Familarin ohjaajat Riku, Henri ja Minna mahdollistavat lapsille ja nuorille tavallisen arjen

Riku Urholin, Henri Peltomaa ja Minna Mäkiranta toimivat ohjaajina lastensuojelun palveluita tarjoavassa Familarissa. Kolmikko kertoo, että ohjaajan työ on pitkälti tavallisen arjen elämistä lasten ja nuorten kanssa. Siihen mahtuu niin arjen rutiineista huolehtimista, harrastuksiin kuljettamista kuin henkilökohtaisia keskusteluita. Henri vertaakin työtään ison perheen pyörittämiseen.

Rikun mielestä työn paras puoli on ehdottomasti mahdollisuus auttaa lapsia ja perheitä heidän haasteissaan. Minnalle huippuhetkiä tuo nuorten eteenpäin menon näkeminen ja onnistumisen tunteiden jakaminen heidän kanssaan. Henri puolestaan nostaa esiin aitouden merkityksen. ”Kun tekee itselleen aitoa työtä, itselleen aidolla tavalla, se huokuu lapsille ja tulee olo, ettei tarvitse teeskennellä olevansa mitään”, hän sanoo.

Familaria kolmikko kuvaa työnantajaksi, joka haluaa, että työntekijät voivat hyvin ja kehittyvät ja joka on aidolla asialla. Familarissa toteutuu myös ison talon edut ja pienen yksikön joustavuus samassa paketissa, he kehuvat.

Tutustu Rikun, Henrin ja Minnan tärkeään työhön paremmin videolta.

Lisää aiheesta