköisen lääkemääräyksen maksu

Sähköinen lääkemääräys eli eResepti lisää asiakkaan lääke- ja hoitoturvallisuutta. Kun käytät sähköistä reseptiä, voit hakea lääkkeen mistä tahansa apteekista. Sähköisen reseptin tiedot tallentuvat kansalliseen reseptikeskukseen, ja ne ovat kaikkien apteekkien käytettävissä. Sähköisessä muodossa resepti pysyy myös tallessa.

eResepti maksaa 1,90 euroa/lääke

Maksulla katetaan kuluja, jotka syntyvät kansallisen Reseptikeskuksen käytöstä, eReseptin käytön mahdollistavista tietojärjestelmistä sekä järjestelmien ylläpidosta ja -työstä.

Paperinen resepti

Vuoden 2017 alusta lähtien lääkemääräykset tulee kaikissa tilanteissa tehdä pääsääntöisesti sähköisesti. Paperinen resepti ei kuitenkaan tallennu sähköiseen arkistoon ja siksi tarvitset sen aina mukaan apteekkiin. Paperinen resepti on mahdollinen vain poikkeustapauksissa.

Reseptin uusinta

Reseptin uusiminen Mehiläisessä käy helposti mobiilissa, paikan päällä tai soittopyynnön kautta. Lue lisää reseptin uusimisesta >>

Poliklinikkamaksu

Mehiläisellä on käytössään poliklinikkamaksu. Maksu kattaa asiakkaiden ajanvaraus-, ilmoittautumis- ja kassatapahtumaan liittyvät välittömät ja välilliset kulut. Näistä merkittävimpiä ovat henkilöstö-, toimitila-, tietoliikenne-, puhelin-, toimistotarvike- sekä järjestelmien kehitys- ja ylläpitokulut. Poliklinikkamaksua ei peritä pelkistä laboratorio- ja kuvantamiskäynneistä.