Annika – kätilönä ja lapsettomuushoitajana Mehiläisessä jo 20 vuoden ajan

Annika Stenius on työskennellyt Mehiläisessä kätilönä ja lapsettomuushoitajana jo parikymmentä vuotta. ”Avustan lääkäreitä lapsettomuuteen ja gynekologiaan liittyvissä toimenpiteissä, ja neuvon ja ohjaan asiakkaita lapsettomuushoitojen aikana sekä puhelimitse että klinikalla. Huolehdin myös vastaanoton tilojen, laitteiden ja välineiden ylläpidosta”, Annika avaa työtehtäviään.

Lapsettomuuden tutkimisessa ja hoidossa sujuva tiimityö on arkipäivää.

”Jokaisella työntekijällä lääkäreistä hoitajiin ja solulaboratorion väkeen on oma tärkeä roolinsa tiimissä. Tiiminä kannamme yhdessä vastuun asiakkaan hoitojen sujuvuudesta. Parasta on, kun kokonaisuuden toimiessa saa kokea työn ”flown”. Tämän seurauksena on syntynyt paljon vauvoja”, hän sanoo.

Annikasta parasta omassa työssä on se, kun pystyy auttamaan perheitä heidän lapsihaaveissaan.

”Ajoittain saamme nähtävillekin näitä elämän pieniä ihmeitä ja on sydäntä pakahduttavaa nähdä perheiden onni näissä kohtaamisissa”, hän iloitsee. Aina toivottua lasta ei kuitenkaan synny, jolloin tunne autetuksi tulemisesta on perheelle tärkeää. Koskettavimpia hetkiä Annikalle ovatkin olleet kohtaamiset asiakkaiden kanssa isojen menetysten jälkeen.

Lisää aiheesta