Alppihiihtäjä Erika Pykäläinen: Matkani takaisin mäkeen

Blogi 2.11.2020

Heti alkuun kerron lyhyesti kuka olen? Nimeni on Erika Pykäläinen ja olen 19-vuotias maajoukkue alppihiihtäjä Hyvinkäältä.

Tälle blogille on myös tarkoituksensa, sillä noin kolme viikkoa sitten vasemmasta nilkasta murtui telaluu. Olin valmistautumassa Söldenin maailman cupin avaukseen, kun viikkoa ennen kilpailua kaaduin treeneissä ja jalkani vääntyi. Onneksi polven tukilihakset suojasivat polven ja polveen ei tullut mitään vaurioita. Leikkausta tämä murtuma ei vaadi, mutta aikaa kyllä.

Harmillinen takapakki näin kauden alkuun, sillä vauhti oli kohdillaan ja olin valmis näyttämään mihin pystyn jo Söldenissä. Nyt saa kilpailut kuitenkin hetken odottaa, mutta olen varma, että tulen vielä kilpailemaan tällä kaudella.

Valehtelisin jos väittäisin, että tämä olisi helppoa. Edelleen yritän prosessoida tilannetta, ja koen, että tämä on henkisesti hankalampaa kuin fyysisesti. On ollut hienoa nähdä kuinka paljon apua Urheilu Mehiläisellä on antaa. Urheilu Mehiläinen mahdollistaa täysin paluuni takaisin mäkeen sekä fyysisesti että henkisesti.

Yritän pysyä positiivisena ja optimistisena tämän tilanteen suhteen. Olen oppinut tämän loukkaantumisen kautta paljon jo näin lyhyessäkin ajassa. Olen oppinut olemaan todella kiitollinen jokapäiväisistä asioista, ja vielä kiitollisempi siitä, että minulla on mahdollisuus urheilla lähes täyspäiväisesti.


Suurin motivaation lähde on ehdottomasti halu päästä laskemaan, teen jokaisesta päivästä parhaan mahdollisen, jotta sitten kun palaan takaisin mäkeen ei tarvitsisi jossitella. Parasta tällä hetkellä on itseluottamukseni. Uskon ja tiedän, että tulen vielä saavuttamaan paljon tämän lajin parissa. Luulen, että se on myös yksi syy miksi jaksan nähdä niin paljon vaivaa päivästä toiseen.

Pääsette seuraamaan minun kuntoutumista seuraavien kuukausien aikana tämän blogin kautta, sekä minun omalta käyttäjältäni instagramista @erika.pykalainen

- Erika

Urheilu Mehiläinen toimii alppi- ja freestylemaajoukkueiden yhteystyökumppanina kaudella 2020-2021.