Saara Ekholm

Occupational Therapist

Olen toimintaterapeutti ja neuropsykiatrinen valmentaja, jonka työskentelyn lähtökohtana on asiakkaan aito ja lämmin kohtaaminen. Työskentelen lasten, nuorten ja työikäisten parissa toteuttaen sekä toimintaterapeutin arviointeja että terapiatyötä. Asiakaskuntani koostuu pääasiassa nuorista ja nuorista aikuisista, joiden toimintakykyyn on vaikuttamassa erilaisia neuromoninaisuuteen ja/tai mielenterveyteen liittyviä tekijöitä.

Minulla on monista näkökulmista karttunutta laaja-alaista osaamista kokonaisvaltaisesta työ- toimintakyvyn tukemisesta ja yksilön toimijuuden vahvistamisesta. Olen työskennellyt toimintaterapeuttina sekä julkisella että yksityisellä sektorilla toteuttaen arviointi- ja terapiatyötä sekä nuorille aikuisille suunnattua moniammatillista neuropsykiatrista kuntoutusta. Nuorten aikuisten työ- ja toimintakyvyn tukemisen parissa olen työskennellyt myös työhönvalmentajana osana Ohjaamo-toimintaa. Olen aikaisemmalta ammatiltani tradenomi ja tuossa ammatissa työskennellyt vuosia nuorten aikuisten työelämätaitojen tukemisen äärellä. Joulukuussa 2023 valmistun työkykykoordinaattoriksi.

Minulle tärkeintä terapiatyössä on hyvän luottamussuhteen rakentaminen, asiakkaan ohjaaminen oivalluksiin sekä asiakkaan pystyvyyskokemusten vahvistaminen. Ratkaisukeskeinen työskentelyote, asiakkaan tukeminen vahvuuksiensa valjastamiseen sekä osallistumista tukevien ympäristötekijöiden löytäminen ovat tärkeitä tehtäviäni asiakkaan rinnalla. Ihminen ei toimi tyhjiössä, vaan ympäristö kaikissa sen ominaisuuksissaan vaikuttaa asiakkaan mahdollisuuksiin osallistua omaan arkeensa mielekkäällä ja merkityksellisellä tavalla. Siksi myös asiakkaan lähipiirin ja verkoston kanssa työskentely on tärkeää.

Kielitaito

  • suomi, työkieli

Toimipisteet

Mehiläinen Terapiaklinikka Oulu
Uusikatu 53
Puhelin, Ajanvaraus050 449 7739Hinta 0,084 €/min