Hoitajapäivä 2023

Mehiläinen järjesti kaikille hoitajille työnantajasta riippumatta avoimen ja maksuttoman Hoitajapäivä 2023 -virtuaalitapahtuman 12.5.2023.

Mehiläisen Hoitajapäivää vietettiin kolmannen kerran kansainvälisenä sairaanhoitajapäivänä 12.5.2023 suorana Helsingin Sanomatalosta. Hoitajapäivän tallenne katsottavissa kahden viikon ajan.

Katso tallenne

Teemana oivalluksia työhyvinvoinnista

Tämän vuoden Mehiläisen Hoitajapäivän teemana oli oivalluksia työhyvinvoinnista – millaisilla arjen pienillä teoilla voit luoda parempaa työhyvinvointia itsellesi ja ympärillesi? Millaiset asiat vaikuttavat omaan hyvinvointiin.

Virtuaalitapahtuma oli avoin kaikille hoitajille työnantajasta tai etuliitteestä huolimatta – myös hoitoalan opiskelijat olivat lämpimästi tervetulleita.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Mehiläisen Hoitajapäivän 2023 juonsi tuttuun tapaan Ernest Lawson.

Hoitajapäivän ohjelma

12.05 Ylpeästi omassa ammatissa, median moniottelija Katja Ståhl

12.55 Joka paikassa hälyttää – miten kognitiivisella ergonomialla voi lisätä työn hallinnan tunnetta? Johtava työterveyspsykologi, Suvi Suortamo, Mehiläinen

13.15 Taukojumppa, työhyvinvointi- ja liikuntapäällikkö Johanna Tokola, Mehiläinen

13.20 Mietelauseita arkeen – sisäisen puheen merkitys, kirjailija ja vaikuttaja Henriikka Rönkkönen

13.50 Keskustelu: Miten muutan ajatuksia ja aikomuksia teoiksi?

13.55 Tietoisku: Vyöruusun rokottamisen hyödyistä, Nina Kasvio, GSK

14.00–14.15 Tauko

14.15 Konkretiaa pöytään – parempaa työhyvinvointia työyhteisössä, johtava organisaatiopsykologi Pekka Tölli, Mehiläinen

14.40 Mitä jos se suuttuu? Palautteen antamisen ja vastaanottamisen taito, People Specialist Josetta Lehtonen, Mehiläinen

15.00 Hengitysharjoitus, psykofyysinen fysioterapeutti Outi Aavanlaki

15.05 Sharing is Caring – lisää hyvinvointia tiedon jakamisella, mielenterveyskuntoutuksen laatujohtaja Jari Koskisuu, Mehiläinen

15.25 Keskustelu: Miten panostaa työkulttuuriin ja tiimien hyvinvointiin?

15.45 Loppusanat, toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää, Mehiläinen

16.00 Tilaisuus päättyy

Puhujat

Henriikka Rönkkönen
Kirjailija ja vaikuttaja

"Elämä muuttuu koko ajan paremmaksi."

Miten me puhumme itsellemme, vaikuttaa ajatteluumme ja tekoihimme. Henriikka avaa puheenvuorossaan sitä, miten kauniilla sisäisellä puheella voit elää parempaa ja lempeämpää arkea.

Jari Koskisuu
Laatujohtaja

Mehiläisen mielenterveyskuntouksen laatujohtaja, jolla on vahva asiantuntemus ihmisen mielenterveyden häiriöiden kuntoutumisesta. Teemasta Jari on mm. kirjoittanut useamman kirjan.

Josetta Lehtonen
People Specialist

Sosiaalipsykologi, joka on kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista aina mielenterveydestä ihmisten väliseen kommunikointiin.

Katja Ståhl
Toimittaja, juontaja, median moniottelija

Katja Ståhl on pitkän linjan mediaosaaja. Takana on niin Suosikin päätoimittajuutta kuin uutistoimittajuuttakin. Välissä radiota ja televisiota. Katja inspiroi esimerkillään kuulijoitaan – onhan hän aloittanut tv-uransa 1995 ja on nyt huipulla. Jyrkistä Elämäni biisiin on pitkä matka ja täynnä uskomattomia tarinoita. Jos Katja on kyennyt siihen, kykenet sinäkin.

Miten inspiroitua ja pitää kiinni omasta osaamisestaan? Miten ylpeys omasta tekemisestään on auttanut Katjaa urallaan?

Pekka Tölli
Johtava organisaatiopsykologi

Mehiläisen johtava organisaatiopsykologi, jonka intohimona on auttaa tiimejä ja organisaatioita voimaan hyvin.

Suvi Suortamo
Johtava työterveyspsykologi

Mehiläisen johtava työterveyspsykologi, jolla on vahva kokemus terveydenhoitoalalta.

Yhteystiedot ja järjestäjä

Lisätietoja tapahtumasta

Mehiläinen Oy, tilailme- ja tapahtumapäällikkö Lotta Norokytö, lotta.norokyto@mehilainen.fi

Tapahtuman järjestää Mehiläinen Oy

Mehiläisen kasvun, kehityksen ja laadun keskeinen edellytys on osaavista ammattilaisista koostuva sitoutunut henkilöstömme. Meillä työskentelee ammattilaisia laajalla koulutus- ja tehtäväkirjolla, nuorimpien työntekijöiden ollessa alle 20-vuotiaita ja kokeneimpien yli 70-vuotiaita.

Mehiläinen on työnantajana – myös työntekijöiden omien kuvausten mukaan – tasa-arvoinen, tasapuolinen ja suvaitseva. Haluamme olla työyhteisö, jossa arvostetaan ihmisten erilaisuutta ja siitä kumpuavia vahvuuksia. Haluamme tarjota hyvän työntekijäkokemuksen joka päivä.

Sosiaali- ja terveysalalla työvoiman tarve tulee kasvamaan lähivuosina merkittävästi ja rekrytoinnin muuttuminen haastavammaksi näkyy myös Mehiläisen toimintaympäristössä. Suurena, nopeasti kasvavana toimijana Mehiläisellä on erinomaiset mahdollisuudet tarjota hyviä työpaikkoja ammattilaisille. Panostamme jatkossa yhä vahvemmin koulutukseen, valmennuksiin, sisäisten urapolkujen mahdollisuuksiin sekä henkilöstön kuuntelemiseen.

Rekisteriseloste:
Henkilötietojen käsittely Mehiläisen järjestämissä tapahtumissa

Lisätietoa Hoitajapäivistä

Mikä on Mehiläisen Hoitajapäivä?

Tämän vuoden Mehiläisen Hoitajapäivän teema oli oivalluksia työhyvinvoinnista – millaisilla arjen pienillä teoilla voit luoda parempaa työhyvinvointia itsellesi ja ympärillesi? Millaiset asiat vaikuttavat omaan hyvinvointiin.

Inspiroidu ja heittäydy mukaan lämminhenkiseen lähetykseen. Kuule mielenkiintoisia puheenvuoroja ja oivalluksia työhyvinvoinnista, inspiroidu ja ammenna ajatuksia käytännön työhön. Heittäydy päiväksi tai edes hetkeksi lämminhenkisen lähetyksen seuraan.

Tapahtuma järjestetään virtuaalisena, tarkoittaen sitä, että ilmoittautumisen jälkeen pääset seuraamaan tapahtumaa selainalustalla omalla tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Katso tapahtumalähetystä rennosti kotisohvalla, bussissa työmatkalla tai työpaikalla yhdessä työkavereiden kanssa! Voit myös osallistua tapahtumaan koko päiväksi tai vain osaksi päivää – miten sinulle parhaiten sopii.

Kenelle Hoitajapäivä on tarkoitettu?

Hoitajapäivä oli avoin virtuaalitapahtuma kaikille hoitajille etuliitteestä tai työnantajasta huolimatta – kutsumme kaikki mukaan! Myös opiskelijat ja eläköityneet hoitajat olivat lämpimästi tervetulleita. Päivän aikana kuultiin ja opittiin varmasti paljon kaikkea uutta, mutta ennen kaikkea halusimme juhlistaa teitä, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia.

Milloin ja missä Hoitajapäivä järjestetään?

Mehiläisen Hoitajapäivää vietettiin kolmannen kerran kansainvälisenä sairaanhoitajapäivänä 12.5.2023.

Virtuaalitapahtuma oli avoin kaikille hoitajille työnantajasta tai etuliitteestä huolimatta – myös hoitoalan opiskelijat olivat lämpimästi tervetulleita.

Kaikki ilmoittautuneet saivat muistutuksen tapahtumasta sähköpostilla ennen tapahtuman alkua. Sähköpostiviestissä oli mukana sisäänpääsylinkki tapahtuma-alustalle, joka aktivoitui 30 min ennen tapahtuman alkua, 12.5.2023.

Tapahtuma-alusta toimi kaikilla internet-selaimilla, eikä sitä varten tarvinnut ladata erillistä sovellusta tai ohjelmaa.

Lataa ilmainen opas arjen ja työhyvinvoinnin tueksi

Lisää aiheesta