Pistoshoidoilla eroon rypyistä

Iän myötä ihon alla olevat kudokset alkavat löystyä. Löystyminen aiheuttaa ryppyjä kohtiin, joissa lihasten liike tapahtuu. Ikääntymisen myötä myös auringolle altistumisen haittavaikutukset alkavat näkyä. Pistoshoidoilla korjataan vähäisiä ikääntymiseen liittyviä muutoksia ja pyritään saamaan sileämpi ja nuorekkaampi ilme.

Pistoshoidot jaetaan lihaksen toimintaan vaikuttaviin pistoksiin ja täyteaineisiin.

Botuliinihoito vaikuttaa lihaksen toimintaan

Lihaksen toimintaan vaikuttavissa hoidoissa käytetään aineena botuliinitoksiinia, joka rentouttaa ryppyä aiheuttavaa lihasta ja siten silottaa ihoa.

Botuliinihoito (ns. Botox-hoito) on nopea ja lähes kivuton toimenpide. Hoidolla voidaan silottaa muun muassa kulmakarvojen välisiä ns. Sibelius-ryppyjä, otsan ryppyjä, lähellä silmiä olevia “hymyryppyjä” sekä kaulalla paksuina juonteina näkyviä ryppyjä.

Hoito tehdään plastiikkakirurgin vastaanotolla. Pistosten määrä riippuu hoidettavasta alueesta. Botuliinihoidolla voidaan hoitaa myös esimerkiksi kainaloiden tai kämmenten liiallista hikoilua, migreeniä ja kasvojen lihasten epätasapainoa.

Botuliinihoidon vaikutus kestää yleensä kolmesta kuuteen kuukautta. Mikäli hoitoa ei uusita, poistuu botuliinitoksiini kehosta kokonaan, ja ulkonäkö palautuu hoitoja edeltävään tilaan.

Täyteaineilla tehtävä pistoshoito

Täyteaineilla tehtävässä hoidossa ihon alle pistetään hyaluronihappopohjaisia täyteaineita. Hyaluronihappo on turvallinen, biohajoava aine, jota esiintyy ihossa myös luonnostaan. Ihon alle pistettävä täyteaine täyttää juonteita, uurteita ja kasvojen madaltuneita alueita. Niiden avulla saadaan lisättyä täyteläisyyttä myös huuliin ja poskiin.

Täyteaineilla tehdyn hoidon tulokset eivät ole pysyviä, vaan täyteaineet häviävät elimistöstä vähitellen. Yleensä tulokset pysyvät noin 8–12 kuukauden ajan.

Täyteaineita voidaan käyttää myös yhdessä muiden toimenpiteiden kuten laserhoidon , silmäluomien leikkauksen  tai kasvojenkohotusleikkauksen  kanssa.

Varaa aika Mehiläisen plastiikkakirurgin tai ihotautilääkärin vastaanotolle Mehiläisen ajanvarauspalvelusta  tai soittamalla Mehiläisen asiakaspalveluun 010 414 00 (0,084 €/min).

Asiantuntijat ja toimipisteet

Stephan Dietz
Plastiikkakirurgi,kirurgian erikoislääkäri
9.6
Timo Halonen
LL, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
9.8
Sarianna Joukainen
LL, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Terhi Järvinen
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri
9.7
heinäkuu 2021viikko 30