Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on monikäyttöinen hoitomuoto, jossa fysioterapeutti kiinnittää asiakkaan iholle teippiä. Kuntoutuksen ammattilaisena fysioterapeutti osaa valita yksilöllisesti vaivaasi sopivan teippaustekniikan.

Kinesioteippaus tiiviisti

 • Kinesioteippaus on fysioterapiassa käytetty hoitomuoto ja monipuolinen tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitomenetelmä.
 • Kinesioteipin käyttö pohjautuu fysioterapiassa aina esitietoihin, asiakkaan haastatteluun ja tutkimukseen. Näiden perusteella valitaan oikea teippaustekniikka.
 • Fysioterapeuttimme käyttävät kinesioteippausta monipuolisesti osana kokonaisvaltaista hoitoa – varaa aika fysioterapeutin vastaanotolle.

Palvelut

Fysioterapeuttimme käyttävät kinesioteippausta monipuolisesti osana kokonaisvaltaista hoitoa.

Tutustu ammattilaisiimme, jotka tekevät kinesioteippausta.

Myös asiakaspalvelumme 010 414 00 (0,084 €/min) auttaa mielellään sopivan ammattilaisen löytämisessä ja ajan varaamisessa.

Varaa aika fysioterapeutille

Kinesioteippauksella voidaan ohjata olkapään ja hartiarenkaan asentoa sekä vaikuttaa lihas- ja nivelrakenteiden toimintaan. Asentoa ohjaamalla voidaan ennaltaehkäistä olkahartiarenkaan kipuongelmien syntymistä tai lievittää jo olemassa olevaa kipua.

Kyynärnivelen alueella teippauksella voidaan tukea ja estää esimerkiksi yliojentuvaa kyynärniveltä ja lievittää kyynäralueen lihas-jänne -rakenteiden kipua esimerkiksi tenniskyynärpäässä.

Kinesioteippausta käytetään usein seuraavissa vaivoissa:

 • hartiarenkaan virheellisen asennon korjaus
 • olkahartiarenkaan nivelten ja lihasten toimintahäiriöt
 • ahdas olkapääoireyhtymä
 • jäätynyt olkapää
 • erilaiset lihas- sekä jännevammat
 • estetään olkapään liiallinen liikkuminen sijoiltaan menon jälkeen
Varaa aika

Ranteen alueella kinesioteippausta käytetään jännerakenteiden kipuongelmissa sekä tukemaan muun muassa sorminivelten tai peukalon tyviniveltä yliliikkuvuus- tai kulumaongelmissa.

Varaa aika

Selän alueella teippauksella on hyviä käyttökohteita selkärangan asennon hallinnan ohjaamisessa ja sitä kautta alaselän kiputilojen ehkäisemisessä ja lievittämisessä.

Samoin teippauksella voidaan vaikuttaa selän lihastoimintahäiriöissä tyypillisesti yliaktiivisten ojentajalihasten rentouttamisessa. Tyyppiesimerkkinä ovat yliliikkuvuusongelmat ja notkoselkä.

Kinesioteipillä voidaan myös tukea kivuliasta selkää ja jopa estää ei-toivottua kivuliasta liikesuuntaa esimerkiksi akuutissa lumbagossa tai välilevyperäisissä kiputiloissa.

Kuten alaselän kohdalla myös lantion alueen kiputilat ovat useimmiten seurausta liikehäiriöstä lantion nivelerakenteiden ja lihasten toiminnoissa.

Teippauksella voidaan tukea kivuliasta nivelrakennetta ja ohjata lihasten toimintaa sekä lievittää ärtyneen nivelsiteen aiheuttamaa kipuhaittaa esimerkiksi raskauden aikaisissa lantion liitos- ja nivelsidekivuissa.

Varaa aika

Polvinivelessä on useita eri ongelmia, joissa teippauksesta on hyötyä niin vamman ehkäisemiseksi kuin jo vamman synnyttyä, sen kipuhaitan lievittämisessä ja kuntoutumisen edistämisessä.

 • Eturistisiteen osittaisen repeämän hoidossa teippauksella voidaan tukea polviniveltä ja estää liiallinen yliojennus.
 • Kierukkaongelmien ja polven nivelrikon kohdalla teipillä voidaan ohjata polvinivelen liikerataa ja estää reisi tai sääriluun kiertyminen, joka vaurioittaa kierukkaa ja tai nivelrakenteita entisestään.
 • Polvilumpion kohdalla voidaan estää luksoituvaa eli sijoiltaan helposti menevää polvilumpiota vaurioitumasta uudelleen ja kondromalasiassa eli rustoisen nivelpinnan vaivassa polven kipua voidaan lievittää nostamalla polvilumpiota irti nivelpinnasta.
 • Teippauksella voidaan myös aktivoida polviniveleen vaikuttavia lihaksia esimerkiksi reisilihasta, jonka toiminta usein polven leikkaustoimenpiteiden yhteydessä heikkenee.
 • Tyypillistä kasvuikäisen urheilevan nuoren polvivaivoja kuten patellajänteen kiinnityskohdan (Osgood-Schlatter) tai juoksijoiden polvinivelen ulkoreunan lihaskalvon kiputiloja (juoksijan polvi) voidaan teippauksella vähentää.
Varaa aika

Teippauksella nilkan nivelsiteitä voidaan tukea, jolloin estetään uudelleen vaurioituminen ja nopeutetaan kuntoutumista vamman jälkeen. Myös nilkan leikkaustoimenpiteiden jälkeen nilkan alueella muodostuvaa turvotusta voidaan lievittää teippauksen avulla.

Nilkan alueen tyypillisimmät ongelmat koskevat nivelsidevammoja, joko osittaisia repeämiä tai venähdyksiä. Myös erinäisissä varsinkin kasvuiässä esiintyvien nilkan ja jalkaterän kuormituskivuissa, kuten plantaarifaskiitti ja nilkan valgusvaivat, teippauksella voidaan tukea nivelrakenteita ja ohjata nilkan ja jalkaterän biomekaniikka oikeaoppisemmaksi.

Jalan alueella teippausta voidaan käyttää jänneongelmien hoitamisessa vähentämällä lihaksen jännealueen venytystä ja lisäämällä jännerakenteiden aineenvaihduntaa. Näitä ovat mm. akillesjänteen tai sen ympäryskudoksen tulehdustila, takareiden lihasongelmat kuten osittainen hamstring ruptuura ja lonkan lähentäjien vammat.

Teippauksella voidaan myös lievittää alaraajojen turvotusta ja nopeuttaa palautumista rasituksen jälkeen lisäämällä aineenvaihduntaa alaraajojen lihasten alueella.

Varaa aika

Kinesioteippaus – monikäyttöinen hoitomuoto

Kinesioteippaus on fysioterapiassa käytetty hoitomuoto ja monipuolinen tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitomenetelmä.

Kinesioteippaus on sensorinen eli aistimukseen ja tuntoon perustuva hoitomenetelmä, jossa fysioterapeutti kiinnittää asiakkaan iholle teippiä. Teippi vaikuttaa ihon reseptoreihin ja sitä kautta voidaan vaikuttaa muun muassa faskiaan eli lihaskalvoihin ja lihaksiin.

Kinesioteippausta käytetään muun muassa:

 • erilaisten kiputilojen lievitykseen
 • liikkeen ohjaamiseen
 • asennon korjaamiseen
 • turvotuksen vähentämiseen
 • verenkierron lisäämiseen

Kinesioteippi

Kinesioteippi on venyvää ja joustavaa sekä paremmin hengittävää kuin kova urheiluteippi. Se ei myöskään ärsytä ihoa ja on mukavampi käyttää.

Vaikka teippejä on mitä erilaisempia värejä ja kuvioita, kaikki ovat ominaisuuksiltaan samanlaisia. Teippimerkeillä on sen sijaan eroavaisuuksia laadussa. Kinesioteipin käyttöaika on noin 3–8 päivää, ja se kestää suihkussa käymisen ja saunomisen.

Kinesioteippauksesta ei juurikaan ole haittoja, mutta mahdollinen liima-aineallergia tai ihovauriot voivat estää teippauksen.

Kinesioteipistä apu kuntoutukseen

Fysioterapiassa kinesioteippi toimii asennon korjaamisessa, jolloin teippi tukee oikeanlaista asentoa ja auttaa asiakasta omatoimisessa kuntoutuksessa.

Akuutin kivun tai vamman hoidossa teipillä voidaan myös rauhoittaa tilannetta vähentämällä kudosärsytystä ja kipukohtaan kohdistuvaa kuormitusta.

Näin kinesioteippaus etenee:

 1. Alkuhaastattelu. Ennen kinesioteippausta fysioterapeutti keskustelee kanssasi vaivastasi ja siitä, kuinka se vaikuttaa arkeesi. Vaivan perimmäisen syyn tulee olla tarkoin tiedossa, jotta teippaus voidaan kohdistaa oikeisiin vaikuttaviin rakenteisiin ja liikesuuntiin.
 2. Tutkimus. Fysioterapeutti perehtyy vaivaasi huolellisesti esimerkiksi tutkimalla asentoasi ja liikkumistasi sekä tunnustelemalla kehoasi. Tutkimuksen perusteella hän sopii kanssasi hoitosuunnitelmasta ja valitsee käytettävän kinesioteippaustekniikan.
 3. Kinesioteippaus vastaanotolla. Tutkimuksen ja haastattelun perusteella fysioterapeutti tekee teippauksen vastaanotolla. Kinesioteippauksen onnistuminen ja tarkoituksenmukainen kinesioteippaus vaatii kokenutta teippaaja ja tietoa lihasten kulkusuunnista ja toiminnoista.
 4. Kinesioteippaus kotona. Kinesioteippausta voi käyttää myös omatoimisesti esimerkiksi nilkan ja polven hoidossa, kun oppii teippauksen perusperiaatteet. Fysioterapeutti voi opastaa sinua myös omatoimiseen teippaukseen.
Varaa aika fysioterapiaan

Kinesioteippaustekniikat

Kinesioteippaustekniikoita on olemassa useita. Kinesioteipin käyttö pohjautuu fysioterapiassa aina esitietoihin, asiakkaan haastatteluun ja tutkimukseen. Näiden perusteella valitaan oikea teippaustekniikka.

Kinesioteippauksen erilaiset teippaustekniikat perustuvat teipin ihon kaltaisten ominaisuuksien hyödyntämiseen. Teipin venytysasteella ja kutistumissuunnalla on merkitys haluttuun vaikutukseen.

Kun esimerkiksi halutaan vaikuttaa lihastoimintaan, käytetään hyväksi teipin jo olemassa olevaa elastisuutta eli teippiä ei kiristetä lainkaan ihoon laitettaessa. Sen sijaan niveltä tuettaessa ja liikettä estettäessä teippiä venytetään huomattavasti enemmän.

Urheiluteippaus

Urheiluteippiä käytetään yleensä väliaikaisesti ja sen tehtävänä on tukea lihasta ja estää sen liikkuvuutta. Urheiluteippausta käytetään pääsääntöisesti vammojen ennaltaehkäisyyn ja jälkihoitoon.

Urheiluteippausta voidaan käyttää esimerkiksi:

 • lihasten venähdys- ja revähdysvammoissa
 • nivelsidevenähdyksissä ja osittaisissa repeämissä
 • jännevaivoissa
 • urheilusuorituksen aikana tukemaan lihasta ja estää sen liikkuvuutta

Kinesioteippaus Fysios Mehiläisessä – kokeneet ja kouluttautuneet ammattilaiset

Kinesioteippauksen onnistuminen ja tarkoituksenmukainen teippaus vaatii kokenutta teippaaja ja tietoa lihasten kulkusuunnista ja toiminnoista. Tutustu ammattilaisiimme, joilla on kokemusta kinesioteippauksesta.

Meiltä saat aina yksilöllisen avun ongelmaasi. Tarvittaessa teemme yhteistyötä myös muiden Mehiläisen ammattilaisten kanssa, ja ohjaamme sinut esimerkiksi lääkäriin, jos tilanne sitä vaatii.

Kinesioteippaus hinta – meillä voit maksaa joustavasti

Hinta ei ole este kinesioteippaukselle. Kinesioteippaus on fysioterapeutin käyttämä menetelmä, joten voit tiedustella kinesioteippauksen hintaa fysioterapeutiltasi.

Tutustu hinnastoomme ja joustaviin maksutapoihimme, joiden avulla hoito on mahdollista toteuttaa erilaisissa elämäntilanteissa.

Tutustu maksutapoihimme

Hinnasto ja maksaminen

Huomioi hinnastossa
Hinta per käynti
PalveluHinta-arvio
Fysioterapiakäynti
30 min

Varaa aika fysioterapeutille

Hinnat 46.15113.15 €, ilman Kela-korvausta 46.15113.15 €
alk. 46.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 46.15 €
Fysioterapiakäynti
45 min

Varaa aika fysioterapeutille

Hinnat 59.15128.15 €, ilman Kela-korvausta 59.15128.15 €
alk. 59.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 59.15 €
Fysioterapiakäynti
60 min

Varaa aika fysioterapeutille

Hinnat 66.15159.15 €, ilman Kela-korvausta 66.15159.15 €
alk. 66.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 66.15 €
OMT-fysioterapiakäynti
30 min

Varaa aika OMT-fysioterapeutille

Hinnat 61.15113.15 €, ilman Kela-korvausta 61.15113.15 €
alk. 61.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 61.15 €
OMT-fysioterapiakäynti
45 min

Varaa aika OMT-fysioterapeutille

Hinnat 62.15134.15 €, ilman Kela-korvausta 62.15134.15 €
alk. 62.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 62.15 €
OMT-fysioterapiakäynti
60 min

Varaa aika OMT-fysioterapeutille

Hinnat 88.15170.15 €, ilman Kela-korvausta 88.15170.15 €
alk. 88.15 €
Ilman Kela-korvausta
alk. 88.15 €

Usein kysyttyä kinesioteippauksesta

Kinesioteippaus on fysioterapiassa käytetty hoitomuoto ja monipuolinen tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitomenetelmä.

Kinesioteippaus on sensorinen eli aistimukseen ja tuntoon perustuva hoitomenetelmä, jossa fysioterapeutti kiinnittää asiakkaan iholle teippiä. Teippi vaikuttaa ihon reseptoreihin ja sitä kautta voidaan vaikuttaa muun muassa faskiaan eli lihaskalvoihin ja lihaksiin.

Kinesioteippi on venyvää, joustavaa ja hengittävää teippiä. Kinesioteippi ei myöskään ärsytä ihoa ja on mukava käyttää.

Vaikka teippejä on mitä erilaisempia värejä ja kuvioita, kaikki ovat ominaisuuksiltaan samanlaisia. Kinesioteipin käyttöaika on noin 3–8 päivää, ja se kestää suihkussa käymisen ja saunomisen.

Kinesioteippauksesta ei juurikaan ole haittoja, mutta mahdollinen liima-aineallergia tai ihovauriot voivat estää teippauksen.

Kinesioteippausta käytetään muun muassa:

 • erilaisten kiputilojen lievitykseen
 • liikkeen ohjaamiseen
 • asennon korjaamiseen
 • turvotuksen vähentämiseen
 • verenkierron lisäämiseen

Fysioterapiassa kinesioteippi toimii asennon korjaamisessa, jolloin teippi tukee oikeanlaista asentoa ja auttaa asiakasta omatoimisessa kuntoutuksessa.

Akuutin kivun tai vamman hoidossa teipillä voidaan myös rauhoittaa tilannetta vähentämällä kudosärsytystä ja kipukohtaan kohdistuvaa kuormitusta.

Rasitus- ja urheiluvammoissa teipin avulla voidaan tukea nivelten toimintaa ja edistää kudosten paranemista sekä vähentää turvotusta ja kipua.

Kinesioteippaustekniikoita on olemassa useita. Kinesioteipin käyttö pohjautuu fysioterapiassa aina esitietoihin, asiakkaan haastatteluun ja tutkimukseen. Näiden perusteella valitaan oikea teippaustekniikka.

Kun esimerkiksi halutaan vaikuttaa lihastoimintaan, käytetään hyväksi teipin jo olemassa olevaa elastisuutta eli teippiä ei kiristetä lainkaan ihoon laitettaessa. Sen sijaan niveltä tuettaessa ja liikettä estettäessä teippiä venytetään huomattavasti enemmän.

Kinesioteippi on venyvää ja joustavaa sekä paremmin hengittävää kuin kova urheiluteippi.

Urheiluteippiä käytetään yleensä väliaikaisesti ja sen tehtävänä on tukea lihasta ja estää sen liikkuvuutta. Kinesioteippiä taas voidaan käyttää useiden päivien ajan ja sillä ei haluta rajoittaa nivelten tai lihasten liikkuvuutta.

Urheiluteippiä käytetään yleensä väliaikaisesti ja sen tehtävänä on tukea lihasta ja estää sen liikkuvuutta. Urheiluteippausta käytetään pääsääntöisesti vammojen ennaltaehkäisyyn ja jälkihoitoon.

Urheiluteippausta voidaan käyttää esimerkiksi:

 • lihasten venähdys- ja revähdysvammoissa
 • nivelsidevenähdyksissä ja osittaisissa repeämissä
 • jännevaivoissa
 • urheilusuorituksen aikana tukemaan lihasta ja estää sen liikkuvuutta

Lisää aiheesta

Fysioterapia hoitaa ja ehkäisee toimintakyvyn ongelmia
Lue lisää
Urheilufysioterapia – kun haluat saavuttaa tavoitteesi tai tarvitset kuntoutusta
Lue lisää
Fysios Mehiläinen
Lue lisää