Sonja Toivola

Fysioterapeutti

Olen tarkka, empaattinen ja kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnistasi kiinnostunut fysioterapeutti. Etsin kanssasi ratkaisuja monenlaisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin, olit sitten ammattiurheilija tai istumatyöntekijä tai jotain siltä väliltä. Erityisosaamista minulla on äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiasta, kivunhoidosta (esimerkiksi selkäkivut) ja faskiakäsittelyistä. Ihmiskeho on äärettömän kiinnostava kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja pyrin etsimään aina syyn oireillesi, enkä pelkästään hoitamaan oireita. Tarjoan lantionpohjan fysioterapiaa kaikenikäisille ja sukupuoleen katsomatta, lääkärin lähetteellä ja ilman.

Kiinnostus hyvinvoivaan kehoon on tullut pitkän tanssitaustan kautta, minkä lisäksi olen rakastanut juoksemista aina. Koen olevani ikuinen oppija fysioterapian erikoisosaamisalalla, jossa uutta tutkimustietoa tulee jatkuvasti ja näkökulmia tulee pystyä muuttamaan ja laajentamaan uuden tiedon myötä. Ymmärrän paljon erilaisista tanssijoiden ja juoksijoiden tuki- ja liikuntaelinvaivoista sekä lantionpohjan tuesta näissä lajeissa niin nuorilla synnyttämättömillä kuin synnytyksen jälkeenkin. Synnytyksen jälkeinen paluu juoksun tai muun urheilun pariin on yksi lempiaiheitani, ja tuen sinua matkalla harrastuksesi tai fyysisen ammattisi pariin turvallisesti, mutta progressiivisesti.

Erityisiä ammatillisia osaamisalueitani ovat miesten ja naisten lantionpohjan toimintahäiriöt, kuten mm. virtsan- ja ulosteenkarkailu, gynekologiset laskeumat, lantionpohjan kivut (vulvodynia, endometrioosi, yhdyntäkivut, erektiokivut ja -häiriöt, lantionpohjan pitkittyneet kiputilat). Apua saat myös tarpeeseen käydä häiritsevän usein vessassa, epävarmuuteen raskausajan liikkumisen suhteen ja tukea synnytykseen valmistautumiseen sekä raskausajasta ja synnytyksestä toipumiseen, kuten esimerkiksi suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen sekä alatie- ja sektiosynnytyksestä toipumiseen. Teen myös manuaalisista hoitoja leikkausten jälkeisille arville, kuten sektio- ja episiotomia-arvet sekä rintasyöpäleikkausten arvet. Monet raskausajan ja synnytyksen jälkeisen ajan kiputilat ja haasteet olisivat laadukkaalla fysioterapialla vähennettävissä tai hoidettavissa. Käynnillä voit kysyä myös erilaisista imetykseen liittyvistä aiheista, sillä minulla on myös imetysohjaajan koulutus. Opiskelen työn ohella seksologiaa, ja valmistun seksuaalineuvojaksi 2023.

Tyypillisiä syitä hakeutua äitiys- tai lantionpohjan fysioterapian vastaanotolleni ovat:

-lantionpohjan toimintahäiriöt -lantionpohjan ja lantion alueen kivun hoito -raskausajan fysioterapia ja synnytykseen valmentautuminen -synnytyksen jälkeinen kuntoutus -suorien vastalihasten erkauman kuntoutus -arpikäsittelyt

Hinnoittelu:

Ensikäyntiaika 60min 100e / jatkokäynti 45min 87e

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus synnytyksen jälkeen 90min 130e

Tervetuloa vastaanotolle!

Ajanvarausohje

Suosittelen ensikäyntiajaksi 60min ajan varaamista, ja jatkokäynneille joko 45min tai 60min.
Fysioterapeuttinen jälkitarkastus synnytyksen jälkeen 90min.

Esteettömyystieto: Rakennuksessa on hissi, mutta melko pieni. Jos saavut isojen lastenrattaiden kanssa, esteetön kulku löytyy sisäpihalta. Pääset sinne Bulevardin puolelta porttikongista. Ovessa on puhelinnumero johon soittamalla tulemme avaamaan sinulle pääsyn hissiin.

Erikoisalat ja erityispätevyydet

 • Fysioterapia

Kiinnostuksen kohteet

 • Virtsankarkailu
 • Raskaus ja synnytys
 • Tuki- ja liikuntaelinongelmat
 • Lantionpohjan toimintahäiriöt ja kiputilat
 • Gynekologiset laskeumat

Tutkinnot

 • Fysioterapeutti

Kielitaito

 • suomi, äidinkieli
 • ruotsi, työkieli
 • englanti, sujuva

Palvelut

 • Lantionpohjan fysioterapia
 • Syvien vatsalihasten ultraäänitutkimus
 • Terapeuttinen harjoittelu
 • Imetysohjaus
 • Äitiysfysioterapia
 • Fysioterapiakäynti

Toimipisteet

Mehiläinen Helsinki Bulevardi
Bulevardi 22
Suljettu tänään
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min