Mehiläisen Hoitajapäivä 2022

Mehiläisen Hoitajapäivää vietettiin kansainvälisenä sairaanhoitajapäivänä 12.5.

Suurkiitos kaikille Mehiläisen Hoitajapäivään osallistuneille! Osallistujia päivän aikana oli huimat 800 uniikkia katselijaa. Päivän aikana saimme kuulla laajasti puheenvuoroja aina monimuotoisuudesta työhyvinvointiin saakka.

Mehiläisen Hoitajapäivän 2022 teemana on kohtaaminen

Virtuaalitapahtuma on avoin kaikille hoitajille työnantajasta tai etuliitteestä huolimatta – myös hoitoalan opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita.

Kuinka kohdata ja huomioida erilaisia potilas- ja asiakasryhmiä hoitotyössä, unohtamatta itseään ja työkaveria työpäivän aikana? Kuule parhaita toimintatapoja mm. asiakas- ja potilasryhmien monimuotoisuuden huomioimiseen ja vinkkejä miten kohdata asiakas etänä, esimerkiksi puhelin- ja digihoitajan työssä. Inspiroidu ja heittäydy mukaan lämminhenkiseen lähetykseen.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Mehiläisen Hoitajapäivän 2022 juontaa tuttuun tapaan Ernest Lawson.

Työkaverin ja itsensä kohtaaminen työyhteisössä

Keynote-puhujana Lorenz Backman

Kehollisuus, ajatukset ja tunteet ovat yhteydessä toisiinsa. Tapamme tuoda esiin ja ilmaista tunteitamme välittyy työyhteisön tunneilmapiiriin ja vaikuttaa kohtaamisiin työpaikalla. Lorenz Backmanin puheenvuoro havainnollistaa, miten kehonkieli ja kehollisuus ovat yhteydessä mielentiloihin ja kohtaamisten vaikuttavuuteen. Olemme itse vastuussa siitä, millaisen ilmapiiriä ympärillemme luomme ja millaista käytöstä edustamme.

Teema jatkuu asiantuntijapuheenvuoroilla sekä yhteisellä paneelikeskustelulla, tavoitteena parantaa jokaisen voimavaroja ja jaksamista hoitajan työssä.

Monimuotoisuuden huomioiminen hoitajan työssä

Keynote-puhujana Sara Salmani

Kuinka huomioida asiakkaiden ja potilaiden monimuotoisuus hoitajan työssä? Miten olla sensitiivinen moninaisten taustojen, sukupuolten ja vähemmistöjen kohtaamisessa? Sara puhuu rohkeasti tiedostamattomien ennakkoluulojen ja stereotypioiden tunnistamisesta.

Keskustelu jatkuu asiantuntijapuheenvuoroilla ja paneelikeskustelulla. Tavoitteena on, että jokainen saisi rohkeutta siihen, mitä ja miten uskaltaa puhua kohdatessaan moninaisuutta.

Asiakkaan kohtaaminen etänä

Keynote-puhujana Kari Korkiakoski

Digitalisaatio ja sähköinen viestiminen on mullistanut myös hoitajan työn. Kuinka kohdata asiakas etänä erilaisilla digitaalisilla alustoilla ja puhelimessa? Käytännönvinkkejä ja näkökulmia etäasiakaskohtaamiseen tarjoaa toimitusjohtaja, Kari Korkiakoski.

Teemaan paneudutaan syvemmin asiantuntijapuheenvuorolla sekä yhteisellä paneelikeskustelulla. Tarkoituksena on, että jokainen saisi käytännöntyökaluja, miten hoitaa ja konsultoida asiakkaita ja potilaita puhelimessa ja digitaalisilla alustoilla.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Hoitajapäivän ohjelma

11.00 Tilaisuus alkaa, tervetulosanat

11.15 Keynote: Keho ja mieli – Kuinka lisätä psykologista turvallisuutta työpaikan kohtaamisissa, Lorenz Backman

11.45 Työ voimavarana, Maaret von Wright, Mehiläinen

12.05 Työhyvinvointia itsensä ja työkaverin huomioimisella, Hely Snellman, Mehiläinen

12.25 Paneelikeskustelu

Tauko: Ernest Lawsonin & Anniina Koivuniemen tanssiopetus

13.10 Keynote: Digiajan Asiakaskokemus, Kari Korkiakoski

13.40 Kirjaaminen on kohtaaminen, Katja Åker, Metropolia

14.00 Paneelikeskustelut

14.22 Monimuotoisuuden huomioiminen hoitajan työssä, Sara Salmani

Tauko: Tietoisku GSK Vyöruusurokote

14.32 Keynote: Monimuotoisuuden huomioiminen hoitajan työssä, Sara Salmani

15.00 Hyvä kohtaaminen, Anne Nurro, Ykköskoti ja Onnikoti Kartano, Joutsa

15.20 Sukupuolen moninaisuus, Juha Kilpiä, Aktuaali

15.40 Paneelikeskustelu

Ernest Lawsonin loppuyllätys!

16.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen on päättynyt

Yhteystiedot ja järjestäjä

Lisätietoja tapahtumasta

Mehiläinen Oy, tilailme- ja tapahtumapäällikkö Lotta Norokytö, lotta.norokyto@mehilainen.fi

Tapaus Oy, tuottaja Taru Suokas, taru.suokas@tapaus.fi

Tapahtuman järjestää Mehiläinen Oy

Mehiläisen kasvun, kehityksen ja laadun keskeinen edellytys on osaavista ammattilaisista koostuva sitoutunut henkilöstömme. Meillä työskentelee ammattilaisia laajalla koulutus- ja tehtäväkirjolla, nuorimpien työntekijöiden ollessa alle 20-vuotiaita ja kokeneimpien yli 70-vuotiaita.

Mehiläinen on työnantajana – myös työntekijöiden omien kuvausten mukaan – tasa-arvoinen, tasapuolinen ja suvaitseva. Haluamme olla työyhteisö, jossa arvostetaan ihmisten erilaisuutta ja siitä kumpuavia vahvuuksia. Haluamme tarjota hyvän työntekijäkokemuksen joka päivä.

Sosiaali- ja terveysalalla työvoiman tarve tulee kasvamaan lähivuosina merkittävästi ja rekrytoinnin muuttuminen haastavammaksi näkyy myös Mehiläisen toimintaympäristössä. Suurena, nopeasti kasvavana toimijana Mehiläisellä on erinomaiset mahdollisuudet tarjota hyviä työpaikkoja ammattilaisille. Panostamme jatkossa yhä vahvemmin koulutukseen, valmennuksiin, sisäisten urapolkujen mahdollisuuksiin sekä henkilöstön kuuntelemiseen.

Rekisteriseloste:
Henkilötietojen käsittely Mehiläisen järjestämissä tapahtumissa

Hoitajapäivän hyvinvointiopas

Hoitajapäivän kirjasesta löydät vinkkejä ja ajatuksia oman arjen ja työhyvinvoinnin tueksi.

Avaa ja lataa Hoitajapäivien hyvinvointiopas

Lisätietoa Hoitajapäivistä:

Mikä on Mehiläisen Hoitajapäivä?

Hoitajapäivä on kaikille hoitoalan ammattilaisille avoin virtuaalitapahtuma työnantajasta tai etuliitteestä riippumatta. Tänä vuonna Mehiläisen Hoitajapäivän teemana on kohtaaminen: miten kohdata työkaverit ja itsensä työpaikalla, kun paineet ja kiire on kova, kuinka kohdata asiakkaita etänä ja miten huomioida monimuotoisuus hoitajan työssä. Kuule mielenkiintoisia puheenvuoroja kohtaamisesta, inspiroidu ja ammenna ajatuksia käytännön työhön. Heittäydy päiväksi tai edes hetkeksi lämminhenkisen lähetyksen seuraan.

Tapahtuma järjestetään virtuaalisena, tarkoittaen sitä, että ilmoittautumisen jälkeen pääset seuraamaan tapahtumaa selainalustalla omalla tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Katso tapahtumalähetystä rennosti kotisohvalla, bussissa työmatkalla tai työpaikalla yhdessä työkavereiden kanssa! Voit myös osallistua tapahtumaan koko päiväksi tai vain osaksi päivää – miten sinulle parhaiten sopii.

Osallistu ja vaikuta

Tapahtuma-alustalla pääset osallistumaan keskusteluun chatin kautta sekä jakamaan mielipiteesi reaaliaikaisissa kyselyissä.

Tapahtumaan ei voi osallistua ilmoittautumatta. Ilmoittautuminen on auki koko tapahtuman ajan. Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu hoitajapäivään

Kenelle Hoitajapäivä on tarkoitettu?

Hoitajapäivä on avoin virtuaalitapahtuma kaikille hoitajille etuliitteestä tai työnantajasta huolimatta – kutsumme kaikki mukaan! Myös opiskelijat ja eläköityneet hoitajat ovat lämpimästi tervetulleita. Päivän aikana kuulet ja opit varmasti paljon kaikkea uutta, mutta ennen kaikkea haluamme juhlistaa teitä, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Milloin ja missä Hoitajapäivä järjestetään?

Hoitajapäivä järjestetään kansainvälisenä sairaanhoitajapäivänä, 12.5.2022 klo 11–16 virtuaalitapahtumana. Pääset seuraamaan suoraa lähetystä ilmoittautumisen jälkeen tapahtuma-alustalla omalla tietokoneella, tabletilla, puhelimella tai muulla mobiililaitteella.

Voit ilmoittautua tapahtumaan heti mukaan! Saat muistutuksen tapahtumasta sähköpostilla ennen tapahtuman alkua. Sähköpostiviestissä on mukana sisäänpääsylinkki tapahtuma-alustalle, joka aktivoituu 30 min ennen tapahtuman alkua, 12.5.2022 klo 10.30. Tapahtuma-alusta toimii kaikilla internet-selaimilla, eikä sinun tarvitse ladata erillistä sovellusta tai ohjelmaa.

Ilmoittautuminen on päättynyt