Jaakko Mursu

Ravitsemusterapeutti

Olen laillistettu ravitsemusterapeutti, filosofian tohtori ja dosentti. Olen tehnyt yli 20 vuotta tutkimus- ja opetus- ja asiantuntijatyötä yliopistossa sekä urheilun ja urheilijoiden parissa. Olen erittäin kiinnostunut urheiluun ja terveyteen liittyvistä uusista tutkimuksista, joita seuraan päivittäin. Pyrin etsimään tietoa, jota voin soveltaa käytännön ohjauksessa ja muussa asiantuntijatyössä.

Toimin urheiluravitsemusasiantuntijana Urheilu Mehiläisessä ja lisäksi mm. Kuopion Alueen Urheiluakatemiassa. Olen Suomen Urheiluravitsemuksen Asiantuntijat (SURA) ry:n perustajajäsen ja Olympiakomitean urheiluravitsemusasiantuntija. Lisäksi olen ollut luomassa Suomeen ensimmäiset, vuonna 2016 alkaneet, urheiluravitsemuksen yliopisto-opinnot ja sekä useita muita ravitsemukseen, terveyteen ja urheiluun liittyviä koulutuksia. Olen ollut kirjoittamassa useita liikunta- ja urheiluravitsemukseen liittyviä oppikirjoja.

Ohjauksessa haluan yhdessä asiakkaan kanssa auttaa löytämään juuri asiakkaalle sopivia ratkaisuja erilaisiin ravitsemuksellisiin haasteisiin. Erityisosaamistani ovat liikkujien ja urheilijoiden suorituskykyyn ja kehittymiseen sekä terveyteen ja painonhallintaan liittyvät haasteet. Erityisen lähellä ovat kestävyys- ja voimalajien ravitsemus, joiden harrastamisen kautta kiinnostus ravitsemukseen ja sen opiskeluun heräsi. Kilpailen innokkaan aktiivisesti maastopyöräilyssä.

Kiinnostuksen kohteet:

Urheilijoiden ja liikkujien suosituskyky ja kehittyminen
Elintapamuutos ja painonhallinta
Terveys ja kokonaisvaltainen hyvinvointi

Booking instructions

Jos et löydä sopivaa aikaa, voit olla suoraan yhteydessä jaakko.mursu@mehilainen.fi

Mainitse mielellään yhteydenottoviestissä minkä asian suhteen tarvitsisit apua.

Specialities and special qualifications

 • Nutrition therapy

Areas of interest

 • Nutrition
 • Weight management
 • slimming
 • lifestyle change
 • Bicycling

Language proficiency

 • Finnish, mother tongue
 • English, fluent

Services

 • Nutrition therapy
 • Urheilu Mehiläinen

Locations

Mehiläinen Kuopio
Kauppakatu 39 A
Open today
07:30 - 18:00
Phone, Booking010 414 0200Price 0,084 €/min
Phone, Switchboard010 414 0112Price 0,0835 €/call + 0,1669 €/min
Urheilu Mehiläinen Kuopio
Siikaranta 9
Phone, Booking010 414 0200Price 0,084 €/min
Phone, Switchboard010 414 0112Price 0,0835 €/call + 0,1669 €/min

Prices

The price estimate includes the doctor's fee, outpatient clinic fee and Kanta-fee. Other fees can also be charged, such as fees from possible operations and examinations. The price in the parenthesis is the price after the Kela compensation. On weekends and on weeknights the prices may be higher. More information: Prices-page.

 • Nutrition therapy
  Price estimate 140.15 € (*140.15 €)