Petri Rainio

Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri

Olen Petri Rainio, gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri vuodesta 2017.Suhtautumiseni potilaaseen on kokonaisvaltainen, sillä olen vuosia tehnyt myös yleislääkärin työtä. Yleislääketieteen erikoislääkäriksi olen valmistumassa 1v sisällä.

Kirurgisessa toiminnassa painopiste on tähystystoimenpiteissä. Mahalaukun ja paksunsuolentähystyksissä koepalat otetaan ja polyypit poistetaan tilanteen niin vaatiessa. Paksusuolitähystystä edeltävästi kipulääkitään ellei toisin sovita.

Tervetuloa tutkimukseen, oli skopian syy lisäselvittelyä vaativa vatsaoireilu, epäselvä anemia, peräpukamat tai esim. polyyppien tai tulehduksellisen IBS-sairauden kontrollitähystys.

Toimenpiteissä tarvitaan ajoittain sisätautista kannanottoa tulehduksellisten suolistosairauksien ilmetessä. Pystyn myös näiden tilojen hoidollisiin arvioihin, sillä olen lähimenneisyydessä toiminut aika ajoin HUS:n sisätaudeilla tähystysyksikössä.

Kirurgiset toimenpiteet kuten peräpukamat, paiseet, patit, luomet, haavaompelut, punktaatiot ja kortisoni-injektiot ovat tulleet tutuiksi jo kirurgian erikoistumiskoulutusvaiheessa.

Tarvittaessa varaa aika vastaanotolleni myös muissa kuin vatsa-asioissa. Esim. määräaikaiskontrollit perussairauteesi liittyen tai esiintynyt jokin uudempi oire, mikä vaatisi lisäselvittelyä.

Ajokorttiasiat kuuluvat myös perusrepertuaariin.

Tervetuloa vastaanotolle!

Specialities and special qualifications

  • Gastroenterology Surgery

Areas of interest

  • Abdominal and intestinal problems
  • Functional stomach disorders

Degree and title

  • Specialist physician

Services

  • Colonoscopy
  • Gastroscopy
  • Haemorrhoid ligature surgery, Barron ligation

Locations

Mehiläinen Vantaa Tikkurila
Väritehtaankatu 8
Open today
07:30 - 20:00
Phone, Booking010 414 0200Price 0,084 €/min
Phone, Switchboard010 414 0112Price 0,0835 €/call + 0,1669 €/min