Alppihiihtäjä Erika Pykäläinen: kuntoutus edennyt pikavauhtia Keski-Euroopan harjoittelurinteille

Blogi 18.1.2021

Vuosi vaihtui rauhallisin mielin ja pääsin vihdoinkin takaisin mäkeen. Vuosi 2021 alkoi Suomulla naisten maajoukkueen uusimman valmentajan Jukka Rajalan seurassa, jossa olin kokeilemassa paluutani keppien kiertelyyn. Nilkka tuntui hyvältä, vaikkakin välillä ärtyi hieman, mutta levon jälkeen nilkka tuntui taas paremmalta. Riikka ja Rosa treenasivat ja kisasivat silloin Alpeilla, mutta koimme, että minun on parempi aloittaa ihan rauhassa kotisuomen helpoimmissa olosuhteissa. Varsinkin kun paluu suksille tapahtuu täysin omien ehtojen mukaisesti ja silloin laskupäiväni poikkeaa jonkin verran muun joukkueen tarpeista.

Loppiaisen jälkeen suuntasin muutamaksi päiväksi kotiin ja kävin niiden päivien aikana joukkueemme lääkärin Sikri Tukiaisen vastaanotolla Helsingissä. Sikri katsasti nilkan tilannetta ja kaikki näytti olevan hyvällä mallilla.

Keppikiertelyn alkukokeilut menivät kuitenkin niin hyvin, että päätimme lähteä kohti vaikeimpia rinteitä, joten olen tällä hetkellä Keski-Euroopassa harjoittelemassa. Täällä on tullut jonkin verran uutta lunta, mutta harjoitukset etenee suunnitelmien mukaan ja jalka tuntuu edelleen ihan hyvältä. Tarkoitus olisi parin viikon kuluttua kokeilla hieman kisaamista, tosin edetään askel kerrallaan ja tehdään päätökset vasta lähempänä h-hetkeä. Katsotaan päivittäin miten treenit lähtevät kulkemaan, ja miten jalka kestää kovempia pintoja ja iskuja.

Olen kuntoutuksessa tehnyt kaiken voitavani, jotta ei jäisi jossiteltavaa. Seuraavaksi haen laskuni samalle tasolle kuin se oli ennen loukkaantumista, ja haluan kehittyä siitä vielä nopeammaksi. Innolla odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan! Jatkan tietenkin laadukasta työn tekoa ja nilkan prosessi ei tähän lopu, vaan jatkuu vielä pitkin kautta.

- Erika