Univalmennus

Unenlaadun häiriintymiselle voivat altistaa esimerkiksi työpaineet, stressi ja kiireinen elämänrytmi. Unettomuuden hoito Mehiläisessä perustuu unihäiriön varhaiseen tunnistamiseen ja unihäiriön pitkittymisen ennaltaehkäisyyn. Unihäiriöitä hoidetaan tarpeen mukaan moniammatillisesti.

Univalmentaja

Univalmentajat ovat ei elimellisiin unihäiriöihin lisäkoulutuksen saaneita työterveyshoitajia. Univalmentajan vastaanotolle voivat hakeutua yksityis- tai työterveyshuollon asiakkaat ilman lähetettä. Univalmentaja tapaa asiakkaan keskimäärin 4-5 kertaa.

Mitä univalmennus on?

Univalmentajat soveltavat kognitiiviis-behavioraalisen terapian menetelmiä unettomuuden hoitoon. Univalmennuksen tavoitteena on lisätä asiakkaan tietoa unesta, antaa käytännön vinkkejä säännöllisen rytmin palauttamiseen ja unen laadun parantamiseksi. Lisäksi valmennuksen tavoitteena on vahvistaa unta edistäviä tottumuksia, auttaa tunnistamaan ja vähentämään haittaavia tekijöitä kuten unen ylisuorittamista ja huolta unettomuudesta sekä tarjota erilaisia keinoja myös takaiskujen varalle.

Univalmennuksen lisäksi Mehiläisen työpsykologit ja univalmentajat tarjoavat asiakasyrityksille kustannustehokasta ja vertaistukea antavaa ryhmätoimintaa sekä uniluentoja, joiden sisältö ja kesto sovitaan erikseen asiakkaan kanssa. Voit keskustella vaihtoehdoista oman työterveystiimisi kanssa tai tutustua palveluvalikoimaan Mehiläisen palvelukaupassa.

Lisää aiheesta